Statsministern: Sedan har du NÅGRA STYCKEN som har väldigt låg utbildning


VALET 2018. I september 2016 intervjuades statsminister Stefan Löfven (S) i DN. Då sade Löfven att S och MP ville fortsätta sitt samhällsbygge efter valet 2018. Statsministern beskrev även invandringen i form av ett kompetensregn  ”Här har vi stor del människor som kommer med hög utbildning. Sedan har du några med yrkeskunskaper. Sedan har du NÅGRA STYCKEN som har väldigt låg utbildning, kanske ingen alls…”

Nu rapporterar Arbetsmarknadsnytt, att 50 procent av nyanlända invandrare i Sverige inte ens har  grundskolekompetens. Det framgick under ett seminarium som arrangerades av tankesmedjan Fores.

Det gör det oerhört svårt att få in nyanlända på arbetsmarknaden. Sverige är nämligen ett av de länder som har minst arbetstillfällen i yrken som kräver låga eller inga utbildningskrav.

– De här gruppernas utbildningsnivå är generellt mycket låg. Hälften har inte ens grundskolekompetens och idag vet vi att man åtminstone behöver gymnasiekompetens för att ha en chans på arbetsmarknaden, säger Pernilla Andersson Joona, docent i nationalekonomi på SOFI vid Stockholms universitet, enligt Arbetsmarknadsnytt.

-Pettersson undrar då om statsministern medvetet ljuger om kompetensregnet eller om han inte är informerad och vilket som är värst.

Hur som helst, ni som är nöjda röstar på S eller MP den 9 september.

Lyssna, Stefan Löfven säger att ett land inte behöver styras av kompetens…


20 responses to “Statsministern: Sedan har du NÅGRA STYCKEN som har väldigt låg utbildning

 • Danne

  Jag tror han tänkte på regeringen.

  Gilla

 • per22

  Detta uttalande visar än en gång hur inkompetent denna man är i sin roll som statsminister. Hans meritlista toppas hittills av konsten att ljuga.

  Gilla

 • Hönsmamman

  En av dem med låg utbilning är Löfven. En av hans brister är att han bara kan räkna till ”några stycken”.

  Gilla

 • Punto

  Falska nyheter från Statsministern! Han lovade ju att jaga och stoppa dem som spred sådana inför valet.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Är det nysvenskar med låg eller ingen utbildning alls som är Sveriges framtida pensionsräddare eller är det några andra ?

  Gilla

 • Billy Boy

  Den övervägande delen socialdemokratiska ledare som hittills avancerat till posterna som statsministrar eller fackministrar inom de olika departementen har börjat sina politiska karriärer inom SSU där de fått sin utbildning och inskolning till att så småningom bli toppolitiker.

  Ibland kommer det fram till media vad SSU:arna har haft för sig också sånt som inte är särskilt smickrande. T ex den här händelsen för ett antal år sedan:

  Delcitat

  SSU bajsade ner hotellrum
  När personer från Socialdemokraternas ungdomsförbund, SSU, lämnade sitt hotellrum i Bryssel hade någon kletat ut bajs runt om i rummet. Nu vill ingen ta ansvar och säga vad som egentligen hände. (Publicerat tisdag 2 oktober 2007)

  Slut delcitat

  Uppgiften om vem av SSU:arna som var den skyldige kom aldrig fram och därför finns risken att Sverige riskerar att få en minister … i allra värsta fall kanske t o m en statsminister som redan som SSU:are skämt ut Sverige genom att kleta runt bajs på ett hotellrum i Bryssel i samband en EU-utbildning där.

  Resan slutade med fest på Hotel van Belle där de bodde och det slutade med att en städerska fick torka upp bajs på ett av rummen där SSU:arna bodde.

  Läs gärna mer och lyssna även på det korta ljudinslaget på länken nedan:

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1646&artikel=1632562

  Så kan det gå till på SSU:s studieresor som ofta finansieras med skattebetalarnas pengar.

  Gilla

 • Urban Lindgren

  Ett land måste styras av kompetens!? Ja, teknokrati är att föredra framför ett land styrt av en statsminister som inte ens har gymnasiekompetens

  Gilla

 • David

  Att låta invandrare gå före i bostadskö,till praktik,till jobb, till sjukvård just bara för dom är nyanlända och inte har betalat ett öre i skatt är rasistiskt mot den etniska Svenska befolkningen! Vem fan vill stötta någon i 7klövern, dom hatar allt som Sverige stått för! Vad har vi kvar som vi kan vara stolta över ?

  Gilla

 • Roland ram

  Kan vara en anledning till att ingen annan vill ha dom.
  Stollen Annie Lööv sa 2015 att vi måste hålla oss framme och konkurera med andra länder om flyktingarna.
  Sådana uttalanden borde politiker få stå till svars för.

  Gilla

 • Sanning

  Utbildningsstatistik bygger på självskattning av flyktingen. Eftersom dom saknar utbildning kanske dom inte ens förstår frågan, precis som vår outbildade statsminister.
  Om flyktingarna sedan ljuger om var dom kommer ifrån, om det är krig dom flyr ifrån och hur gamla dom är, varför skulle dom inte ljuga om utbildningen också? Speciellt när dom vet att vår statsminister är lättlurad.
  Och han har verkligen talets gåva, vår statsminister. Pinsamt.

  Gilla

 • ossie

  Yrke som inte har låga eller inga utbildningskrav är ju politiker. Så många puckon som sökt sig till politiken. Men hög utbildning är ju ingen garanti för att politikern är klok Ex. Romson m fl.

  Gilla

 • Gringo

  Ni måste lära er att ABSOLUT inte tro på politiker, de gör ALLT för att få bestämma/påverka över oss svenskar. Sen finns de ju tyvärr blådårar som inte lever i samma värld som resten av oss svenskar, och hans namn stavas Löfven och hans underbara parti socialdemokraterna verkar ha hur många sådana som helst.

  Gilla

 • Genus, hen och övriga dårar

  En sak som I alla fall är positiv är att vi har världens dummaste statsminister. Skulle det komma någon framtida tävling i den klassen tar Sverige hem segern.
  Heja!

  Gilla

 • Jhonsson

  Och det verkar som om en del i riksdagen också har väldigt låg utbildning.

  Gilla

 • Ama Tona

  Ojdå, nä ,det kan vi inte kräva …. , kompetens bara från migranter .. fast ,hur var det ? Var det de ensamkommandebarnen som var högutbildade?

  Gilla

  • Matte

   Enl. Fatemeh Khavari är ”baaarnen” högutb. att vara byggnadsingenjörer och byggjobbare.

   Gilla

   • Ama Tona

    Ja,det glömde de berätta till statsministern, de är trollkarlar. De kommer som ensamkommande barn men sen ,när det behövs ,vips så omvandlas de till erfarna ingenjörer..

    Gilla

 • Lena

  Hans parti som kramar islam, vet han inte att muslimer erkänner INTE demokrati.
  Till det här på ”fria tider”
  http://www.friatider.se/ssu-kr-ver-att-rika-svenskar-beskattas-mycket-mer-och-mycket-h-rdare
  Tror de att förmögna svenskar stannar kvar i landet, dröm vidare.
  Sossarna får väl följa Zimbabwes, Sydafrikas och Venezuelas fatala exempel……det är bara att trycka nya sedlar.
  Gode tid, vilken galning den där P B !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: