Stäng

Tävlingsskyttar kartlades av kriminella när vapen stals

BROTTSLIGHET. Efter ett inbrott där vapen stals hos en medlem i en skytteklubb, så visade det sig att de som stulit vapnen kartlagt medlemmar i skytteklubbar. Nu varnar polisen för att den här sortens uppgifter är lätta att hitta på nätet – till exempel skytteklubbarnas resultatlistor från tävlingar.

– Det är ju otäckt att man så lätt kan kartlägga det. Det är ju via öppna register, säger polisinspektör Mats Lindström som utrett ärendet.

Enligt Mats Lindström så har de som stal vapnen först googlat på Svenska pistolskytteförbundets hemsida, och sen letat efter adresser till över sjuttio medlemmar i olika skytteklubbar.

Vid inbrottet hemma hos en av tävlingsskyttarna stal man ett vapenskåp med elva vapen och en stor mängd ammunition. Dagen efter, när ett av de stulna vapnen skulle säljas, gick ett skott av, och en ung man i Tensta dog.

– Det här vapnet hade hamnat i Tensta därför att en av dem som senare blev dömd för stölden hade åkt dit för att sälja det till den personen som sedan ådrog sig den här dödliga skottskadan, säger Mats Lindström.

Läs vidare på Sveriges Radio…

-Pettersson är inte förvånad över att vapen ”användes” i Tensta när en ung man dog. Men det är orimligt att inte skytteklubbar och andra ska ha offentliga register. Ska jaktklubbarna också vara hemliga och våra olympiska skidskyttar?

Problemen är inte vapnen. I Sverige finns cirka 619.000 personer som har vapenlicens (för jakt, målskytte eller samling). Tillsammans innehar de cirka 1,8 miljoner licenspliktiga vapen eller vapendelar.

Problemen är de kriminella.

9 reaktioner på “Tävlingsskyttar kartlades av kriminella när vapen stals

 1. Största faran och katastrofen för vårt land och folk är de grovt kriminella i socialistjuntan och sjuklöverligan som vill ha ett öppet och välkomnande samhälle för all världens rovdjur så de kan stjäla,slakta och förgöra vårt folk och land så juntan inte själva behöver ”smutsa/bloda” ner sina giriga händer.Men allt kommer att slå tillbaka på de skyldiga,sanningen kommer segra till slut.

 2. Var det inte de kriminella politikerna som lämnat över våra skyddade register till främmande makt för att spara några kronor så vi kan ta in ännu fler invällare som äter oss ur huset.

 3. Det finns ett nytt klientel av kriminella nu för tiden, som växer i antal. Deras framfart, kommer att förstöra alla tidigare förutsättningar och möjligheter till ett öppet samhälle. Andra exempel är akutsköterskorna, som måste ta bort efternamnen på sina namnskyltar pga. hoten. Så länge samhället bestämt att vi skall ha kvar dessa växande skaror, som utnyttjar samhällets öppenhet för sin brottslighet, får Sverige kanske skapa ett slags aparheidsystem, som kan skydda laglydiga medborgare. I nuläget kan tydligen inte svenska myndigheter skydda sina skötsamma invånare på ett godkänt sätt. Alternativet är att utvisa alla grova brottslingar med utländska rötter, som inte uppskattar svensk livsstil.

 4. Inte nog med det, en av brottslingarna som stulit ett vapenskåpet med vapen blev sedan ihjälskjuten av en kriminell kollega i Tensta !!!!!!
  Synden straffar sig själv och skipar i detta fall även rättvisa.

 5. Tja, Sverige har alltid varit ”dårarnas” och de ”naivas” paradis där skötsamma och laglydiga medborgare skall registreras medan invandrare tydligen skall vara anonyma för annars så är Vi svenskar rasister eller främlingsfientliga, hoppla 87:an!

 6. Under mina år som skytt infördes bl.a. att gevär/pistoler skulle förvaras i specella låsta och brandsäkra vapenskåp.Vidare att alltid slutstycke och vapen förvaras på olika platser.Liksom amminition….

 7. Tyvärr finns det alltför många i detta land som anser legala vapen och deras ägare vara det stora och kanske rentav det enda problemet.
  Regeringen verkar dela den övertygelsen.

 8. Det här är klubbarna medvetna om, min klubb skriver bara ut förnamn och bokstav (Sven S), gäller allt som ligger på hemsidan.
  På 90-talet var vapenregistret offentligt, då kunde du ringa polisen och fråga vilka vapen grannen har.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: