Förstår ni hur de tänker?


Visst tänker också politiker, även om man ibland undrar hur de tänker. Ofta blir det så fel, bara så fel.

Det pratas om segregation och att vi måste integrera oss med de nyanlända. Det talas ofta om rasism när det inte riktigt blir som beslutsfattarna önskat. Man förvånas och förfäras över att partier som SD, AFS och NMR växer, trots ett idogt motstånd från övriga Sverige. Det är i den kontexten man ska sätta politikernas oförmåga att tänka rätt.

Det är svårt att släppa tankarna från de två så vitt skilda reportage våra public service-företag förmedlade till oss under aprils första dagar. Det var inte utan att man för en sekund hoppades att bägge reportagen var ett par bortglömda aprilskämt man kastade in för att fylla ut tiden.

Jag talar givetvis om SVT Stockholms reportage om de hemlösa pensionärerna och SR:s om de nybyggda fritidshusen i Gislaved.

Jag vet att man inte ska eller får använda kraftfulla ord, men ibland känner man sig tvingad att göra det. Hur i hela helvetet tänker svenska politiker när man låter hundratals svenska pensionärer bo på gatan, samtidigt som man bygger fritidshus åt anhöriga som kommer hit för att återförenas med sina ankarbarn?

Hur i hela helvetet tror politikerna att vanliga svenska medborgare reagerar när de hör talas om detta? Hur tror man att lusten att integreras med dessa människor är på topp, när man känner till verkligheten i detta allt märkligare land? Tror man att ”rasismen” försvinner i och med detta, eller är det möjligen så att den späs på? Om man räds ”de högerextrema krafternas” framgångar, borde det finnas gott om tid att sätta sig ned och vara lite självkritiska. Fast hur en politiker tänker är inte alldeles lätt att förstå.

Svenska politikers prioritet ligger hos de egna landet och den egna befolkningen. Inte hos konventioner som skapats av välbeställda beslutsfattare långt från vårt eget land och verkligheten utanför de ombonade kontoren.

Man blir berörd när man ser reportaget från Stockholm och de allt fler pensionärernas villkor. Vi talar alltså inte om missbrukare eller socialt utslagna. Vi talar om vanliga pensionärer som hamnat i knipa efter skilsmässa eller år av arbetslöshet. Det skulle kunna vara någon av våra föräldrar eller kanske rent av du som läser detta. Som en av männen i reportaget säger.

”Vet ni hur nära ni är själva, hela tiden?”

I Gislaved har man byggt sju sprillans nya fritidshus som anhöriga till afghanska ensamkommande får flytta in i. Det var tänkt att femton stycken skulle stå på plats , men pengarna räckte inte till så många. De moderata och socialdemokratiska kommunalråden som frontar SR:s artikel med flinanden anleten är nöjda med lösningen, men påtalar också mycket riktigt att de är tvungna att göra något efter den socialistiska regeringens nya bosättningslag.

Så är det och självklart ska alla ha någonstans att bo. Kutym i Sverige har annars genom åren varit att människor som inte kan finansiera egna boenden, placerats i billiga och inte så attraktiva bostäder eller möjligen i uppförda baracker en bit från annan bebyggelse. I dagens Sverige placeras människor från andra länder i nybyggda fritidshus, dyra bostadsrätter eller i attraktiva hyresrätter som många medborgare aldrig får råd med. Givetvis står Sveriges skattebetalare för den höga kostnaden.

Det självklara i att ha någonstans att bo, är inte bara förunnat nyanlända människor som varken arbetat eller betalat skatt i Sverige. Det gäller också i högsta grad de pensionärer som arbetat och betalat skatt under hela sitt vuxna liv och kanske längre än så i vissa fall.

Du som läser detta kanske har en morfar eller farmor som övergivits av våra politiker och myndigheter. Kanske du rent av själv är en av dem?

Du som läser detta kanske har vuxna barn bor kvar hemma för att de varken får eller har råd att skaffa eget. Kanske du själv är en av dessa ungdomar?

Jag är tämligen övertygad om att du som läser detta, tidigare i ditt liv röstat på något av partierna i 7-klövern, men att du idag valt att rösta på ett helt annat. Ett parti som etablissemanget benämner med epitet som ”högerextremt”, ”missnöjesparti”, ”enfrågeparti” eller ”populistiskt”. Du som läser detta kanske är förstagångsväljare i höstens val och har förstått att det är partierna i 7-klövern som bär ansvar för situationen i dagens Sverige.

Ni är inte ensamma och detta är de etablerade partiernas, mediernas och intresseorganisationernas stora fasa. De gör allt och kommer att göra allt för att motarbeta det parti du tänker rösta på, tro inget annat.

Kom då ihåg historien om de hemlösa pensionärerna i Stockholm och de nybyggda fritidshusen för nyanlända i Gislaved. Det gör det hela så mycket enklare.

Har du inte redan tagit del av de bägge reportagen, gör det nu. De kanske rent av råkar försvinna från nätet lagom till valrörelsen.

Två nätter med Stockholms hemlösa pensionärer

Stugor för anhöriginvandring klara


24 responses to “Förstår ni hur de tänker?

 • Fattigfällan | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] Jag vet vad ni tänker just nu och jag håller med. Från april 2018 hämtas detta inlägg från Petterssons. […]

  Gilla

 • Antalet hemlösa ökar | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] De här två nyheterna som publicerades samma helg talar sitt tydliga språk. Man ska inte sätta grupp mot grupp sägs det från offentligt håll, men det är precis vad som sker runt om i vårt arma land. […]

  Gilla

 • white lady

  Svenska folket är märkligt – hittills har röstat för sin egen undergång! Varför är det ungerska folket klokt och inte svenska? Om SD inte får 51% (och det får det inte) då är det kört. Alla de kommunisterna (och feminister, MP, C, V, journalister och liknande) som finns i landet är en skam för Sverige. S och M måste vara mutade, deras toppskikt i alla fakt, resten är hjärntvättad.

  Gilla

 • ladulaas

  Sett utifrån ett svenskt folkligt perspektiv verkar naturligtvis ‘våra’ politiker stolliga. Faktum är dock, att de agerar fullt rationellt, utifrån sina värderingar.

  De värderingarna kan sammanfattas i EGOISM. En egoist är bara intresserad av sin egen välfärd. Inom politiken är det ju så, att man måste ge ett intryck av att tänka på andra, annars får man inga röster. Därför låtsas man göra det.

  För detta ändamål har politikern några prefabricerade verktyg: 1. Liberalism, 2. Marxism, 3. Feminism.

  1. Om man ger Kapitalisterna frihet, så får politikerna som tack en gräddfil till köttgrytorna. (Fråga Göran Persson, Fredrik Reinfeldt, Anders Borg m.fl.). Det gäller dock att ge medborgarna en illusion av att de också har friheter. I det bedrägeriet är det viktigt att media inte avslöjar lögnen.

  2. Om man eldar upp arbetarna mot tjänstemännen och småföretagarna, så kan man skapa ett egendomslöst proletariat, av nästan alla medborgarna,som blir helt utlämnat till Bankmaffian, den nya adeln. Lyckas man med det som politiker, så ligger man sedan väldigt bra till hos herrarna.

  3. Feminismen är ett ypperligt redskap för att krossa familjen. vilken är den enhet, som håller ihop ett folk. När kvinnor och män ligger i luven på varandra, medan ungarna i lugn och ro indoktrineras i dagis/skola, kan man sedan lura i medborgarna allsköns tokigheter, perversiteter och droger.

  En befolkning utan moralisk ledstjärna går det sedan att få med på vad som helst. HBTQ-fjoll t.ex. Eller få människor att rösta för att importera sina egna mördare och våldtäktsmän. Snacka om att sedan ligga bra till hos noblessen.

  Nej, vi får passa oss för att underskatta svenska politiker. Generellt sett är de begåvade, kunniga och vet precis vad de gör. De vet vartåt vinden blåser och står alltid rätt vända – med handen framsträckt för att mottaga belöningen för sitt folkförräderi.

  Gilla

 • Matte

  Polygamimannen med 3! fruar och 16! barn har flyttat från Nacka.
  Han fick inte längre bo kvar i de tre bostadsrätterna för 14! miljoner kr.
  Har bosatt sig i småländska Markaryds kommun.
  Nacka kommun slipper problemet och istället får Markaryd ta över.

  Samtiden skriver bl.a:

  ”Enligt källor har den syriske mannen dagligen varit uppe på socialkontoret i Nacka för att boende skulle ordnas i Markaryds kommun, där mannen ska ha släktingar. Detta efter att ha förstått att Nacka kommun inte tänker låta dem bo kvar. Nu har familjen fått två lägenheter i det lilla samhället Strömsnäsbruk med drygt 2 000 invånare. Den tredje frun är fortfarande skriven i Nacka. Sannolikt är en tredje bostad på väg.

  – Nackamoderaterna har fått kalla fötter i valrörelsen och ser till att bli av med problemet, säger ombudsmannen Mikael Strandman (SD).

  Myndigheterna ser ut att återigen ha tillmötesgått mannens krav på att varje fru ska ha en närliggande bostad.

  – De har gått helt efter hans behov och ordnar tre boenden till hans tre fruar så att han kan alternera mellan dem och kunna behålla den livsstilen.

  Återigen underlättar man alltså till en familjebildning som inte är tillåten i Sverige.

  – Myndigheterna ändrar sig inte, de tycker det ska vara så här. De vill möjliggöra att han kan leva som han gjort hittills, säger Mikael Strandman.”

  Månggiftesmannen i Nacka har flyttat till Markaryd – fruar har fått bostäder bredvid varandra.
  https://samtiden.nu/2018/04/manggiftesmannen-i-nacka-har-flyttat-till-markaryd-fruar-har-fatt-bostader-bredvid-varandra/

  Gilla

  • Berit

   Jag har Strömsnäsbruk inom en 5-milsradie hemifrån. Ett f.d. sömnigt litet brukssamhälle som numer har berikats med moské, mordbränder mm. Jag tror polygamimannen kommer att stortrivas. Tacka Nacka för det.

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Snart September och ödesval, AFS och SD är två alternativ !!!!!

  Gillad av 1 person

 • #Jag är varken här eller där

  Tror politikerna har extra mycket otur när dom tänker.

  Gilla

 • Roland ram

  Dom tänker, men inte efter det lämnar dom till alternativmedia att göra.
  Stadspension efter två mandat perioder , ett liv i sus och dus inga bekymmer i mitt villaområde.
  Ansvar för att raserat ett av världens bäst fungerande samhällen.
  Nä de e SD,s fel alltihopa dom va emot massinvandring och globalisering.

  Gilla

 • ruben

  Vad gör politikerna mot sina egna landsmän egentligen? Hur kan de se någon i ögonen? Kan de sova på nätterna? Jag kan inte fatta att det händer i verkligheten. Jag har inte hört något om att åtgärda de hemlösa fattigpensionärernas situation. Inga 5 miljarder där inte. Är politikerna vid sina sinnens fulla bruk? Jag tror ingen eller väldigt få människor, som röstade på 7-sjuklövern tänkte att de skulle så totalt kasta vett och sans överbord. En sak man tydligt sett senaste 10 åren är att pengar finns i överflöd för bidragsturister. En del av dem bor i de länder de flydde ifrån. Pengar, som kunde lagts på sänkta skatter, bristerna i ordning, vård, skolor och bortglömda fattigpensionärer. Det känns hopplöst lång tid till valet. Varför känns valperiodens slut, som slutet på ett svårt maratonlopp där alla är på väg att förlora?

  Gilla

 • Kent

  I Sverige är vansinnet normaliserat.
  Hur komma tillbaka till ett någotsånär tillstånd där sans och vett råder?
  Om rösterna som vill förändring splittras på flera partier så gynnar det endast den härskande nomeklaturan.
  SD är det enda realistiska alternativt till att få till en förändring.
  Vad som är önskvärt i september är så många mandat som möjligt till SD och att MP åker ur riksdagen.
  Det är vår enda chans att komma tillbaka till ett normalt normaltillstånd.

  Gilla

 • kaj jakobsson

  Tja ny sitter vi där. Massor av nya människor
  Behöver nya fina lägenheter,annat duger inte.
  Befolkningen själv får inget gratis.Tvärtom
  Nya skatter och pålagor varje år. Många
  Pensionärer lever i fattigdomens skugga.
  Vår statsminister sa i höstas:200 i höjd
  Pension det är bra! Bara en hjärndöd kan
  Säga så. Slutligen, vi är inte på botten än
  Arma land

  Gilla

 • whatthefeng

  Hmmm…
  Av de senaste valresultaten att döma så skiter en majoritet av svenska folket i detta. Om det beror på att dom är omedvetna om vad som händer – kanske dom inte vet om att alternativmedia finns – eller helt enkelt är dumma i huvudet PK-style är svårt att veta.

  Låt oss hoppas att dom är omedvetna och låt oss göra det till vår uppgift att upplysa dom innan valet.

  Gilla

 • uppstigersolen

  Vad är det för fel med baracker för de som inte försörjer sig själva. En lagerlokal med sängar, skynken mellan utrymmen, toaletter en bit bort i korridoren. Varmt, givetvis men ingen lyx. När du försörjer dig själv och din familj är du välkommen att hyra en lägenhet. Annars, bo kvar.

  Gilla

 • heraldikern

  Jävligt bra skrivet.

  Gilla

 • Argus

  Nej jag förstår verkligen inte hur de tänker!

  Till att börja med så finns verktyg i Utlänningslagen för att stänga gränsen för asylmottagning om man befarar att situationen är eller kommer att bli ohanterlig. Enda villkoren är att det inte omfattar kvot- och konventionsflyktingar och att regeringen informerar riksdagen inom tre månader (som om inte riksdagen skulle få reda på det i alla fall).

  I Utlänningslagen ställs också kravet att en med permanent uppehållstillstånd som önskar importera anhörig ska kunna försörja denna (med reservation att man hunnit ändra detta). Av totalt 2,2 miljoner uppehållstillstånd som delats ut sedan 1980 är cirka 40% eller runt 800 000 anhöriga. Nu tror inte jag att ensamma svenska män importerat fruar i denna omfattning utan att det rör sig om en uttalad strategi från de som önskar ett behagligt liv utan att behöva arbeta som döljer sig bakom dessa siffror.

  Slutligen, återigen Utlänningslagen som säger att pass erfordras för att passera svensk gräns. Ingen ska inbilla mig att hundratusentals har tagit sig från Kabul, Teheran eller Damaskus genom dussinet länder utan pass och de skulle inte heller ha ”slarvat bort” det, i motsats till mobiltelefonen, om det hade krävts för att komma in i Sverige.

  Det är en tafatthet och brottslighet som är astronomisk. Det är bara svenska folket framtida utgifter som matchar detta. Så jag förstår verkligen inte detta!

  Gilla

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Med den nuvarande förda politiken ökar politikerna polariseringen och därmed segregationen.

  Gilla

 • Avmaskad

  Det enda politiker lyssnar på är väljarflykt.
  Är vi missnöjda med den politik som förs får vi ännu lov att rösta annorlunda. Annars blir det mer av det gamla.

  Gilla

 • Gus

  Sanna ord Stefan, många politiker som biter på naglarna idag ..

  Gillad av 1 person

 • BjörnLarsson

  I USA frågar de sig om politikerna är stupid or evil. Svaret är förstås både och. Men i Sverige räcker inte det. Våra politiker är därtill spritt språngande galna! Och galna politiker är en vanlig dödsorsak.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: