Stäng

Sveriges Radio hämtar fakta från amerikanska såpoperor

MEDIA OCH KÄLLKRITIK. Grey’s Anatomy är en flerfaldigt Emmynominerad amerikansk tv-serie som utspelar sig på sjukhuset Seattle Grace Hospital. Den hade amerikansk premiär på kanalen ABC den 27 mars 2005 och har sänts i 14 säsonger och närmare 300 avsnitt. 

I serien är skådespelaren Katherine Heigl med, det är hon på bilden nedan som The Palestinian Informationcenter/Hamas har plockat ur TV-serien och ”seriösa” Sveriges Radio och deras Mellanösternkorrespondent Cecilia Uddén hämtar sina ”fakta” ifrån. 

Peter Selleis Twitter. Kom ihåg att Sveriges Radio, ska tillsammans med SVT, DN och SvD vara vakthund över falska nyheter inför valet den 9 september 2018.

 

19 reaktioner på “Sveriges Radio hämtar fakta från amerikanska såpoperor

 1. Sveriges Radio berättar däremot inte att Facebook levererar patientdata!

  Som del av ett forskningsprojekt har Facebook begärt en rad sjukhus om att få patientdata. Projektet är ”vilande” efter att världen uppmärksammats på Facebooks problematiska förhållande till persondata.

  Fredag, 6 april 2018 Facebook has asked several US hospitals to provide pseudonymized patient data on diseases and medication to a research project.

  Patienternas data ville Facebook försöka matcha med egna användardata för att se om deras egna data kunde se en sammanhang, skriver CNBC.
  https://www.cnbc.com/2018/04/05/facebook-building-8-explored-data-sharing-agreement-with-hospitals.html

  Också Danske partier mørklægger brug af Facebook-data til vælger-påvirkning https://www.version2.dk/node/1084701

  1. Då är det nog ändå inte Spaniens regeringschef,som trycker ”tummen ner” ! Lutar nu mer mot Ali,som jag vet inte tycker om mina rader.Är ju sur för att jag inte gillar hans arter… 😉

  1. Sedan jag plitat ner min rader,satt jag och funderade hur jag skulle ha reagerat. Kom fram till att jag snarast skulle söka smita iväg,från detta korrekta land.Aldrig mer sätta min fot där,och i framtiden undvika sådana länder som Merkels,och Absurdistan.
   Framför allt planera event. resa från säker mark, på bättre sätt.

   1. Nu djädrar är Spaniens regeringschef Marino Rajoy också inne på Petterssons blogg…
    Såvida det inte är Ali eller Mia, som sympatiserar mot Kataloniens folk ?

   2. Stenbock !
    Då är vi på samma tanke, jag orkar inte heller med helvetet och dyngan …..SVERIGE !

 2. Men bilden ”en svensk idiot kom igår till Gaza för att skänka oss några miljarder” visandes Margot med ett in-blanco-kreditkort är äkta.

 3. Det borde vara böter, precis som att prata i mobilen, att lyssna på Cecilia Uddén i bilradion.

 4. Man ser att SVT handplockar sina korrespondenter från det illröda lägret?? Om man heter Cecilia Unden eller Carina Bergfeldt så
  behöver dom inte dilla länge för att man ska förstå var dom har
  sina sympatier. SVT/SR är ett socialistiskt råttbo som borde saneras
  och rökas ut vid ett eventuellt regimskifte.

 5. Det vore lämpligare att de hämtade informationen från något barnprogram med tanke på deras mentala ålder.

 6. Jag är inte intresserad, jag har personlig erfarenhet av då Hälsingborg blev förstört, detr började på slutet av sextiotalet då gapiga och krävande palestinier började att terrorisera staden !
  F AN !!!

 7. Dessa röd/gröna aktivister sitter i sin avskilda värld,och fantiserar…Detta i sin tur leder till sådana ”nyheter”,helt avsedda för de troende.Vilka det tycks finnas massor av,ännu i modern tid ! 🙂

 8. Så här skriver Sveriges Radio:
  ”Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet.”

  Just det, kanske dags att följa sina egna riktlinjer?

  1. Nej det är definitivt inte dags att SVT börjar följa sina riktlinjer, det är däremot definitivt dags att LÄGGA NER SVT.

   Hela propaganda och lögn apparaten SVT är så marinerad i socialism och andra vidrigheter att att den förlorat all form av berättigande och alla anställda skall bara sparkas rakt ut. Helst bör TV huset därefter rivas omedelbart.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: