Stäng

Årets rullgardin till Margot Wallström och UD

MEDIA. Årets rullgardin 2017 går till Utrikesdepartementet och dess chef, utrikesminister Margot Wallström.

Det är Föreningen Grävande journalister som utser Årets rullgardin, som går till myndigheter, företag eller organisationer som på ett dokumenterat sätt försökt att dölja fakta, ljuga, slingra sig eller i någon mening utöva påtryckningar för att försvåra för journalistiken.

Årets rullgardin 2017 tilldelas UD för att myndigheten dröjt med utlämnande av allmänna handlingar till nyhetsbyrån TT i åtta månader, och för att vid ett flertal ytterligare tillfällen ha visat upp allvarliga brister i sin hantering av svensk offentlighetsprincip, rapporterar tidningen Journalisten. 

Steget efter har satt Margot och UD på bild…

9 reaktioner på “Årets rullgardin till Margot Wallström och UD

 1. Det riktigt allvarliga är att varken chefen eller de närmaste förstår när de gör fel. Och hur kommer det sig? Eftersom de är socialakrobater så anser de att vilken tanke som än dyker upp måste den ju vara den rätta, den är värdegrundsförsäkrad genom S.

 2. Om man jämför Sossarna från 50-60 talet med dagens sossar, så
  är skillnaden att dom förra inte ljög om sakers tillstånd medan
  dagens använder lögnen som arbetsmetod.

 3. I dag är sossarna ett ljugande och fuskande parti till skillnad på 50 o 60 talet då var partiet till för rejält folk……..

 4. Föreningen Grävande journalister kan inte ha många medlemmar.
  Jag kan då inte se att de som skriver i gammelmedia lägger någon tid på att ”gräva”. de citerar mest allt vad som sägs, utan att ifrågasätta eller källgranska.

 5. Om Föreningen Grävande journalister, som jag uppfattar som rätt PK, också tar ställning emot regeringen så börjar jag undra vilka supportrar de har kvar. Är det ett uppvaknande eller är det råttorna som lämnar det sjunkande skeppet?

 6. Det borde väl vara både Sossarna och MP som skulle haft denna rullgardin, efter alla mörkningar och beslut dom fullföljt det gångna året. Om vi bara tar 2 väldigt fina exempel från 2017, IT och Eliasson o.s.v

Kommentera

%d bloggare gillar detta: