Stäng

Hotet mot välfärden, från 2010

INVANDRING. Alice Teodorescu skrev i GP.se den 4 oktober 2016 – ”Vi har gått från en situation där migrationen beskrevs som en förutsättning för att klara välfärden, till ett läge där alltmer kretsar kring hur välfärden ska klara av migrationen. Allt inom loppet av ett år.” 

Bild från Politikfakta

-Pettersson skrev en aning innan, den 12 oktober 12010 nedanstående. och blev inte direkt populär i vissa kretsar.

***

Den politiska och journalistiska eliten lever som vi vet långt från invandringens social och ekonomiska verklighet. Politiker och journalister umgås med likasinnade högavlönade människor där de värnar sina karriärer genom att hålla sig i mittfåran och säga samma sak som alla andra. Det är viktigare än att korrekt och allsidigt rapportera om det ansvarslösa asyl och invandringsmottagandet i vårt land.

Den politiska och journalistiska eliten är oförmögen att bemöta oliktänkande med sakargument. Vi har inga alternativ. Moderaterna lade visserligen fram en vettig utredning för 1,5 år sedan med den försvann i valrörelsen. Kanske de andra partierna hade något liknande de inte tordes visa. Men vi har aldrig haft något alternativ att rösta för fler eller färre invandrare, mer eller mindre mångkultur.

Journalisterna har undvikit att allsidigt berätta om konsekvenser och kostnader samt förtiger information som pekar på att massiv invandring och mångkultur tillsammans underminerar välfärdssamhället. Det finns beräkningar på att muslimernas andel av EU:s befolkning kommer att fyrdubblas fram till 2050. Det kommer att påverka vårt samhälle i grunden. Oavsett om vi tycker det är bra eller dåligt men varför diskuteras det inte?

Frågor som rör invandring och invandrare är tabubelagda. Det börjar likna det gamla sovjet där kritiska människor stämplades som störda och riskerade att spärras in på mentalsjukhus.

Mindre än 10 % av de invandrare som fått stanna de senaste 30 åren har varken varit flyktingar eller skyddsbehövande enligt internationell och svensk lag.

Idag kommer en majoritet av invandrarna till Sverige genom anhöriginvandring, men varken Migrationsverkets eller SCB:s statistik ger klara besked om vilka anhöriga som avses.

Vilka är de anhöriga? Är det far, mor, barn, bror, syster, brors fru, systers man, brors fru och systerns mans föräldrar och deras barn i all oändlighet? Migrationsverket och SCB vet inte eller döljer det medan kedjeinvandringen fortsätter.

Vilka är de asylsökande? Det har vi inte en susning om, enligt migrationsverket saknade 96 % av de asylsökande handlingar som styrker deras identitet. Många av dem vägrar dessutom hjälpa till med att undersöka vilka de är. Det är fullständigt idiotiskt att ge permanenta uppehållstillstånd och därmed livslång försörjning till människor vi inte vet vilka det är. De kanske helt saknar skäl att stanna här, de kanske inte ens är därifrån de påstår sig vara. Hur många av dem är brottslingar, terrorister, krigsförbrytare eller vanliga ekonomiska flyktingar? Svaret är att det vet vi inte!

Media lurar dessutom svenska folket genom att kalla alla som söker asyl för flyktingar. Illegala invandrare som fått avslag och de som stannat kvar när deras turistvisum gått ut kallas ”papperslösa”

Vi hör regelbundet om invandrare som diskrimineras på arbetsmarknaden, det slår gärna media upp stort. Däremot har jag aldrig hört politiker eller journalister diskutera invandrarnas brist på kvalifikationer. I den statliga utredningen Egenansvar (SOU 2008:58) antar utredaren att hälften av de nyanlända asylsökande som fått stanna inte har någon eller endast kortare skolgång eller liten arbetslivserfarenhet. Vad är det tänkt att dessa människor, som till stor del måste vara analfabeter, ska kunna arbeta med?

De senaste åren har irakier och somalier dominerat asylmottagning, de är också dessa grupper som har högst arbetslöshet. Sveriges Radios reporter Katarina Gunnarsson avslöjade för drygt 2 år sedan att bland de irakier som varit här i mer än tio år hade 73 procent av kvinnorna och 60 procent av männen ingen sysselsättning. Många kvinnor var helt inställda på att stanna hemma – och detta under en högkonjunktur.

− Hur är det tänkt att alla dessa människor under oöverskådlig tid ska kunna försörja sig utan samhällsstöd?

Eliten som tror att trollformler som allas lika värde, mångkultur, värdegrund, minoriteters rätt till särarter, osv. är precis lika fanatiska som de värsta islamister. De tror på något som inte finns.

De länder som ställer större krav på individuell anpassning och ger lägre grad av statligt stöd lyckas bäst med invandringen. I de länder där stöd lämnas för att överleva och inte för att leva på skaffar sig invandrarna jobb och startar företag i mycket högre utsträckning ä i Sverige.

Tyvärr struntar den politiska och journalistiska eliten i sådana fakta. De sitter i sina etniskt svenska bostadsområden, umgås med likasinnade och dricker dyrt rödvin samtidigt som andra får betala för den ansvarslösa immigrationens konsekvenser.

Snacka om att ta springnota!

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

28 reaktioner på “Hotet mot välfärden, från 2010

 1. Läste på Samtiden om nyanlända och det sa vi för länge sedan. Men då var vi rasister. Märkligt att man vill pressa sin befolkning och håna dem för att de vill leva i ett välfärdssamhälle med skyddsnät. Såg samma åsikt här på bloggen för några dagar sedan, en bild om bidrag. Det är märkligt att man hånar människor som verkligen behöver stöd. Handikappade unga svenskar som aldrig kommer att kunna arbeta. Vad har de ungdomarna gjort skribenterna här. Vi med kroniska sjukdomar jagas på alla håll. Vad har vi gjort som gör att vi förtjänar hån.

  Nej, det är dags att göra något annat än läsa bloggar som inte värnar om oss svenskar fullt ut!

 2. Nationalekonomen Tino Sanandaji har även sagt……….

  ”Ett vanligt argument för ökad migration till rika länder i Europa är den åldrande befolkningens behov.

  Ofta hävdas att invandring av unga människor är nödvändig för att finansiera framtida vård och pensioner.

  Eftersom dessa påståenden hörs så frekvent tror många att de måste bygga på fakta, trots att alla officiella kalkyler visar på motsatsen”. nationalekonomen Tino Sanandaji.

  https://kvartal.se/artiklar/migration-och-vlfrdsstatens-finansiering

 3. Att det skulle gå käpprätt åt helvete med invandring från fel länder, det hade även min hund kunnat räkna ut…. Men tydligen inte svenska politiker och pk-maffian. Där heter det ”dom blir lönsamma…., ….. på sikt”, typ. Och att skriva ”på sikt” är väl andra ord för ”aldrig någonsin”. Kostar bara en massa av mina skattepengar, tyvärr….

 4. Det tog 7-8 generationer för svenska män och kvinnor att med slit, släp och umbäranden skapa det Sverige, vi fick uppleva i slutet av 1900-talet.
  Sedan tog det inte mer än ca 20 år för vår tids politiker att ödelägga allt, som våra förfäder slitit ihop.
  Jag tror inte våra förfäder slet livet ur sig för att Reinfeldt och Löfven skulle kunna spela flotte Viktor och sprida allt de gnott ihop till parasiter och lycksökare från jordens alla hörn.
  Nej, de hade slitit för att nästkommande generation skulle få det bättre, än vad de själva haft. Så var det också till dess Reinfeldt och Löfven kom till makten. Då raserades allt.
  Glöm inte detta, när ni går till valurnorna i september.

  1. Sverige industrialiserades av timmerindustrins export till kontinenten på 1850-talet, följt av en hel radda snilleuppfinningar. Industrialiseringen stoppades abrupt av Tage Erlander 1946. Ett par årtionden senare visade sig den socialistiska svenska industrin bara producera skrot och sopor, liksom all socialistisk industri i alla socialistiska länder. Så efter att borgarna maximerat straffskattetrycket mot arbete och företagande, så gick hela den socialistiska sopindustrin i konkurs. Även i branscher som då, på 1970-talet, växte som aldrig förr, textil och varv som industrialiserade Östasien. Svensk socialism under Moderat regering var för underlägsen för att kunna konkurrera. Sen upprepades industridöden av samma anledning igen på 1990-talet, och förmodligen nu snart igen.

 5. Ibland nålas ett inlägg fast högst upp. Övriga inlägg ligger i en ordning de publiceras.

  Använd sökrutan. Skriv exempelvis Pettersson eller det du letar efter.

 6. Jag har läst någonstans att så gott som samtliga ifrån Irak kommer ifrån samma klan. Det är super-organiserat.

  1. Irak är en iransk provins, migrationen till Europa är uppenbart organiserad av Sveriges enda vän i världen, regimen i Teheran.

   Att vara sosse är ju att vara islamist. Att veva med blodröda dödsflaggor tillsammans med såna som Kim Jong-Un medan man sjunger globalisternas fanfar ”Internationalen”. Att vara sosse är att vilja tortera dig till döds. Det är i vart fall det enda som alla sossar alltid har gjort. Och deras fanatiska hat mot alla oliktänkande, mot alla som inte tillhör deras korrumperade klan, i Sverige idag kan ju ingen ta miste på.

   Sossarna hotar oss alla med folkmord. Vi borde ta PKs mordhot på allvar. De förbjuder oss att prata med varandra, är inte det ett dåligt tecken?

 7. Denna dam har mera hjärna än hela 7-klövern. Hon har dessutom förmågan att kunna använda den ibland.

 8. Alice Teodorescu är en stjärna på journalisternas himmel man ganska så ensam om att vara stjärna.
  Att spå om vad som skulle hända med en totalt okontrollerad invandring kunde säkert de flesta normalbegåvade förutse. Men uppenbart var det bland journalisterna bara Alice, som redan år 2010 insåg vad som komma skulle. Övriga inom journalistkåren borde skämmas.

  1. Men se på resten av redaktionerna på GP, värre stolpskott får man leta efter. Inskränkta socialistiska lokala bonnlurkar.

 9. Ang anhöriginvandring, alla afrikaner är syskon, syster eller bror. Alla araber är kusiner, iallafall gifter dom sig med sina kusiner. Släktträden måste vara gigantiska.
  Vi har ett lite annorlunda sätt att se släktskap än flyktingarna. Tyvärr har inte migrationsverket fattat det.

 10. Att invandring från Långtbortistan skulle förbättra svenskarnas välfärd, har alltid varit en genomskinlig lögn. Den var det redan för trettio år sedan. Den, som trott på den lögnen, är en underbegåvad och okunnig kretin.

  Att nästan alla politiker och alla journalister har framfört den lögnen, beror inte på att de trott på den, utan på att de medvetet vill förstöra Sverige. De är – allihop – fanatiska globalister, som vill skapa en världsomspännande fascist-stat under bankmaffians diktatur. För att komma dit måste alla nationalstater förstöras.

  Det är hur enkelt som helst, ett barn – även ett som tappats på huvudet vid förlossningen – inser detta omedelbart. För Teodorescu tog det trettio år…

 11. Ja men ett land vars regering är sår urbota korkade att man
  annonserar i många underutvecklade länder på deras språk
  om vilka förmåner som väntar ifall man bara tar sig hit kan inte
  räkna med något annat resultat, och flyktingsmugglarna är benägna
  med att hjälpa till samt ta sin andel av kakan, och Dumsvensken
  betalar, med nya fantasiskatter, vi är ju redan världsledande på
  skatter som inte kommer att räcka till utan nya fantasiskatter
  planeras o genomförs, det kostar på att vara Stormakt i välfärd,
  för andra länders människor, därför ökar antalet hemlösa Svenskar
  och fattigpensionärernas antal bara exploderar i antal, med Europas
  absolut lägsta pensioner kan fler o fler inte leva av.

  Jag tycker absolut att denna regering borde sluta och kalla sig
  för Arbetarregering, för det är dom inte, snarare Arbetarfientlig
  och småföretagarfientliga.

  1. Nuvarande regim är helt enkelt kriminell, se vad våra välfärdspengar går till. Men räkenskapens dag närmar sig.

 12. Vi vet ju historiskt hur sossar behandlar oliktänkande. Svenska PKs hat mot alla oliktänkande, den extrema intoleransen och vägran att argumentera eller ens tillåta andra att diskutera, liksom våldsvänstern på gatorna (inklusive Dan Eliasson som dömdes för att ha krossat fönster på en färghandel i Hedemora i sin kamp mot kapitalismen), visar att de planerar folkmord i Sverige nu. Alla oliktänkande ska mördas. 1:a maj går mördarna ut i marscher tillsammans med sina kamrater Kim Jong-Un och Maduro för att hylla bortgångna kamrater som Stalin, Mao, Pol Pot.

  De som inte fattar att de kommer att bli massmördade av PK snart, är för naiva för att klara av att överleva. Svenska folket är för naivt, men evolutionen kommer att rätta till det på en enda generation nu.

 13. Vårt land kommer att översvämmas av ”anhöriga”.
  De kommer att vara utan jobb och utan all försötjning.
  Men då griper den svens

 14. ”Vilka är de anhöriga? Är det far, mor, barn, bror, syster, brors fru, systers man, brors fru och systerns mans föräldrar och deras barn i all oändlighet?”

  Enligt Migrationsverket:
  Som familj räknas din make, maka, registrerade partner eller sambo, och dina barn som är under 18 år.
  Den som tar hit anhöriga ska ha en tillräckligt stor bostad och stå för försörjningen.

  1. Mia, vad Migrationsverket säger har mindre betydelse eftersom de inte vet vilka de asylsökande är.

   Att den som tar hit anhöriga ska ha en tillräckligt stor bostad och stå för försörjningen borde du veta att det inte stämmer och det är lindrigt sagt…

   1. Alla asylsökande borde DNA-testas, både för att klargöra familjeförhållanden och för att undvika MULTIPLA PERSONER. Om en person på grund av myndigheternas flathet kan förekomma som flera olika personer och därmed undkomma lagens arm samt ändå håva in allsköns bidrag kan detta förekommas med DNA och med ett användbart register.

  2. Vem som helst som ljuger att denne är anhörig får stanna. Det är ju inte precis som att det krävs ID. Och alla statsanställda är för dumma i huvet för att kunna skilja på kön eller uppskatta ålder, så vem som helst som betalar kan bli dotter eller en tredje pappa till en svensk med PUT. Det är en lönsam affär att sälja medborgarskap till falska släktingar. De betalar 25% av allt de får av staten resten av livet.

 15. Dagens PK-mediastyrda s.k. journalister saknar antingen förstånd eller tillstånd att skriva om problemen.

  Det är bara gulligullinslag om nån invandrare som faktiskt har fått ett jobb, inte om de andra 99% som inte ens bryr sig eller förutsätts ha ett jobb.

  Det är snyftreportage om de stackars flyktingarna som tvingas bo trångt i en lägenhet, och tvingas äta mat de inte vill ha, men inget om de stackars svenska hemlösa som bor på gatan och får hoppas på att få mat i nåt soppkök.

  Det skrivs om hur duktiga och arbetssamma romerna är som kan laga allting, men ingenting om hur mycket de stjäl och invaderar andras mark med sina olagliga zigenarcampingar.

  Listan är lång, jag hålla på hela dagen…
  Vilken tur att det finns alternativ media, inte undra på att det skriks ”censur” bland gammelmedia.

   1. Det är nog fler än du tror, men långt ifrån tillräckligt många. Det hänger på oss som redan tar del att visa på alternativmedia. Sanningen i känsliga frågor kommer aldrig att tas upp i msm.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: