Billström (M) säger att Reinfeldt hade fel: ”SD vann på walkover”


VALET 2018. Moderaten Tobias Billström låg år 2009 bakom en utredning med många bra förslag som låg till grund för moderaternas vallöften. Bland annat att medborgarskap skulle kunna återkallas och att kriminella invandrare skulle utvisas – Moderaterna – Ta medborgarskapet från kriminella invandrare. 

Sedan svek Reinfeldt alla vallöften och han slapp kritik från media för detta när Alliansen i stället gjorde upp med Miljöpartiet.

Billström kom dock igen, han var Migrationsminister i Alliansregeringen 2006-2014, och tog i februari åter upp problemen med asyl- och anhöriginvandring och ville diskutera volymer, för det fick Billström en rejäl knäpp på näsan av dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt

Nu går tidigare migrationsministern Tobias Billström (M) ut på nytt ut och kritiserar förre statministern Fredrik Reinfeldts migrationspolitik. I en intervju med tidskriften Kvartal berättar han om hur han reagerade på Reinfeldts tal om ”öppna hjärtan”.

– Jag skrev inte talet och jag hade inte formulerat mig så. Jag hade varit migrationsminister under för lång tid för att tro att det fanns enkla slagordslösningar på problem som jag hade sett på nära håll, säger Tobias Billström.

Billström menar att det var en del av förklaringen till att partiet tappade väljare.

– SD vann på walkover. De vann inte för att de spelade matchen bättre, de vann för att vi inte ställde upp i matchen överhuvudtaget, säger han och betonar senare att han inte var med på den riktning som Reinfeldt drev politiken.

Mer på Kvartal.se…

Nedan, Tobias Billström (M) frågas ut i agenda om invandringen den 4:e februari 2013. Detta efter att moderaterna tillsatt en arbetsgrupp som ska se över hur invandringen till Sverige kan minska.

Tobias Billström säger jag kommer från Malmö och med all respekt så…

Reinfeldt vill inte tala om minskad asylinvandring, den 6 februari 2013…

-Pettersson hör år ut och år in att vi måste lyckas med integrationen. Personligen tror jag inte det går att integrera majoriteten av muslimerna, vi har facit i de muslimska länderna, men är ni nöjda med vad moderaterna åstadkom vid makten och litar ni på den nya moderatledningen som inte vill förhandla med SD så röstar ni naturligtvis på M den 9 september 2018.


14 responses to “Billström (M) säger att Reinfeldt hade fel: ”SD vann på walkover”

 • stefan a.

  Billström…mannen som gett pudeln ett ansikte…

  Gilla

 • Krister

  Det är så korkat att tro att invandrare vill integreras. Varför skulle de det? De vill fortsätta leva som tidigare och kan de dessutom få oss att betala för dem är det ju bara en bonus som egentligen borde vara för bra för att vara sann. Men den korkade svensken betalar gladeligen i tron att det hjälper integrationen.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  I varje enskilt parti finns det alltid bra folk som vågar stå upp för en åsikt, som då inte alltid går hand i hand, med partiledningens. Som trots det, fortsätter att vara kvar som medlemmar och jobba för sitt politiska parti.

  Dessa personer ska man faktiskt berömma och ge ett erkännande.

  De är faktiskt de som håller demokratidebatten igång, inom dessa politiska partier. Som oftast annars ”nickar till”, i en enfaldig riktning,

  Moderaten Tobias Billström kämpar på och har även jämfört med sin förre partiledare Fredrik Reinfeldt, presterat mycket bättre. Minst sagt.

  Gilla

 • B Bäver

  Tro inte att dom nya M är bättre än dom gamla. Detta gäng är inget annat än Reinfeldts springpojkar. Skall dom sedan plocka in fru Lööv i regeringen är vi tillbaks på ruta ett. Då får dom 9000 afgan gossarna fribrev på studs. Tror att C kan bli värre än Mp om dom kommer till köttgrytorna Sug på den.

  Gilla

  • Cecil

   Kristersson använder en exakt kopia av Reinfeldts valfläsk. Kristersson applåderade ivrigast Reinfeldts galenskaper.
   Dagen efter valet byter man ut Kristersson mot Reinfeldt.
   Lita aldrig på vad Moderaterna säger, bara på vad de gjort.

   Gilla

 • Nosferatu

  Reinfeldt hade fel, men vad gjorde partiet åt det? Faktum är att dagens moderater vill ha samma volymer som Reinfeldt förespråkade (30 000 + 30 000 anhöriga)

  Gilla

 • gamgubben

  Lite OT.
  Politiker, hörde en idag som talade sig varm för att installera solfångare. Hon var vid makten i åtta år och om hon då sett till att Alliansen hjälpt folk satsa på jord, berg eller den mindre effektiva luft/vatten så hade besparingen och miljönyttan varit oändligt mycket bättre än solenergi.
  Jag flyttade in i ett hus 2015 som hade elpanna och 21000 kwh förbrukning investering 91500:- för luft/vatten värmepump. Besparing på 3 år 41362 kwh a’ 1,48 ger 61215:- . Kalaset betalat på mindre än 4,5 år.
  Det finns ca 2 miljoner villor och säkert 1,5 miljoner som inte satsat på bättre uppvärmningssystem. Varför gör inte staten något? Förmodligen är skälet att skattebortfallet från elkonsumtion skulle förorsaka kortsiktiga problem i statens finanser. Politiker, fy fasiken!

  Gilla

 • Kattsand

  Inte lätt att göra någonting åt någonting i Sverige då allt som våra västerländska grannländer gör räknas som kontroversiellt att göra här.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Lita aldrig på en s.k ny moderat !
  Snart September och val och det blir tveklöst en röst på AFS om det ska röstas på något parti annars blir det blankröstning.

  Gilla

 • BjörnLarsson

  Vad moderaten säger nu är helt irrelevant. Det är vad moderaten gjorde när denne själv var migrationsminister som räknas. Nu är det lätt för moderaten att ljuga och förneka vad han själv har gjort när han själv hade all makt över frågan. Om denne psykopat blev migrationsminister igen så skulle han så klart upprepa exakt samma sak som han redan har gjort när han var migrationsminister. Eller hur? Det krävs en väldigt knepig förklaring för att komma fram till någon annan slutsats. Eller hur, är det inte självklart?

  Gilla

 • Gus

  Moderaterna krymper mer och mer..

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: