Moderatledaren har respekt för SD men kommer aldrig att samarbeta


VALET 2018. De viktigaste reformerna att genomföra i Sverige rör integrationen. Det sa Moderaternas partiledare Ulf Kristersson i Aftonbladets Partiprogrammet.

Kristersson säger att han inte vill att Moderaterna samarbetar med Sverigedemokraterna. – Jag vill samarbeta, samtala och samregera med värderingsvänner som delar min grundläggande syn på politik och Sverige.

Moderatledaren anger flera punkter som han anser att M och SD har olika värderingar kring – Sveriges roll i internationella sammanhang, EU-medlemskap, att hjälpa människor på flykt och Nato-samarbetet.

– Sen har jag all respekt för att väldigt många har röstat på Sverigedemokraterna – av ett enda skäl – för de var det enda partiet som ville prata om migrationsfrågor i förra valet. Det borde vi andra också gjort med våra utgångspunkter, säger Ulf Kristersson.

-Pettersson konstaterar att Kristersson aldrig kommer att bli statsminister med den inställning, dessutom är jag övertygad att Moderaterna inte har samma åsikter som de andra allianspartierna i alla frågor men han tänker ändå samarbeta med dem.

Kristersson är en man som tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra och vill vi ge Stefan Löfven fyra år till vid makten då röstar vi på M…


18 responses to “Moderatledaren har respekt för SD men kommer aldrig att samarbeta

 • Fredde

  Ytterligare en hal floskelspridare som inte kan ge ett rakt svar på en rak fråga.
  – Varför är det OK att Akilov får tandvård för 50 kr, när pensionärer får betala fullt pris?
  – Små barn förstår inte varför deras föräldrar tar beslut…

  Blablabla…

  Inte undra på att det går åt helsike med Sverige.

  Gillad av 1 person

  • jgarn

   Reinfeldts sprattelgubbe, inte en enda egen tanke, bara Reinfeldts invandrar politik. Sverige kan aldrig resa sig med pajasen Kristersson vid makten.

   Gilla

 • Jhonsson

  Det hjälper inte att byta partiledare och få en likadan som den tidigare.
  Det är programmet, som måste bytas. Att inte prata med SD framstår i dag snaraste som en löjlig fobi, en barnslig dumhet och visar på vilken nivå moderaternas nye partiledare befinner sig. Men med Mp kunde moderaterna prata. De hade ju ”samma värdegrund”. Nu vet vi också, hur det gick. Det förorsakade oreparabla skador på vårt land, vilket vi får lida av lång tid framåt.
  Det gäller att välja rätt samtalspartner!

  Gillad av 1 person

 • Cecil

  Det ser ut som Reinfeldt fortfarande dikterar villkoren.
  Det gjorde han med Batra och han gör det med Kristersson.
  Akta er för Moderaterna.
  Kom ihåg vad de kunde utföra tillsammans med Miljökommunisterna.

  Gillad av 1 person

 • ossie

  En ny Reinfelt Hallelujah !

  Gilla

 • BjörnLarsson

  Moderaterna kommer aldrig mer att ha något inflytande över rikspolitiken. Efter att Reinfeldt störtade sin egna regering helt utan anledning, och tre partiledare under en hel mandatperiod vägrat regera trots att de har riksdagsmajoritet för det, så är M körda för gott. Deras ”strategi” avslöjar nämligen att alla M-toppar är helt dumma i huvet. Varje röst på M är en helt bortkastad röst. De har redan majoritet för att regera, spelar ingen roll alls huruvida de har 51% eller 99% majoritet

  Om M skulle samregera med S så kommer både S och M direkt att halveras i nästa val. Så många är det som röstar på M för att de hatar S och på S för att de hatar M. Och genom att utesluta SD så har M omöjliggjort för sig själva att någonsin bli en del av en riksdagsmajoritet. M kommer att sitta helt isolerade i ett hörn av Riksdagen nästa mandatperiod och inte vara med om att fatta ett enda beslut under nästa fyra år heller.

  Gillad av 1 person

  • BjörnLarsson

   Om M och SD skulle få majoritet tillsammans (dock osannolikt eftersom de kanibaliserar samma väljargrupp) så blir det riktigt pinsamt för Kristersson när hans parti röstar emot kopior av Moderata förslag och vallöften som SD lägger. För att kunna sitta kvar som partiledare är det väldigt viktigt för Kristersson att Moderaterna gör ett så dåligt val som möjligt. Allt över 15% riskerar räcka till majoritet med SD, så stödet för Moderaterna måste ned till 15% kvickt nu.

   Gilla

 • Kalasbetalaren

  Bra! Klart och tydligt från M, precis som innan valet 2014!

  Så ni som har tänkt rösta på M, kom inte och gnäll sen när ni måste öppna era hjärtan och det blir en ny decemberöverenskommelse till hösten!

  Gilla

 • ruben

  Tyvärr har tåget gått för alla andra. Jag ändrar inte min övertygelse att SD är de enda partiet, som tycks vilja försvara mej och dem jag hela livet älskat, jobbat och med glädje betalt för.

  Gilla

 • Boris

  En då svag och usel ledare. Totalt ryggradslös.

  Gilla

  • Cecil

   Kristersson bedriver inte någon politik han bara pratar om den.
   Kom ihåg att Kristersson applåderade mest när Reinfeldt öppnade gränserna, tillsammans med Frippe och Romsson.
   Akta er för Nya Moderaterna.
   Efter valet är stiger Reinfeldt fram.

   Gilla

 • Jhonsson

  Då visar det sig att Kristersson inte är så mycket klokare än Reinfeldt och Batra. Jag tror många M-väljare kommer att visa sitt missnöje med hans åsikter i valet som stundar.

  Gilla

 • Thor

  ”Människor på flykt” ? Ljugandet fortsätter oförminskat! Vad finns det för skäl att kors Egeiska havet från Turkiet till Grekland, fortsätta genom 6-8 säkra länder och sedan söka asyl i Sverige? Vad var hotet i Turkiet? Att behöva försörja sig själv?

  Gilla

 • Ki Kollbrunner

  Man skall inte förvänta ett relevant svar till konkreta frågor…
  Det viktiga är att Jimmie Åkesson får fram SD linje…. Återställning…

  Gilla

 • Mike E

  Han är skiträdd för media och drevet. Han vet att journalistasen direkt skulle börja pumpa ut anklagelser om ”att fiska i grumliga vatten”, rasism, islamofobi, xenofobi etc. Alla de vanliga flosklerna från vänsterfascisterna i media som kontrollerar informationen i Sverige.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: