Vilka data om dig säljer Expressen och till vem?


HATMEDIA. Vi har flera gånger skrivit om att tidningen Expressen tillsammans med Dagens Nyheter och andra jagar de stora de stora nätjättarna Google, Facebook med flera. Thomas Mattson, chefredaktör på Expressen får det att låta som om det är av omsorg om användarna men regeringen med justitieminister Morgan Johansson (S) i spetsen verkar inte fatta att det i grunden handlar om makt och pengar. De stora nätjättarna håller på att kapa åt sig tidningarnas annonsmarknad. Nätjättarna behöver säkert granskas men det behöver Expressen också. 

Expressen har tidigare berättat att de har tillgång till 6200 ”anonyma” användare av alternativmedia och Expressens samarbetspartner den vänsterkriminella Researchgruppen hävdar att man har tillgång till diskussionsforumet Flashbacks databas, där finns närmare 900.000 medlemmar som Expressen och Thomas Mattsson kan kartlägga för sina åsikters skull.

Det stoppar dock inte där. Expressen har också en medlemstjänst där den intresserade kan registrera sig med sina personuppgifter.

Dessa personuppgifter godkänner du som registrerar dig att Expressen lämnar vidare inom Bonnierkoncernen och till Bonnierkoncernens samarbetspartner, ALLTSÅ RESEARCHGRUPPEN OCH EXPO.

OCH eftersom Bonnierkoncernen är jättelik och består av c:a 175 företag med verksamhet i 16 länder och en omsättning på över 30 miljarder plus samarbetspartner så godkänner du som registrerar dig hos Expressen i princip att vem som helst får tillgång till dina personuppgifter!

Läs gärna villkoren för Expressens medlemstjänst och fråga er sedan varför Mattsson & Co är oroliga över de uppgifter nätjättarna samlar på sig.

-Pettersson inser att chefredaktör Mattsson och Expressen tillhör det gäng som tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra…när ska journalisterna granska journalisterna och mediernas skumraskaffärer?

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran 8:an är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 


9 responses to “Vilka data om dig säljer Expressen och till vem?

 • Tony

  Visst är det märkligt med dom som mörkar och undanhåller sådant som inte skattebetalarna ska ha reda på, själva vill ha reda så på så mycket som möjligt om vad privatpersoner tycker på Facebook och liknande
  forum??

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Absolut livsfarligt med Expressen App —- se bara hur Facebook lägger till alla dina vänner som kontakter i din telefon. Så förstår du hur Expressens app suger all information från din telefon, dina vänners telefonnummer, dina alias kombinerat med din epost, din surfhistorik och alla dina kommentarer här på Petterssons….

  Storebror är synonymt med Matson. Vi borde skrika MATS-OFF.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Granskare som inte tål en granskning.

  Den omtalade Researchgruppen har byggt upp ett åsiktsregister över medborgare som medverkar på internetforum.

  Expressen och Aftonbladet har i samarbete med gruppen avslöjat namn, adress och rasistiska kommentarer från lokalpolitiker och privatpersoner.

  Men vilka kretsar tillhör Researchgruppen själv?

  https://www.dagenssamhalle.se/nyhet/granskare-som-inte-tal-en-granskning-14461

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Tystandet av normalt tänkande personer pågår oförtrutet i Nordväst Korea!

  Nu gäller det att väga varje ord man skriver på guldvåg!

  https://www.expressen.se/kvallsposten/kvinna-atalas-for-hets-pa-facebook/

  Nu måste man tydligen vakta sin tunga när man pratar om vad man tycker om brottslingar! Om man tycker att brottslingar skall utvisas får man tydligen inte nämna detta så att Stasi hör det!

  Man lär så länge man lever! Jag visste inte att våldtäktsmän var en folkgrupp, eller menar rätten att alla män i vissa länder är våldtäktsmän?

  Konstigt att alla dessa ”brott” aldrig hamnar på hög hos polisen, men det kanske inte finns plats i högen för alla mord och våldtäkter!

  Men man för ju se det positiva! Eftersom Sverige inte längre är ett fritt land, finns det ju ingen anledning för dom som säger att dom är förföljda hemmavid att söka asyl här längre!

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Ska du ha Expressens APP, vilken många obegripligt nog bara laddar ner, så ger du dom tillgång till hela din telefon!

  Vad gör Expressen med dessa uppgifter?

  Skrämmande att folk så lättvindigt laddar ner alla dessa appar!

  Många appar vill ha tillgång till Enhets och app-historik!

  ”Tillåter att appen visar en eller flera av följande: information om aktivitet på enheten, vilka appar som körs, webbhistorik och bokmärken.”

  Bara avinstallera allt sånt direkt!

  Gilla

 • HB

  Alla kommentarerna raderade?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: