Massrymning från Migrationsverkets förvar i Kållered

BROTTSLIGHET. 14 illegala invandrare rymde under torsdagskvällen från Migrationsverkets förvar i Kållered utanför Göteborg. 

Polisen har sökt igenom det närmaste området med hund men inte hittat några spår.
– Vi ser mycket allvarligt på det inträffade och kommer under dagen vidta nödvändiga åtgärder, säger Torbjörn Nyberg, avdelningschef för förvar hos Migrationsverket. 

Joakim Lamotte skriver på sin Facebook-sida”Jag har från mina källor precis fått reda på att 14 personer som skall utvisas rymde inatt från förvaret i Kållered utanför Göteborg.

Enligt uppgift har personerna tagit sig ut genom ett fönster och det skall röra sig om tre syrier, två kurder och tio afghaner.

När jag ringer polisens ledningscentral bekräftas att rymningen ägt rum. Dock vet man inte exakt hur många det rör sig om eftersom man inte jobbar aktivt med ärendet.

– Det rör sig inte om kriminella personer utan om personer med utvisningsbeslut. Det är migrationsverkets uppgift att få ordning på dem, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid Polisen i Göteborg.

Tydligen räknas det inte som kriminellt i Sverige att rymma från ett förvar och hålla sig undan utvisning. Följ min sida för fler uppdateringar i ärendet.”

-Pettersson undrar vad polisen menar med att det inte är kriminella personer. De har sökt asyl, fått avslag i flera instanser för att de saknar asylskäl, och vägrar åka hem. Det är klart de är kriminella…

13 thoughts on “Massrymning från Migrationsverkets förvar i Kållered

 1. Finns naturligtvis ingen möjlighet att hitta dessa guldgrävare.
  De har ju ingen identitet!
  Går inte ens att misstänka dem. Då blir de kränkta och ska ha 100 000:-
  i skadestånd.

  Vårt land är slut!
  Socialdemokraterna/regeringen har kört slut på Sverige!

 2. Låt mig gissa. Man har inte velat göra förvaret rymningssäkert med hänvisning till mänskliga rättigheter och allas lika värde?

  • Vilket innebar att fönstren skulle vara möjliga att öppna ! På så sätt var det möjligt för dessa “barn”,att stiga ut i friheten.

 3. Avdelningschefen T. Nyberg, Migrationsverkets förvaransvarige, hävdar att de ser mycket allvarligt på det inträffade.
  Det tror jag inte, ty hade man hanterat dessa obehöriga äventyrare på ett seriöst och adekvat sätt hade de aldrig givits möjlighet att avvika.

  Inkompetent säkerhetstänkande, agendastyrd uraktlåtenhet och bristande ansvar kan aldrig döljas under den efterhandskonstruerade och inbillade handlingskraftens kosmetologiska retuschering.

  Vi anar att desertörerna återfinns hos det migrantammande matriarkat som bemärkt sig som omvårdande blöjbytare på fullvuxna afghanhannar.
  Något för ordningsmakten att ta sig en närmare titt på!
  Andreas 😉

 4. Ja, jag vet att jag är tjatig men vad skulle vara fel med ett förvar på Svalbard? Garanterat rymningssäkert. Eller, rymningssäkert och rymningssäkert, skulle inte behöva väggar än mindre stängsel. De avvisade skulle istället kräva att bli inlåsta.

 5. Flummet med alla dessa individer, som olagligt vistas i Sverige fortsätter?
  2016 låvade Löfven och Ygeman att man snabbt skulle utvisa 80000 (åttiotusen) personer, som vistades illegalt i landet.
  Det blev väl några hundra, sedan tog orken och viljan slut.
  Dags att byta regering, innan vi är helt översvämmade av dessa lycksökare!

 6. Dumt att rymma. Skicka dit några batikhäxor, unga vänstertjejer och den här sexdömde Arif, så fixar de att man får stanna trots utvisningsbeslut.

  Det här landet alltså…

 7. Polisen carlbom vet inte om det är kriminella. Sanningen är att han inte ens vet vilka det är. Majoriteten har ljugit om sin identitet, ålder och ursprung.
  Ingen har visat giltiga id-handlingar, jag tycker carlbom kan somna om eller hålla sig till sina 291 vänner.

  Det visar sig att myndigheterna inte vill utvisa eller ens vill hålla dem inlåsta tills dem blir utvisade. Inför tjänstemannacansvaret och exekutionsplutoner. Då slipper vi gängvåldtäkter på svenska kvinnor och mord på oskyldiga. Om de åtminstone kunde ge sig på vissa obskyra facebook grupper då skulle jag ge dem bidrag själv.

 8. Såg att Volvo sökte 700 man till sin produktion.Dessa välutbildade klimpar är nog på väg mot Hisingen,för att söka jobb!
  Hade jag varit polischef,skulle jag beordra vid koll Tingstadstunneln och gamla bron över Älva….

 9. “Goddag yxskaft och det är inte mitt bord”, önskar polisman Göran Carlbom Sveriges skattebetalare, hoppla 87:an!
  Man undrar i sin stillhet på vilken sida lagen Sveriges poliskår befinner sig, hhmmm?
  Inte är det som på poliskonstapel “farbror” Björks tid, minsann!

Kommentera