Bensin 5,35 vid pumpen. Resten skatt – tack miljöpartiet


VALET 2018. Inför valet 2014 försäkrade socialdemokraterna inför väljarna att drivmedelsskatterna inte skulle höjas eftersom det var ”jättedyrt att tanka”, enligt finansminister Magdalena Andersson. 

Sedan regeringen tillträdde 2014 har skatten på bensin och diesel höjts fyra gånger, med totalt 1,40 kronor per liter bensin inklusive moms. Men det stannar inte där. Den indexering som trädde i kraft 2017 innebär att skatten per automatik höjs varje år och kommer med tiden att chockhöja priset.

Fakta är att idag är bensinskatt + moms nästan 10 kronor per liter.

Igår lovade finansminister återigen att inga skatter behöver höjas under kommande mandatperiod. Det är naturligtvis ännu en lögn, eftersom S tänker sig bilda regering med hjälp av de extrema skattehöjarpartierna Mp och V.

-Pettersson säger att tekniken med skatt på skatten är fin, alltså moms på energi och koldioxidskatt. Nåväl, har du inte tunnelbanan på gångavstånd och måste åka bil och är nöjd med att två tredjedelar av priset är skatt så ska du naturligtvis rösta på S, Mp eller V.

Bild och delar av texten från Thorald Alfsson, han har en del intressant på sin blogg…


24 responses to “Bensin 5,35 vid pumpen. Resten skatt – tack miljöpartiet

 • Thorsten Schütte

  Genom att slopa den konstiga trafikförsäkringsskatten kan man avlasta bilister och motorcyklister något:
  https://www.salaallehanda.com/opinion/insandare/slopa-trafikforsakringsskatten

  Gilla

 • Stefan Löfven

  Och miljö säkert blivit bättre med dessa jävla skatter. Dom siktar bara pengar i deras plånboken, ingenting annat, utom att ruinera oss

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Höll inte politikerna detta löftet heller, vad märkligt !

  Gilla

 • Emil

  Ren straffbeskattning för oss lantortsbor som måste åka bil till jobb m.m. Man åker inte bil varken mer eller mindre oavsett bensinpriset, man åker för att man måste ta sig från punkt A till punkt B och tillbaks igen. En ytterst diskriminerande och orättvis skatt med minimal miljönytta!

  Gilla

 • Cecil

  Lyssna aldrig på vad en politiker lovar, kom bara ihåg vad de genomfört.
  Glöm inte Lövéns löfte om orörd bensinskatt.
  Glöm inte Reinfeldts ”öppna era hjärtan” och inte minst DÖ, moderaterna håller stenhårt fast vid DÖ.

  Gilla

 • Fredde

  Ett annat löfte som gavs inför förra valet var att inte röra ROT-avdragen.
  Och genast efter valet sänktes detta från 50 till 30%!
  Genast ökade svartjobben, fråga Nöjen och Akilov…

  Gilla

 • Stefan

  Dumt att bara skylla det på mp, det är minst lika mycket de andra sju partiernas fel.
  Endast Sd som är oskyldiga i riksdagen.

  Gilla

  • BjörnLarsson

   Precis. ALLA regeringar har höjt bensinskatten det första de gjort. Inklusive varenda borgerlig regering. Jag minns hur KD lovade heligt at de aldrig kommer att höja bensinskatten inför valet 2006. Det var det första de gjorde (och införde biltullarna och höjde trafikförsäkringsskatten och kärnkraftsskatten och energi skatten o.s.v.)

   Jag lovar att när SD bildar egen majoritetsregering 2022 så kommer de också omgående att höja bensinskatten.

   Visar hur irrelevant oljepriset är för världsekonomin. $70 eller $200, det avgör vår egen oljelösa stat.

   Gilla

 • Joakim Holmgren

  Vore intressant å få veta hur mycket av bränsle skatten som i slutändan verkligen går tillbaka till utveckling av bättre motorer bättre drivmedel å vägunderhåll som börjar vara katastrof i nordligaste länen eftersom 80% går söder om dalälven

  Gilla

  • Fjodor

   Bensinskatten försvinner in i det stora slukhålet som är regeringsbudgeten. I Sverige finns mig veterligen inga riktade/direkta skatter utan allt läggs i samma hög och sen göra politikerna vad de vill med pengarna.
   Ta tex moms. En ren straffskatt på ingenting där pengarna aldrig redovisas vad de går till eller vad som är syftet med skatten.

   Gilla

 • Bosse S

  Har man statsrådslön så är inte bensinpriset något problem. Är man trots allt besvärad av det höga priset så kan man ju ta en taxi och låta skattebetalarna stå för kalaset. Det finns väl alltid någon förklaring och ta till när man är en viktig regeringstjänsteman. Man är ju alltid i tjänst och ska ha förmåner där efter, förutom den kungligt höga lönen, så varför bry sig om att det okunniga packet inte har råd och använda sina bilar.

  Gilla

 • Lukas

  Sossarna är patologiska lögnare och det enda man kan lita på är att den enda lösningen de har på vilket problem det än gäller – höjd skatt!!

  Gilla

 • observatör

  Nästan vad bensinen kostar i Ryssland – 6 svenska kronor per liter.

  Gilla

 • nn

  Regeringen, med ministern Eneroth (S) och vice statsminister Isabella Löfvin från Miljöpartiet har bjudit in alla riksdagspartier för möte om höghastighetståg – dock får inte SD vara med, förklarade Löfvin då ”vi inte förhandlar med dem”; likadant sade Eneroth. KD och Centern har redan accepterat inbjudan. Alltså politisk mobbning på regeringsnivå – man får väl hoppas att kärringarna i MP, KD och Centern åker ur riksdagen vid höstens val, liksom hela deras j-a partier.

  Gilla

 • Jack

  Läste vi inte ett inlägg nyligen om att golfströmmen håller på att lägga av?
  Då får regeringen ta bort co2 skatten så vi kan köra mer och få det lite varmare.
  Dock tvivlar jag på att co2 skatten går till miljöåtgärder. Utan det gå till där man inte får säga för då är man rasist, som slukar hur många miljarder som helst.

  Gilla

 • Flera hundra hästkrafter.

  Det blir ingen elbil när man kan köra en miljövidrig V8 eller stor skitig diesel. Efter valet ska hela bilparken med liknande monster truckar tamefan gå på tomgång på Söder dygnet runt och utanför Frigolitens bostad. Det blir upprop på det!!!

  Gilla

 • Jhonsson

  Ett parti, som i dag inte ens skulle klara riksdagsspärren, har i decennier tillåtits att driva Sverige till undergång.
  Både S och M har utnyttjat Mp som stödparti och måste ge något tillbaka. Resultatet ser vi runt omkring oss. Ett land där kakor och brottslighet breder ut sig med blixtens hastighet.
  Svenska folk, vakna för Guds skull.
  Vi behöver inte Mp till någonting!

  Gilla

  • BjörnLarsson

   Helt fel!
   Alla borgerliga regeringar har alltid höjt bensinskatten det första de gjort. Det är borgerlig kärnvärdegrund. PK har idioter som sin enda väljargrupp. Alla PK-partier har islamisering och bilförbud som sina viktigaste ideologiska kärnvärden. De vet att alla hatar det, så de skyller på MP. Nu när MP åker ut så kommer M och AS att tillsammans höja bensinskatten ännu mer, därför att det är, och har alltid varit, deras innersta kärnvärdegrund att höja bensinskatten. Att MP åker ut lurar de mest korkade idioterna att rösta på S och M, lurade att tro att de skulle vara emot någonting som MP står för.

   Gilla

 • Stenbock

  Skrev ju några rader om detta i samband med att PK-pressen gjorde stora rubriker kring den ”enorma” pensionshöjning,som väntade oss vuxna kring nyår.
  Glad i hågen for jag iväg och tankade mitt beg. åk. På mindre än två minuter var hela höjningen tillbaka i statskassan,plus c:a 105:- ytterligare från det som återstod av min fattigpension.För detta fick jag de 25 liter som pytsade in i rent glädjerus…. ;(

  Gilla

 • Mike E

  Snart kommer de gröna lögnarna att använda de skyhöga priset (som beror på skatter) som skäl för att avskaffa bilar drivna and fossila bränslen.

  Gilla

 • Fredde

  Som miljöpartiet säger:
  ”Man behöver inte köra bil, man kan åka taxi”

  Lika genomtänkt uttalande som vanligt från MiljömuPparna.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: