Stäng

Ny nämnd ska pröva kränkande publiceringar

MEDIA. ”Mediebranschen har enats om att inrätta ett nytt medieetiskt system”, skriver flera företrädare för bland annat SVT, TV4, TT, SR och Svenska Journalistförbundet i en debattartikel i Expressen.

Meningen är att den etiska prövningen av medier ska stärkas och vidgas till att omfatta även radio, tv och webb samt att värna om den personliga integriteten. Den etiska självprövningen ska stärkas och vidgas genom att inrätta Allmänhetens Medieombudsman (MO) och Mediernas etiska nämnd (MEN).

Via MO/MEN, ska enskilda kostnadsfritt kunna anmäla publiceringar som kränkt deras privatliv och innebär en publicitetsskada.

-Pettersson säger att det låter bra ur en ytligt betraktelse men i slutändan är det branschfolk som ska granska varandra och det är nog ingen höjdare utan det blir som vanligt, fina regler på papperet men töjbara som gummisnoddar när det passar…ett fungerande system skulle innebära att varenda Sverigedemokrat skulle kunna anmäla varenda media för att bli kallat rasist, nazist, islamofob med mera. Alltså att Sverigedemokrater skulle jämställas med muslimer och det kommer inte att ske…

För övrigt kommer det att dröja innan förslaget genomförs. Frågor som finansiering, bemanning, regler m.m. återstår att lösa.

En neutral och opartisk löpsedel publicerad valdagen den 19 september 2010.

 

9 reaktioner på “Ny nämnd ska pröva kränkande publiceringar

 1. Expressen kan börja med sig själva.
  I går läste jag i Expressen rubriken.
  Staden som hotas att slukas av havet.
  Staden som avses är Kristianstad men Kristianstad ligger ca 15 km från havet.
  Det skrevs också att staden brygger murar för att inte slukas av havet. Det med murar stämmer men inte mot havet utan mot Helgeå.
  Kristianstad är byggt i en sumpmark med ett omfattande marskland som har dikats ut. Sjöar som har torrlagts med resultat att de bästa jordbruksmarkerna i Sverige finns runt Kristianstad. Dessutom finns Sveriges lägsta punkt i Kristianstad 7 under havet.
  Resultatet att när en snabbt väderomslag i Småland med kraftig snösmältning och regn så kan inte Helgeå vidga sig som skulle vara det naturliga i stället måste vattenmassorna direkt ut i Hanöbukten.
  Detta marknadsför Expressen med klimatalarmism. När det är något helt annat.
  Expressens rättså yviga klimatalarmism den sista tiden visar bara att redaktionen på Expressen består av en massa miljöpartister och annat löskefolk.

  1. Titta på Nederländerna hur de genom åren har löst den frågan, imponerande. Flygplatsen Schipol ligger 7 meter under havsnivån.)

 2. Jag känner mig kränkt av att gammelmedia kallar våldtäktsslynglar från MENA för ”svenskar”.

  Jag är svensk, jag håller inte på med gruppvåldtäkter, mord, knark, hot, stenkastning, knivskärning, hedersmord, barnäktenskap.

  Blanda inte mig som är svensk med de där asen som håller på med sån kriminalitet!
  Jag blir kränkt!

 3. CENSUR är ett enklare ord är vad det handlar om i slutänden !
  PK-media känner sig kraftigt hotat av sanningen som de nu känner börjar komma ifatt dem och det övriga mångkulturälskande etablissemanget, det går inte att ljuga hur länge som helst men istället för att erkännna sina misstag så läggs locket på vilket betyder censur.

 4. Ljugmedia förskansar sig, stärker sina ställningar för ännu mer hjärntvätt och förledning till Svenska folket. Inte oväntat !

 5. Jag tänker på de Svenska våldtäktsmännen på färjan som dom basunerade ut, har dom ingen som helst självinsikt, köper ngn enda dessa skittidningar så är det bevis på hur korkad man är. Otroligt

Kommentera

%d bloggare gillar detta: