Vänsterpartist ”Är man svartfot får man skylla sig själv”


INRIKES. Det är den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter som berättar om rubriken uttalad under onsdagens kommunfullmäktige i Oxelösund. Den som använder sådana uttryck är kommunstyrelsens andre vice ordförande Patrik Renfors som även är gruppledare i  vänsterpartiet i Oxelösund och ordförande i kommunens Kultur och Fritidsnämnd m.m. 

Patrik Renfors, vänsterledare som hyr ut lokaler till Sverigedemokraterna.

Anledningen var att det diskuterades om att inrätta en visselblåsarfunktion i Oxelösund där anställda anonymt skulle kunna anmäla missförhållanden och korruption i den kommunala verksamheten.

Herr Renfors tyckte det var fullständigt onödigt för missförhållanden ska anmälas till facket och är man inte med i facket är man svartfot och då får man skylla sig själv. Patrik menar att visselblåsarfunktionen är onödig eftersom om man inte kan gå till chefen kan man gå till sitt fackliga ombud!

Patrik Renfors är tydligen fullständigt oinformerad om alla korruptionsskandaler olika fackförbund varit inblandade i genom åren och att det ofta är samma personer eller kompisar som är chefer och fackombud i en vänsterstyrd kommun. Eller också vet Patrik mycket väl…

Nåväl, 35 procent av de anställda i Oxelösunds kommun är inte med i facket och dem kallar Patrik svartfötter, varför de inte är med i facket bryr han sig inte om att forska i.

Patrik Renfors har tidigare utmärkt sig genom att kalla en företagsledare i Oxelösund för nazist för att denne hyrde ut lokaler till Sverigedemokraterna. Att Kultur och Fritidsnämnden där Patrik är ordförande gör detsamma är inget som bekymrar kommunisten Patrik Renfors.

Renfors har även varit bekymrad över vad ”flyktingar” i staden ska tycka om SD-reklam under olika valkampanjer.

-Pettersson är mer bekymrat över vad de flyktingar från Ungern 1956 och Tjeckoslovakien 1968 som bor i Oxelösund ska tycka om att kommunister går lösa på gatorna…

Stolt kommunist trots 150 miljoner döda

Minns ni förresten när Vänsterpartiet stödde Hitler?

1917 Socialdemokratiska Vänsterpartiet bildas av bland annat Zeth Höglund, Carl Winberg och Karl Kilbom, som lämnat socialdemokraterna. Partiledarskapet delas av Höglund och Winberg.

1918 Ernst Åström och Karl Kilbom blir partiledare.

1919 Socialdemokratiska Vänsterpartiet ansluter sig till Komintern, den kommunistiska internationalen.

1919 Zeth ”Zäta” Höglund blir partiledare, igen.

1921 Partiet byter namn till Sveriges Kommunistiska Parti.

1924 Sveriges Kommunistiska Parti splittras. Zeth Höglund och ”höglundarna” går tillbaka till socialdemokraterna.

1924 Nils Flyg blir partiledare. (Nils Flyg blir efter några år nazist; se nedan.)

1929 Partiet splittras, i ”sillénare” och ”kilbommare”, anhängare av Hugo Sillén resp. Karl Kilbom. Kilbommarna, däribland före detta partiledarna Karl Kilbom och Nils Flyg, bryter sig loss och kallar tills vidare även det andra partiet för Sveriges Kommunistiska Parti.

1929 Sven Linderot blir partiledare.

1934 Det andra Sveriges Kommunistiska Parti byter namn till Socialistiska Partiet. Ledare är Karl Kilbom och Nils Flyg, vilka alltså bägge två är före detta ledare för det ursprungliga Sveriges Kommunistiska Parti.

1937 Före detta kommunistledaren Karl Kilbom lämnar Socialistiska Partiet och går (efter tjugo år) tillbaka till socialdemokraterna.

1937 Under ledning av före detta kommunistledaren Nils Flyg utvecklas Socialistiska Partiet till ett nazistiskt parti.

1939 Molotov-Ribbentrop-pakten ingås. Sveriges Kommunistiska Parti är under två år allierat med Nazityskland.

1940 Sveriges Kommunistiska Parti stöder Nazitysklands ockupation av Norge och Danmark. (Hitler och Stalin är ännu allierade.) Dagen efter Tysklands invasion av Norge och Danmark skriver partiorganet Ny Dag:

”Det är de små staternas beskyddare England och Frankrike, som med sin flagranta kränkning av Norges suveränitet framkallar detta läge.”

1941 Molotov-Ribbentrop-pakten spricker.

1941 Sveriges Kommunistiska Parti försvarar Sovjetunionens invasion av Baltikum och Finland.

1951 Hilding Hagberg blir partiledare. Hagberg är en man som i alla lägen försvarar Sovjetunionen och dess diktator Josef Stalin.

1953 Stalin dör. Centralkommittén för Sveriges Kommunistiska Parti skriver:

”En stor och smärtsam förlust har drabbat hela den framstegsvänliga mänskligheten. Stalin är död. Vår tids störste folkledare och statsman, den socialistiska samhällsvetenskapens geniale mästare, kommunismens banérförare har gått ur tiden.”

Vid en minneshögtid över Stalin i Medborgarhuset i Stockholm den 9 mars 1953 håller C-H Hermansson (blivande partiledare) ett hyllningstal till den bortgångne diktatorn:

”Stalin är en av hela den mänskliga historiens största personligheter. Marxismen, den lära som Stalin behärskade med sådant mästerskap och som han vidareutvecklade till ett nytt och högre plan, förnekar ingalunda de stora personligheternas roll för historiens utveckling. Stalin förstod att ställa hela sin livsgärning i de framväxande, de progressiva, de oemotståndligt segrande krafternas tjänst. Därför blev hans liv så betydelsefullt för mänskligheten, därför blev han en gigant i den mänskliga utvecklingens historia. Att vara kommunist, det är att ha Lenin och Stalin till föredöme. Stalin är en av alla epokers mest geniala vetenskapsmän.”

1956 Sveriges Kommunistiska Parti får order från Sovjetunionen, där Krustjev är ny ledare, att Stalinkulten måste upphöra omedelbart.

1964 Carl-Henrik Hermansson (som höll hyllningstalet till Stalin elva år tidigare 1953) blir partiledare.

1967 Sveriges Kommunistiska Parti byter namn till Vänsterpartiet Kommunisterna.

1967 Maoistiska och stalinistiska ungkommunister bryter sig loss och bildar KFML, Kommunistiska Förbundet Marxist-Leninisterna, som senare byter namn till SKP, Sveriges Kommunistiska Parti.

1970 Några extra mycket maoistiska och stalinistiska medlemmar av KMFL/SKP bryter sig loss en gång till och bildar KFMLr, Kommunistiska Förbundet Marxist-Leninisterna, Revolutionärerna, som senare byter namn till KPMLr, Kommunistiska Partiet Marxist-Leninisterna, Revolutionärerna (eller nåt sånt).

1975 Lars Werner blir partiledare.

1989 Berlinmuren faller i november. (Anses som den mest symbolladdade händelsen i samband med öststatskommunismens fall.)

1991 Sovjetunionen upplöses, och Vänsterpartiet Kommunisterna byter namn till Vänsterpartiet.

1993 Före detta medlemmen av MLK, Marxist-Leninistiska Kampförbundet, Gudrun Schyman blir partiledare. Orsaken till att partiet byter ledare är att Lars Werner anses dricka för mycket!!! Snacka om att gå från askan in i elden.

2004 Blir Lars Ohly partiledare, han har bland annat sagt ”Jag representerar allt det som Sverigedemokraterna är emot”. Ljugit om att han spelat fotboll mot Nacka Skoglund, gjort klipp på bostadsrätt i Stockholms innerstad, haft barnen i privatskola och låtit sig opereras privat.

2012 efterträds Ohly av Jonas Sjöstedt, en man som är emot privata vinster i välfärden men själv inte hade något emot att som fullt frisk 40-åring softa för skattebetalarnas pengar i New York under 2,5 år. Sedan flyttade han hem och bosatte sig på Östermalm!!!  Som han tyckte var en hemsk tråkig stadsdel och han hoppades att familjen så småningom kan flytta till en annan stadsdel.

– Pettersson mejlade herr Sjöstedt den 9 januari 2012 och frågade om han inte ville byta sin hemsk tråkiga lägenhet på Östermalm mot en liknande i det mångkulturella Rinkeby men Jonas har inte haft tid att svara…

Nåväl ett parti med den historien av kommunism, nazism och som idag flörtar med izlamister ska vara väldigt försiktiga med att kalla andra nazister…

Vänsterpartiets historia HÄR och HÄR 


9 responses to “Vänsterpartist ”Är man svartfot får man skylla sig själv”

 • Roland Karlsson

  SKAF blev avslöjad för några år sen av AB att supa upp medlemmarnas pengar. Nej Patrik Renfors städa den egna trappan först. Då först kan facken åter få den trohet man en gång haft. Då behöver man inte kalla dom som inte är med för svartfötter. Som man bäddar får man ligga. Den dagen facken arbetar för sina medlemmar vill folk vara med. Skärpning Patrik!

  Gilla

 • ladulaas

  Utomordentligt intressant historik. Den visar, med all önskvärd tydlighet, att nationalsocialismen är mycket nära besläktad med kommunismen. Nazismen avskaffade alla sociala klasser i Tyskland och var pionjärer, vad gällde arbetares villkor och rättigheter, med ett rent socialdemokratiskt program av svensk modell.

  NSDAP, det tyska nazistpartiet, införde samma typ av diktatur, som kommunisterna i Ryssland. Man införde samma typ av arbetsläger, koncentrationsläger, fast Stalin var först med sina Gulag. Man nackade meningsmotståndare friskt på båda håll, i samma typ av skenrättegångar.

  Lenin/Trotskij var internationalister, idag kallar vi dem globalister, medan Stalin var nationalist, precis som Hitler. Kommunisterna Stalin och Mao förde en lika expansionistisk politik, som Hitler.

  Och alla verkade – och verkar – för att införa superkapitalisternas New World Order. Det är endast metoderna att nå dit, som skiljer dem åt – och i realiteten är dessa skillnader endast påsmetat smink. I grunden är det samma dynga.

  Gilla

 • graal1

  Undrar vad svartfotsindianerna i usa tycker? Kan det vara hets mot folkgrupp som åxå är i minoritet

  Gillad av 1 person

 • Roland Karlsson

  Min gumma blev utesluten ur SKAF när hon krävde sin rätt. Således är även kommunals ledning svartfötter. Vill inte folk vara med i facket kanske man borde rannsaka sig själva o inte kalla alla svartfötter. USCH!

  Gilla

 • Roland ram

  Jag är en sk svartfot mitt förbund uppmanar sina medlemmar att inte rösta sd, så jag gick ur .Mina pengar ska inte gå till trångsynta vänstdrsvin.
  Renfors får gärna kalla mig svartfot för i mina ögon är Renfors en IDIOT och inget annat.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Alliansen i det vackra Oxelösund, har kommenterat detta uttalande. I en egen insändare, i dagens lokaltidning.

  Alliansen: Opassande att kalla folk ”svartfötter”

  https://www.sn.se/insandare/alliansen-opassande-att-kalla-folk-svartfotter/

  Gilla

 • Benke

  Är svart fot samma som neger fot? Pie negro. Skylla sig själv för att man är neger.

  Gilla

 • gamgubben

  Märkligt att ingen partiledare nämner något om Vänsterpartiets värdegrund, där skulle det vara befogat med en undran.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: