Stäng

Dyrt fyrverkeri till ingen nytta

MELLANÖSTERN. FN:s säkerhetsråd samlas i dag klockan 17 för ett extrainkallat möte med anledning av krisen i Syrien. Mötet i FN-skrapan i New York sker på Rysslands begäran efter att USA, Storbritannien och Frankrike gått till attack mot Syrien. Det samordnade anfallet mot främst forskningsanläggningar och militära inrättningar beskrivs som ett svar på regimens misstänkta användning av kemvapen i syriska Douma förra helgen.

Syriens allierade Ryssland och Kina – som är permanenta medlemmar i säkerhetsrådet och därmed har vetorätt – har kallat den samlade attacken för ett brott mot internationell rätt. Men USA, Storbritannien och Frankrike har fått stöd från bland annat EU och Nato för de riktade robotanfallen.

Inga dödsoffer har rapporterats efter attackerna.

-Pettersson vill inte raljera men menar att attacken var dyr och meningslös. Ryssland och Västvärlden borde samarbeta mot islamisterna.

Räkna med att robotarna kostade minst fem miljoner kronor styck, kanske det dubbla. Till det kommer enorma kringkostnader och Assad sitter i orubbat bo.

Bara 105 robotar kostade alltså minst 500 miljoner för ett enda anfall! Från Syriens huvudstad Damaskus till Saudiarabiens huvudstad Riyad är det c:a 150 mil.

23 reaktioner på “Dyrt fyrverkeri till ingen nytta

 1. April 14. /TASS/. The downing of the majority of the US-led coalition’s missiles by Syria’s air defense is an excellent result, said former chief of the air and missile defense troops of the Russian Air Force Alexander Gorkov in an interview to the Rossiya 1 TV channel.
  ”This date should be written down in gold in the history of Syria’s air defense troops,” the expert stressed.
  Diplomat blasts Pentagon ‘lie’ that OPCW experts were denied access to Eastern Ghouta
  Russia submits draft resolution condemning strikes against Syria to UN SC
  Lavrov slams West’s so-called proof on Douma chemical incident as absurd for experts
  US, France, Britain begin operation against Syria
  The equipment produced in the USSR in the 1960s ”has shown high efficiency”, although ”it was created for completely different purposes,” Gorkov noted. ”America’s ‘smart bombs’ came up against 1960s intellect,” he added.
  According to the Russian Defense Ministry, the missile strike against Syria’s military and civilian infrastructures was carried out by US warplanes and naval ships in cooperation with British and French air forces between 03:42 and 05:10 Moscow time on Saturday. The Syrian air defenses shot down 71 out of 103 missiles fired by the United States and its allies.
  Earlier, the US, the UK and France said the strikes were in response to an alleged chemical weapons attack in Douma, a suburb of the Syrian
  :
  http://tass.com/world/
  Mycket trevligt att US hökens ”Amerika is Great” fick sig en rejäl törn av ett litet land som Syrien.
  Nu är västmedia tysta i kritiken mot övergreppet mot en suverän stat med en folkvald regering som endast önskar fred och att USA med sina kumpaner upphör med aggressionerna mot landet.
  USA är också allierad med Saudi i övergreppen mot Syrien, och Saudi utför vedervärdiga övergrepp mot det Yemenska fattiga folket, där skolor m.m. bombats och stor svält råder.
  USA har sänt dit IS terrorister för att rädda dem från Syrien att de kan fortsätta med sin ökända verksamhet där.

  Om Ryssland skulle utfört ett liknande övergrepp som USA, UK och Frankrike gjorde, vilket ramaskri det skulle blivit från väst, med demonstrationer m.m.

 2. Videon visar framförallt två saker; Det amerikanska folket är i klorna på det militärindustriella komplexet som lagt beslag på lejonparten av det sanslöst gigantiska underskottet. Det som DoD betalar i räntor på lån är trots negativ ränta hårresande.

  Nummer två; Ser man på sammansättningen av de stridande krafterna ser man att Ryssland är inriktat på ett defensivt markkrig medan USA är inriktat på ett offensivt luftkrig. Videomakarna har gjort en annan intressant video där man rankar luftvärnssystem. Om jag vore amerikansk militärstrateg hade jag vaknat kallsvettig på natten av utsikterna att lyckas penetrera det ryska luftförsvaret:

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=ot-sTsKfM40?rel=0&w=560&h=315%5D

  Även om detta kommer från HBO och Jeff Daniels vänsterben är kortare så är det essensen i vad som gått överstyr:

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=ZPHSXUS0_1c?rel=0&w=560&h=315%5D

 3. Och så finns det de som inte tror att chemvapenattacken
  har skett….

  Litar på att Rysslands ord är sant fastän de ända sedan
  Stalins tid har en grov historik av påhittade lögner.

  Aldrig vistats i ett Arabland och med egna ögon sett
  ljugandet och de ständiga försöken till lurendrejeri.

 4. Det är intressant att se, att de – som hyllar FN mest – är desamma som alltid hyllar USA’s och Israels brott mot FN’s stadgar.

  Det finns tio skäl, för USA’s ständiga krigföring mot länder i Mellanöstern:

  1. Hjälpa Israel att skapa Stor-Israel.
  2. Hjälpa Israel att skapa Stor-Israel.
  3. Hjälpa Israel att skapa Stor-Israel.
  4. Hjälpa Israel att skapa Stor-Israel.
  5. Hjälpa Israel att skapa Stor-Israel.
  6. Hjälpa Israel att skapa Stor-Israel.
  7. Hjälpa Israel att skapa Stor-Israel.
  8. Krossa Europa, genom att skapa enorma flyktingströmmar dit.
  9. Kontrollera oljan i Mellanöstern.
  10. Förbereda för krig mot Ryssland, genom att skapa kaos och misär i Rysslands ”mjuka underliv”.

 5. Jaha , nu blev det samma som i Irak och libyern m.fl. västvärldens krigsindustri vill minska på vapen lagret, för att göra nya och tjäna än mer pengar. Det är grunden, pengar styr krigsinsatser, inte nå svammel om demokrati. Trump och dom andra ledarna är också fast i den industri som tillverkar och säljer, vapen, missiler, flygplan, bilar stridsvagnar båtar och data utrustning för krigföring. Vilket omsätter så stora pengar i dessa länder och så stor arbetskraft att flera länder skulle kunna leva av bara det.
  Det är orsaken till krig och missilerna i Syrien.

 6. Upproret i Syrien började med att USA påstod att Assad var en diktator som måste bort och därför sponsrade de terrorister som de kallade för rebeller.
  När USA började bomba i Syrien påstod de att de bombade IS men i själva verket samarbetade USA och Saudi med IS, som också visade sig med att IS växte hela tiden med USA bombningarna.
  USA bombade skolor, sjukhus m.m. och skyllde på Ryssarna, de bombade även syriska trupper när IS blev trängda.
  När Syrien begärde hjälp från Ryssland och Iran för landets överlevnad slogs IS tillbaka och har till stor del försvunnit från Syrien.
  Nu måste USA ändra strategi och de började anklaga Syrien för användning av kemiska vapen, som skulle rättfärdiga bombning av Syrien.
  I den här senaste anklagan om användning av kemiska vapen är UK inblandad, de påstod att Skripa blev förgiftad av ryska kemikalier, men nu har ryssarna låtit testat ämnet och det kommer inte från Ryssland.
  Därför kan det påstås att UK har använt kemiska stridsmedel för att kunna starta krig, därför det kopplas ihop med anklagelser i Ghouta, som ingen tror att SAA var skyldiga för någon gasning.
  Det var en förevändning för att gå i krig mot Syrien där USA, UK och Frankrike anföll Syrien med 103 missiler, men det syriska luftförsvaret eliminerade 71 missiler, därför blev det ingen fortsättning, utan kan ses som ett fiasko av angriparländerna.
  Den större delen var Tomahawk missiler a 1,5 miljoner US dollar styck, som är det bästa USA har gällande missiler,därför kan påstås att Nato har ingenting att komma med mot Ryssland.
  Syrien tog ned de här 71 missilerna med 30 årig gammal utrustning från Ryssland , därför var det ingen topputrustning från Ryssland som ansågs behövas för att ta ned skrotet.
  Tre personer i Syrien blev lindrigt skadade därför några missiler slank igenom och Syrien är ett stort land till ytan och angriparna skickade missiler från alla håll även inne i Syrien.

  1. Several hours after the strikes, the Russian Defense Ministry reported that the majority of the missiles launched were intercepted by Syria’s Air Defense Force, who shot down some 71 of the 103 cruise missiles detected. This included the interception of all 12 missiles launched at the Al-Dumyar airbase northeast of Damascus

   Västmedia skriver inte sanningen om nedskjutningen av missilerna därför det är obekvämt, utan de kommer med lögner eller något missvisande.
   Alla 12 missilerna mot flygplatsen i närheten av Damaskus blev nedskjutna och det har de tagit som att det var samtliga missiler nedskjutna.

   1. Trump och USA militären har uttalat att milisattacken var
    ”Precise overwhelming and effective” det visar att det mesta de kommer med är lögner.
    Samma sak med de tre skyskraporna som rasade i New York en massa lögner.

   2. USA är hungrig för Syrien därför det är förutsättningen för att kunna kontrollera Mellan Östern.
    Det är kontrollen av oljan att handeln sker i dollar som är viktig för USA.
    USA är på fallrepet som man kan se med CIA som ställde till oreda i Ukraina som gjorde att Ryssland fick sanktioner på sig som EU måste acceptera, därför Ryssland var tvungen att se till att Crime blev självständigt.
    Den rätta orsaken var att EU började bli beroende av Ryssland där de kunde få säkra och billiga leveranser av gas som konkurrerade ut USA företagen.
    För några år sedan propagerade USA för fri handel nu är det tariffer som gäller, som retat upp Kina och EU, orsaken är de kan inte konkurrera.
    Oljeländerna har inget intresse att sälja oljan och gas i US dollar och samma Kina och Indien handlar i annan valuta sin olja.
    Den här utvecklingen skulle göra att US dollarn kollapsar, som får svåra följder för US.
    US är på väg att tappa den politiska makten i Mellan Östern som de försöker stoppa till varje pris.
    Enligt Trump har MÖ krigen kostat US 7 trillioner US dollar och förlorat allt.
    När det gäller Pacific är de på väg att bli utsparkade därifrån om Nord och syd Korea får något samgående med uppbackning av Kina har US där ingenting att göra.
    Det blir att Nord annekterar Syd Korea därför det är landtunga till Kina.
    Philippinerna har sparkat ut US, presidenten påstår US regeringen är gangsters, fast han kanske är själv den störste.
    Presidenten försökte köpa handeldvapen för att bekämpa terrorister men US accepterade inte köpet, han vände sig till Ryssland som skänkte Philippinerna 6000 AK 47 plus jeepar och prickskyttegevär, därför ser han sannolikt Ryssland som en vän.
    Sannolikt blir Kina den nya stormakten, med Indien. Ryssland och Mellan Östern kommer att förse Asiens lokomotiv med råvaror, där kommer den ekonomiska tillväxten att ske i framtiden, där finns folket och köpkraften,
    US och Europa kommer att resignera, US kommer inte att släppa Europa, då är det riktigt kört för dem.

   3. Industry experts highlighted that approximately 800,000 defense jobs, intelligence jobs and other occupations are tied to the defense industry. In addition, more than 10 percent of U.S. manufacturing demand in the U.S. is dependant on aerospace and defense spending with contractors including Lockheed Martin, Boeing, Northrop Grumman and General Dynamics. Industry experts highlighted that approximately 800,000 defense jobs, intelligence jobs and other occupations are tied to the defense industry. In addition, more than 10 percent of U.S. manufacturing demand in the U.S. is dependant on aerospace and defense spending with contractors including Lockheed Martin, Boeing, Northrop Grumman and General Dynamics.
    Många i US är beroende av försvarsindustrin och därför behövs krig kontinuerligt.

 7. De pengarna bränner väl Sverige på ensamkommande på en vecka;
  (38 000 skäggbarn dök upp här 2015 o kostade 60 000 kr/st per månad= 2,2 miljarder kr på en månad?)

 8. Samtliga av Alliansens partiledare anser nu att det är OK att straffa människor utan bevis på att brott har begåtts!! (I förebyggande syfte eller?) Vad väntar om dessa verklighetsresistenta galningar skulle vinna valet igen? Total tyranni med skenrättegångar? Krig? http://www.friatider.se/inga-bevis-f-r-kemvapen-samtidigt-st-djer-alliansen-attacken-mot-syrien

  Antar att de går ut med detta för att de inte vill att det skapas en starkare opinion emot NATO som de så gärna (mot folkets vilja) vill dra in Sverige i (och därmed riskera att göra landet till ett enda stort slagfält när Wall Street/globalist-maffian förklarar krig mot Ryssland). Men att medvetet ljuga och fara med osanning är faktiskt en dödssynd! Sanning, moral och sunt förnuft tycks vara helt förlegade begrepp idag.
  Den enda politiker jag kan komma på som besitter dessa egenskaper är väl Jimmie Åkesson. Kan faktiskt inte påminna mig att jag någonsin hört honom ljuga…

 9. Bara tre sårade. Trump behöver verkligen skärpa sig och visa att han menar brutalt hänsynslöst våld, inte harmlösa symboliska demonstrationer. Hela världen har lärt sig att USA är svagt och eftersträvar nederlag och svaghet. Man måste döda massor av människor för att förklara att det har ändrats nu. Att USA har en ny strategi nu. Kommer använda sin totala militära och ekonomiska och teknologiska och kulturella dominans för att gynna sitt eget bästa helt utan hänsyn till några andra.

  1. Allt handlar bara om politik och att slå vakt om sin position i området, ingen av stormakterna Ryssland, USA, Storbritannien Frankrike eller andra inblandade länder Iran och Turkiet bryr sig ett dyft om det Syriska folket eller andra civila som drabbas av detta vidriga krig !
   När har krigförande länder historiskt sett någonsin brytt sig om civilbefolkningens väl och ve ?
   Naturligtvis aldrig, om så vore fallet skulle ju krig inte förekomma.
   Som sagt allt är bara ett politiskt spel och alla s.k möten i FN:s säkerhetsråd är bara trams leder som vanligt inte till någonting.

 10. Det vore fel att sitta och titta på när sadisten Assad fortsätter att mörda sitt eget folk. Ryssland kommer aldrig att bli vår vän. I alla fall så länge de är styrda av en kallblodig kommunistisk mördare.

  1. Precis när det håller på att stabiliseras och usa ledda terroristerna är besegrade så kommer detta,
   Hoppas ingen tror i sin enfald att usa gjorde detta för det syriska folket.
   Likt en barnunge som vägrar förlora sände man i väg raketerna .

   1. Jaha, ojdå, precis just nu, efter 1400 år, höll läget på att ”stabiliseras”. Det tror jag inte på.
    Vem tror att USA gjorde detta för det syriska folket?? Varför skulle någon göra nånting för det syriska folket?? Finns det någon i världen som tycker om dem? Vad finns det att tyckas om där? USA gör så klart detta för sitt eget bästa. Skrämma ryssen och andra olydiga kräk. Och piska de menlösa politikerna i Frankrike och Storbritannien att hänga med som de mähän de är. Trump visar vem det är som bestämmer, vem det är som har vapenmakt.

   2. Fan björn är du uppe fortfarande, efter 6års krig börjar läget stabiliseras ja.
    Ja det finns folk som gillar det syriska folket men tydligen inte du .
    Men jag tror du inte gillar någon annan än dig själv.Och det är väl bra att striderna blossar upp igen så vi får fler flyktingar i usa’s korståg.

  2. Johan:
   Har du några bevis för att Assad har mördat sin egna befolkning. Kan du åtminstone förklara varför du anklagar Assad. Ryssland har försvarat den Syriska befolkningen och Putin är en hjälte. Du kanske föredrar ett Islamistiskt styre i Syrien. Sverige är betydligt mera kommunistiskt än Ryssland.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: