Stäng

Polisens signalement: Han var inte mörkhyad men av utländsk härkomst.

BROTTSLIGHET. Ca kl. 16.20 blev en kvinna i 80-årsåldern utsatt för grov stöld utanför ASPENS boende på Barfotegatan 2 i Linköping. Gärningsmännen, två till antalet har helt sonika gått in på gården vid ASPENs serviceboende och slitit bort en halskedja från hennes hals.

Gärningsmännen har sedan sprungit från platsen i riktning mot Konsert&kongress och där upphör alla spår efter dem.

SIGN GÄRNINGSMÄN
Smal, ca 165 cm lång, 20-års ålder. Han var mörkhårig, kortklippt men inte snagg och välfriserad. Han var inte mörkhyad men av utländsk härkomst. Han var helt svartklädd, han hade jacka och byxa, hon kan inte ge något detaljerat om klädseln för hon såg inte det. Hon tror inte han hade något på händerna. Hon tittade inte på skorna.

Om den killen som stod på den högra sidan säger hon att de var ganska lika. Han var också smal och ca 165 cm lång, ca 20 år. Han var kortklippt men inte snaggad, svart hår och välfriserad. Han hade svarta byxor och en svart tunnare vårjacka på sig.
Kvinnan hade varit i Linköping city och handlat.

Kvinnan hade tidigare varit på stan och handlat på Hemköp, Lucullus och även på Berg &Granbom på Bokhållaregatan 2. Gått hemifrån vid ca kl. 15.30 och var hemma strax före kl. 16.20.
Hennes väg har varit Barfotegatan-Ågatan-S:t Persgatan-Storgatan-Lucullus/Stora torget, Bokhållaregatan och sedan samma väg hem igen.

Finns det någon som gjort iakttagelser när kvinnan gått sin väg till city för att handla och två personer liknande dem som beskrivs i signalementet. Iakttagelser av detta eller annan vetskap om vilka gärningsmän är, tag kontakt med polisen, 114 14

Ulf Andersson
Jourförundersökningsledare

Från Linköpingspolisens Facebook.

8 reaktioner på “Polisens signalement: Han var inte mörkhyad men av utländsk härkomst.

 1. Den gamla kvinnan bor på ett serviceboende men går och handlar mat på Hemköp… Varför…?

 2. I dagens mångkulturella Sverige säger ett sådant signalement naturligtvis inte någonting däremot hade det gjort det för mer än 40 år sedan innan massinvandringen !
  Idag är det signalementet infödd vit svensk med svensk dialekt som är det avvikande och sticker ut i samhället, vi som tillhör den gruppen har inte chans vi blir haffade direkt av dialogpolisen.

 3. Det är inte alltid man får ett så utförligt signalement. Bra så.

  Stackars kvinna, som blir rånad vid sitt eget serviceboende.

  ”Svenska modellen”, har brister i ”tryggheten”.

  Är detta utvecklingen av den?

 4. När nyadelsmän invänder att de är under 21 så blir ”straffet” en matlagningskurs hur man lagar lasagne (dagismat kockkurser finns i kriminalvården) plus en gratis tung lastbilskurs hos Grönlunds i Hallonbergen plus muckbidrag osv…

 5. Det är riksdagens yttersta vilja att inte lägga någon vikt vid enskilda brottsoffer pga. den villkorslösa invandringspolitiken. Den humanistiska stormakten skall inget enskilj lidande sätta sig över. Hur skulle det se ut om regeringens höga moral skulle skadas av obetydliga brottsoffer?

 6. Nästa steg blir en beväpnad vakt vid entrén till serviceboendet, ty då makthavarna sett till att inte finns någon anständighet kvar i det här landet, måste dylika åtgärder vidtagas för att skydda de värnlösa.

  Eller anser fascistregimen att våra äldre representerar en grupp som är så oviktig att den helt enkelt är försumbar i den humanitära stormaktens underbara värld och därför hoppas på att den importerade valboskapen skall reducera den samhällsbelastning förvaringen av årbräckta pensionärer utgör?
  Andreas.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: