Nya Terrortunnlar upptäckta i Gaza


MELLANÖSTERN. Medan det pågår våldsamma demonstrationer i Gaza på gränsen till Israel med stenkastning och däcksbränder i ett försök att dölja terrorattacker över och under marken fortsätter terrororganisationen Hamas att investera stora biståndsresurser i terrorverksamhet i stället för på välfärd åt Gazaborna. 

I helgen förstörde den israeliska militären en stor tunnel som grävts av militanta från Gazaremsan in till Israel, meddelade Israels försvarsstyrka på söndagen. Det är den längsta och djupaste terrortunneln som Israel hittat hittills.

De senaste månaderna har fem tunnlar förstörts enligt IDF.

Trots arabernas terror så tillåter israelerna stora mängder förnödenheter att passera från Israel till Gaza varje vecka, i det som SVT brukar kalla total bojkott. Under vecka 15 levererade 1.853 lastbilar 59.107 ton förnödenheter till Gazaborna.

BBC

Jerusalem Post

-Pettersson undrar om Sveriges utrikesminister Margot Wallström är nöjd med att araberna använder Sveriges, EU:s och FN:s biståndsmedel till att finansiera terrortunnlar i stället för att bygga bostäder, vägar, sjukhus och skolor?


4 responses to “Nya Terrortunnlar upptäckta i Gaza

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: