Sanna mina ord – detta kommer inte sluta väl


INVANDRING. Nedanstående brev är från Merit Wagers blogg, titta gärna in där och läs hennes rapporter från migrationens fantastiska värld. En högstadielärare i Sverige: 

”När började egentligen kunskapsnedgången och den stora förändringen av skolans värld? Själv började jag märka det runt år 2000, men först var det så gradvis så att jag inte förrän i efterhand har kunnat lägga ihop ett och ett till två.

Runt 2010-2011 tyckte jag att det började spåra ur ordentligt och sedan ännu mer 2013 och till slut 2015. Skolan har definitivt med saken att göra och jag ser det som en ren och total katastrof. Visst finns det enstaka elever som lyckas ganska bra men det är trots skolan, inte tack vare den. Min mamma kunde mer efter sex års folkskola än vad många gymnasieelever kan idag.

Det är ett kaos och jag skulle aldrig arbeta som lärare där om jag inte behövde pengarna. Med facit i hand skulle jag aldrig skicka mina egna barn till en svensk skola idag. Det är en gigantisk fördumningsfabrik och lärare är dumlojala och spelar med i spelet. Och unga och nyutbildade vet inget annat.

Jag jobbar nu på en högstadieskola i en kommun som kanske tagit emot flest nyanlända. Jag har somaliska elever i åk 7 som efter en termin i engelska inte ens kan räkna till 10 eller säga ”hej”. Jag har kollegor i slöja som undervisar i samhällskunskap och religion och anställda studiehandledare som ska hjälpa elever med undervisning på modersmål som inte vet att påven är överhuvud inom katolska kyrkan. Jag har elever som ansåg att det var ”haram” (förbjudet) att lyssna på julpsalmer på engelska sista lektionen innan jullovet och klagade hos skolledningen. Dessutom var det gelatin i godiset som jag hade köpt och det fick de inte äta. Polisen har nästan klippkort till skolan vid det här laget och var och varannan vecka är det incidenter. Elever som vill ta av sig slöjan i skolan vågar inte på grund av grannarna.

Jag har sett så mycket så jag har känslan av att ständigt leva i ett dårhus. På skolan finns en nyanländ kille. För några veckor sedan tog han sig in i ett klassrum och låste in sig när läraren för ett kort ögonblick lämnade klassrummet. Han tog mer eller mindre hela klassen som gisslan och skrek att han skulle döda dem om han inte fick cigaretter. Nu har han två heltidsanställda, slipper lektionen och får åka på utflykter och sitta och fika i personalrummet. Han ska ”botas” genom att man ger honom en kram… Och en massa förmåner. Dåligt beteende premieras. Ingen vet vad han är kapabel till nästa gång. I höstas gjorde vi en utflykt till närmaste större stad för att se en teaterpjäs. Eftersom han är som han är så fick han åka i privatbil med två lärare. Polisen fick tillkallas till teatern mitt under föreställningen.

Jag delar arbetsrum med tre kollegor som är jättebra. De tycker som jag men säger inget högt eller när någon hör. De är lite äldre än jag och väntar bara på att få gå i pension och försöker stå ut så länge.

Sanna mina ord – detta kommer inte sluta väl.”

-Pettersson säger att om ni är nöjda med utvecklingen i skolan så röstar ni naturligtvis på dem som byggt upp skolan till vad den är idag. Rösta då på något parti i Sjuklövern…

Ni kanske inte tror det, men den här lille gossen, Gustav Fridolin, är faktiskt Sveriges utbildningsminister och högste ansvarige för den svenska skolan. 


17 responses to “Sanna mina ord – detta kommer inte sluta väl

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Efter att ha tagit del av detta och liknande vittnesbörd om det formidabla förfall som präglar våra skolor, förmår man blott skämmas över den inhemska vanära som fortlöpande når internationellt rykte och ytterligare bekräftar bilden av ett land som kapitulerat inför den massiva importerade vardagsterrorismen.

  Precis som inlägget mycket korrekt erinrar om premieras destruktivt beteende genom varjehanda individuella nödlösningar, vilka endast ökar föraktet mot det svenska samhället och dess totala oförmåga att handskas med en belastning det självfallet aldrig varit kapaciterat för.

  Skammen följs av en glödande vrede över den provokativa undfallenhet och spektakulära brist på självbevarelsedrift och gränsdragningar vårt auktoritetslösa system uppvisar.
  Andreas, djupt äcklad.

  Gilla

 • Sleven

  Prioritet nr.1 är folkutbytet och det till vilket pris som helst.

  Gilla

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Situationen i skolan är tydligen värre än vad man har befarat.

  Gilla

 • Ståfräs

  Det är helt djävla rätt åt PK, hoppas Era egna barn har ett helvete i skolan, hur fan kunde det bli såhär Mia, är det SD´s fel?

  Gilla

 • Jhonsson

  I dag borde väl alla med normal hjärnfunktion begripa att det går åt h-e med gamla Sverige. Genom att stötta S i regeringen får Mp som tack igenom den ena tokigheten efter den andra. Vi måste få bort Mp från allt inflytande i riksdagen. De är ju inget annat än en samling tokar.

  Liked by 1 person

 • Lukas

  Dom enda som har skulden till detta, och de är inte så få, är våra politiker som skapat det här kaoset och mediafolket som tyst ger sitt medgivande och inte utför arbetet de skall sköta.

  Väljarna är förvisso okunniga och till stor del dumma nog att rösta fram figurer som dessa men de är förda bakom ljuset och om dom vetat vad resultatet av deras röster skulle bli hade de säkerligen krävt huvuden på fat.

  Hela samhället bryter samman och det här är ändå bara början. Likaväl sitter politikerna och ser ut som dom berömda tre aporna som varken ser, hör eller säger något. Varför? Feghet, inkompetens, makt, och alla förmåner man själv beslutat om? En självutnämnd elit av de mest odugliga som går att finna fram.

  Nej detta slutar definitiv inte väl och vårt enda hopp är att få en ny regering som har förmåga och mod att sanera hela samhället oavsett hur mycket skrik och bråk de ”goda” ger ifrån sig.

  Gilla

 • Stenbock

  Nej lärare liksom alla andra löntagare,är ju beroende av sin lilla inkomst,för att kunna betala räntan för sitt villaboende ! Skulle förmoda att största delen av ursvenskar i yngre åldrar,sitter i denna fälla när boendepriserna årligen ökar.
  Som bekant har det ju blivit konkurrens om de fåtal objekt som finns på marknaden,sedan kommuner nu börjat köpa in,åt sina ”skyddsökande nybyggare”.Är kanske också orsaken till att gamla pensionärer med låg pension,nu tillhör de som får sova utomhus under broar ?

  Gilla

 • Lokalinvånare

  Gilla

 • Gus

  Denna verklighet som Merit upplever i sitt yrkesliv, måste i stort sätt samtliga lärare i Sverige vara med om ! Ändå är de tysta…. De vågar inte för Storebror ser dem.

  Gilla

  • Jenny

   Det är hög arbetslöshet i Sverige. Jag tror många lärare är rädda för att bli arbetslösa och därför låtsats de som inget har hänt. En del lärare försöker få förmåner på skolan – bra klasser, bra scheman, hög lön och använder knep som mobbning mot kollegor, smöra in sig hos rektorn – på det sättet försöker en del lärare överleva.

   Dessutom tror jag att många lärare har vant sig vid att det är bråkigt i skolan. Ofta händer det att lärare som är borta ett år från skolan – inte vill tillbaka till lärarjobbet.

   Svensk skola har haft problem så länge att det sitter i väggarna, folk har vant sig vid att det bråkas i skolan. Det är svårt att veta hur samhället ska få ordning på skolan. Jag tror att färre och färre studenter kommer att söka socialsekreterare – och lärarutbildning i framtiden.

   Gilla

  • Nog Nu

   Det är ju samma sak i de flesta företag, det har anammats en sk mångfaldsplan, alla måste ha samma värdegrund osv…….

   Jag hoppas att det i framtiden blir dödsstraff på att ens yttra ordet värdegrund!

   Gilla

  • Stefan SH

   ”.. De vågar inte för Storebror ser dem.”
   Och Storebror vågar inte för media ser dem..
   Och media vågar inte för kollegorna ser dem..
   Och kollegorna vågar inte då Storebror ser dem…

   Vem vågar bli nästa som kan få en ny rasist-stämpel?

   Fina nya Sverige!

   Gilla

 • ruben

  Sveriges skola tycks uppfostra till dumlojalitet. Nej det slutar inte väl om det inte görs en helomvändning. Den här sk. nyanlända, som tog klassen som gisslan skulle förstås utvisas direkt. Vad sysslar svenska skolor med? Ja Fridolin tycker kanske det är roligt?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: