Stäng

5 miljarder till ensamkommande

Regeringen öser pengar över de ensamkommande, eller rättare sagt de kommuner som påtvingats dem.

I veckan tilldelades kommunerna ytterligare 200 miljoner, lagda till de 195 miljoner som redan tilldelats 2018 (polisen tilldelades 200 miljoner). För att inte ställas inför ett riktat missnöje i valrörelsen, delar regeringen nu ut 5 miljarder (5 000 000 000) till alla de kommuner som tagit hand om yngre män från Afghanistan, Eritrea, Somalia, Syrien m.m.

En skuld ska alltid betalas och givetvis så också här. Skulden i sig är inte intressant, men det är summan. Man får en viss inblick i de ofantliga kostnader det svenska asylkaoset bringar med sig.

Magdalena Andersson hävdar att inga andra områden måste stå tillbaks när denna enorma summa betalas ut på ett bräde.

”Det går ju starkt i svensk ekonomi och vi har ju stora överskott i statsfinanserna, det gör att vi har möjlighet att betala det här men ändå har rejäla marginaler i statskassan”

Den socialistiska regeringen kastar ut pengar på löpande band, inte minst till asylinvandringen. Har de överhuvudtaget tänkt på att det snart kommer en lågkonjunktur? Har vi några pengar i ladorna Maggan?

Det här med stark ekonomi förresten. Ni hemlösa pensionärer som tillbringar era nätter sovandes på bussar och i trappuppgångar. Känner ni igen det uttalandet? Ni sjuksköterskor som gråtandes går hem från arbetet, helt slutkörda? Ni utslitna byggarbetare, rörmokare, målare som nu tvingas jobba längre upp i åldrarna? Ni poliser, militärer, lärare som inte längre klarar att sköta era uppgifter på ett sätt ni vill?

Kommunerna kanske är glada över tillskottet på 5 000 000 000 kronor, men frågan är hur det är med missnöjet hos vanliga medborgare? Det lär väl visa sig den 9:e september.

SVT

14 reaktioner på “5 miljarder till ensamkommande

 1. Stark ekonomi fake news kronan sjunker som en sten det gör ingen valuta i en stark ekonomi.
  Undrar om Maggan kan hålla fasaden om den starka ekonomin till valet eller om fasaden rasar innan dess.
  Totalt är den Svenska ekonomin ett enda moras av skulder.

 2. När får vi se rubriken ”5 miljarder” till pensionärerna? Eller varför,inte 50 miljarder? För,enligt Magdalena Andersson går ju Sverige så himla bra.
  Hon strör,pengar åt alla håll men missar ständigt pensionärerna.
  Vi får se till att välja en ny regering vid valet 2018 !

  1. Det kommer vi aldrig att få se, Magda och övriga 7 klövern satsar inga skattepengar på förbrukat material bland annat pensionärer och våra gamla inom åldringsvården det satsas bara obegränsade summor på importerade framtida Sverige och pensionsräddare !!!!

 3. Inte ett öre skall betalas ut till främmande människor innan regeringen gjort sin plikt mot svenska skattebetalare. Plikten att återställa vården, skolan, ordningsmakten, civilförsvaret och sänka skatterna till naturliga nivåer. Svenska pensionärer, skall inte vara hemlösa för att de är fattiga, gravida skall inte riskera föda barn i sina bilar på väg mot ett BB med över 4 timmars resa i snö och is och kyla. Lärare och elever skall inte behöva gå i ständig ångest och rädsla för att kriminella dominerar vissa skolmiljöer. Sjukvårdspersonal kan inte skylta med sina namn pga. de blir hotade av invandrare. Det finns ingenting som tyder på förändringar. Det räcker nu. Gör om och gör rätt.

 4. Tänk så mycket pengar vi kunde ha lagt på sjukvård, omsorg, pensionärer, lärare, sjukvårdspersonal, OM vi inte hade slösat bort pengarna på helt onyttiga ting!

  1. ”Onyttiga ting” ? Jag skulle säga helt onyttiga varelser och då menar jag de ”stackars baaaarn” från Somalia, Eritrea, Afghanistan samt syriska gubbar med tre fruar och 16 barn som kommer att föröka sig snabbt som f..n.

  2. Svenska väljare bär ansvaret, har de sista dryga 35 åren valt politiska partier till riksdagen och gett politikerna i dessa partier mandat att sköta den svenska ekonomin och fördela allmosor till bäst behövande grupper i samhället och vilka dessa grupper är och varit vet ju alla 2018 !

 5. Dessa miljarder är ju bara en liten del av vad dessa lögnare och bedragare kostar det svenska samhället.

 6. Sossen Maggan vet mer än vad hon säger eller får säga.

  För det är valår och då redovisar man inte hela sanningen, om statens ekonomi för de kommande åren. Samt de försämringar som kommer drabba det arbetande folket.

  Maggans partivän, socialdemokraten och socialminister Annika Strandhäll, har lett pensionsgruppen som har kommit fram till detta.

  Lägsta åldern när det gäller allmän pension höjs:

  – År 2020 höjs åldern från 61 till 62 år
  – År 2023 höjs åldern från 62 till 63 år
  – År 2026 höjs åldern från 63 till 64 år

  Åldern när det gäller garantipension höjs:

  – År 2023 från 65 till 66 år
  – År 2026 från 66 till riktåldern (knuten till medellivslängdsökningen)

  Nya siffror från SCB visar att dagens pensionärer i snitt bara får ut knappt 49 procent, mindre än hälften, av sin slutlön i allmän pension.

  Lägger man till både tjänstepension och privat pensionssparande är snittet runt 64 procent.

  Prognoser visar dessutom att ersättningsnivåerna kommer att bli ännu lägre för framtidens pensionärer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: