Brasiliens ex-president dömd till 12 år i fängelse för att ha tagit emot en lägenhet, tänk om vi hade de lagarna i Sverige…


KORRUPTION. Brasiliens ex-president Lula da Silva säger i ett tal i São Paulo att han är falskt anklagad för korruption, men att han ändå kommer låta sig överlämnas till polisen. Därmed kan han börja avtjäna sitt tolvåriga fängelsestraff för korruption.

Lula da Silva har dömts till tolv års fängelse för att ha tagit emot en muta i form av en lyxlägenhet från ett byggföretag. Han överklagade domen och begärde att slippa fängelse under överklagandeprocessen, men hans begäran avslogs.

-Pettersson säger att hade vi samma lagar i Sverige så skulle knappast någon S eller fackpamp gå lös för deras lägenhetsaffärer är mer regel än undantag…

Göran Persson (S) är en, Laila Freivalds (S) en annan, Wanja Lundby-Wedin (S) en tredje, Lars-Erik Lövdén (S), Göte Bernhardsson (S), Kjell Nordström (S), Maria Öberg (S) och Berit Högman (S) är några fler. Maj Britt Theorin (S), Rune Molin (S) och Stig Malm (S), Margot Wallström (S), och många fler.

Sossarna är värst men inte heller de andra går fria. Ulf Kristersson, nuvarande partiledaren för moderaterna bodde en tid i en våning på Södermalm via sina kontakter inom Ersta diakonisällskap. Lägenheterna skulle först och främst gå till sjuka och utsatta kvinnor. Stockholms stad hade vid tillfället ett vårdavtal för flera miljoner med diakonisällskapet och Ulf Kristersson var vid den socialborgarråd! Så kan det gå…

Fram för brasilianska lagar i landet.


11 responses to “Brasiliens ex-president dömd till 12 år i fängelse för att ha tagit emot en lägenhet, tänk om vi hade de lagarna i Sverige…

 • Tony

  ja då hade utrikesblondinen fått skakat galler istället för att som
  idag åka runt och göra sig ovän med land efter land?

  Gilla

 • Peter Andersson

  I Korea fick förra presidenten 24 års fängelse efter att ha diskuterat sina tal med en kompis och för att ha ordnat jobb åt bekanta.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  De lagen finns i Sverige om och när det gäller det s.k vanliga folket som inte platsar i de finare salongerna !
  I Sverige har det alltid varit och är fortfarande skillnad på folk och fä men till skillnaden mot förr så har dagens svenska infödda prioriterade etablissemang fått sällskap av brottslingar och gruppen nysvenskar som anses ha och behandlas
  som om de har ett högre människovärde än oss infödda s.k vanliga hederliga svenskar som bär upp samhället och försörjer alla arbetsföra som inte vill, orkar eller känner för att jobba utan istället tycker det är bättre att leva på svenska världsberömda bidrag.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Tvärtom här: negrer får förtur till vitas lägenheter

  Regeringsformen 1:9 gäller bara vissa folk, andra är nya adeln.

  Gilla

 • compulsoryunion

  oFörsvarsministern Hulkfett kunde inte fixa bostad ens till sig själv, klarade inte lumpen ens som mal-aj, är upphovsman till Somalias Tjärna Ängar med våra pengar. Nu bor hen i FöRR-svaret(s) helvita område vid Kampementsbadet längst bort från Tensta Rinkeby, närmast Moskva.

  Gilla

 • Jhonsson

  Om vi haft de lagarna i Sverige, tror jag att det varit ganska tomt i de bänkar i plenisalen, vilka reserverats för,S och Mp.

  Gilla

 • Roland ram

  Värst var väl Margot wallström som fick ett förstahandskontrakt på söder av något förbund ,och skyllde på att hon trodde -alla fick det.

  Gilla

 • The proud swede

  Hade vi haft samma lagar här, så hade vi varit tvungna att bygga om både Rosenbad och Riksdagshuset till fängelser…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: