Stäng

Åtgärder mot extremism

Göteborg är en av de svenska städer, en av de allt fler städer, som förknippas med extremism.

Nu vill Göteborgs kommunordförande, en bekymrad Ann-Sofie Hermansson (S), vidta åtgärder för att bekämpa detta och det ska ske med hjälp av fem punkter. 

 1. Öka resurserna till polisen och säkerhetspolisen
 2. Styra upp föreningsstödet
 3. Undervisning i skolan om gränssättande
 4. Stötta närmiljöer och avhoppare
 5. Hindra extremister från att störa kommande val

Fem bra och ganska självklara åtgärder, men forskaren mot extremism, Magnus Norell, ställer den givna frågan. Varför har inte det här gjorts tidigare?

Det är väl lite så det fungerar i Sverige. Man vidtar åtgärder när problemen uppstått och inte innan de hinner uppstå.

Precis som det 2015 kom 33 000 ensamkommande och ytterligare 130 000 asylsökande, finns det idag tusentals importerade extremister i landet. Att man nu vidtar åtgärder är bra, men försent. Precis som politikerna borde ha sett över sin asylpolitik långt innan 2015 års kaos, borde man tittat på extremismen i Sverige för länge sedan. Att bekämpa problem när de redan uppstått är betydligt svårare än att bekämpa orsakerna innan problem uppstår.

 

22 reaktioner på “Åtgärder mot extremism

 1. Jag tänker istället; om nu mångkultur är så fantastiskt, ska dessa 5 åtgärder verkligen behövas?

 2. Lite tragikomiskt i den saliga röran. Först har politiker med sin självgoda naivism ställt till det. Med god hjälp, skall sägas av medier och skadlig PK anda. Sedan ser de problem, som måste lagas med nya dyrbara skatteåtgärder. Varför inte bara backa och vara återhållsam med den flyktingpolitik som ställde till problemen? Då skulle kommuner och stat kunna börja bygga på välfärden igen med naturliga skattesatser. Det man gör nu kommer nog att få många häpnadsväckande historiska förklaringar längre fram. Lönsamt var det minst av allt. Men historien skall nog ingen grotta i nu, när det är akut bråtom.

  1. För att politiker, media, tjänstemän mfl mfl gjorde inte detta av naivitet utan av ren och skär ondska i sin kommunistiska agenda att utrota den vita människan!

   Sluta upp att ge demokraterna alibi som mentalt efterblivna!

   Jag förtydligar, de demokratiska politikerna är INTE naiva, dumma i huvet, efterblivna, lurade etc etc, de är genuint onda!
   De genomför sin agenda till varje pris!

   Hur länge tillåts de hålla på?

 3. Sista punkten att hindra extremister att störa kommande val verkar dock riktad till samtliga som inte håller med rådande åsiktskorridor. Igen.

 4. Bomber och granater!
  Ännu en socialekvilibristisk kvastryttarinna som hotar med att ”vidta åtgärder” mot det helvetesscenario hon och hennes gelikar med liv och lust gått in för att förankra i det svenska samhällsfundamentet.

  Det är till att posera med tanke på höstens val, ty att det skulle förefinnas någon seriöst sinnad intention att stävja den utbredda våldsbrottslighet och vardagsterrorism som kommit att prägla rikets andra stad, torde vara gagnlöst att förvänta sig.
  Andreas 🙂

 5. Men de har ju fått en kamelfarm i Göteborg. Räcker inte det för att de sk ”nyanlända” skall känna sig hemma?

 6. Insåg redan i slutet på sjuttiotalet när jag bodde i slöddertälje att här vill jag inte att mina barn ska växa upp med fullt av kriminenella syrier som redan då höll på att ta över stadens näringsliv, då till 50% nu till 100%

 7. Socialdemokratiet sikrer flertal for regeringens burkaforbud
  Torsdag 5 apr. 2018 kl. 15:51, Leveret af Ritzau

  https://www.avisen.dk/s-sikrer-flertal-for-regeringens-burkaforbud_492567.aspx

  Regeringen og Socialdemokratiet er enige om, hvordan et tildækningsforbud – det såkaldte burkaforbud – skal skrues sammen. Dermed er der flertal.
  Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er meget tilfreds med, at Socialdemokratiet nu støtter forslaget.

  I Danmark møder vi hinanden med åbenhed – ansigt til ansigt.
  Dansk Folkeparti har støttet lovforslaget fra begyndelsen, og jeg er meget tilfreds med, at Socialdemokratiet nu også bakker op om forslaget, hvor vi sammen er blevet enige om at sætte fokus på indsatsen mod social kontrol i forbindelse med overtrædelser af et kommende tildækningsforbud, siger Pape.

  Lovforslaget forventes at blive fremsat i næste uge.

  https://www.avisen.dk/s-sikrer-flertal-for-regeringens-burkaforbud_492567.aspx

 8. Jag läste artikeln och fattade att det mest handlade om högerextremism. Vad jag kan minnas var det kommunister som slog sönder affärerna på avenyn när det var EU-toppmöte i Göteborg. När högergängat NMR demonstrerade utan tillstånd, hände ingenting mer än att vänstermedia blev väldigt förfärade. Diverse muslimer har skjutit, bombat och sprängt granater i förorterna.
  Varför riktar Göteborg stad inte in sig på de besvärligaste målgrupperna kommunister och muslimer? Utan jaga harmlösa högermänniskor?

 9. Eftersom landet har styrts av PK träskallar uppbackade av PK tjänstemän och PK media de senaste 40 åren och en väljarkår som allt för ofta tittar för djupt i vin och spritflaskor eller går på shoppingterapi i gallerior och stora varuhus får vi kanske vara glada att det inte är ännu värre än det är. Den dagen nästa finanskris infinner sig kommer vi verkligen att få se hur det är ställt med AB Sverige.

 10. Punkter hit och dit ökade resurser i all ära men i slutänden bidde det ingenting, bara prat utan verkstad !!!
  Vad kan svensk politiskt korrekt och bakbunden polis göra mot kriminella ?
  Ingenting, polisen kan ju riskera att kränka brottslingarnas mänskliga rättigheter vilket är viktigare för Sverige än att låta polisen skydda hederliga medborgare från brottslighet genom att hålla rent på gator och torg från parasiter.

 11. Om man stoppar invällningen av religiösa extremister och påbörjar repatriering, så kommer högerextremismen per automatik att självdö, då den inte längre har något syfte. Sen kan man lägga energin på att bekämpa de korkade vänsterextremisterna…

 12. Sossarna har ju varit med i spelet ganska länge och vet att alla bra kort kan inte spelas ut samtidigt. ”Vi måste spara något vettigt till valrörelsen.”

 13. Den dagen har redan kommit, då de olika imporerade problemen har blivit så många och så omfattande att de skulle kräva ~ obegränsade resurser för att mildras och i bästa fall löses.
  Inget land har obegränsade resurser, dessutom växer problemen i antal/storlek dagligen.

  1. Jag befarar att det redan har gått för långt, ”dödsspriralen” skulle kunna bromsas med redan att kunna stoppa upp den förefaller högst orealistiskt.

   1. Det var försent redan för 40 år sedan när dåtidens partier inom 7 klövern med Palme i spetsen öppnade den svenska dörren på vid gavel mot omvärlden och önskade hela världen välkommen till Sverige !!!!
    Har man upplevt ett icke mångkulturellt Sverige så vet man till 100% att det var bättre förr.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: