Man våldtagen i Uppsala – signalement finns men lämnas inte ut


BROTTSLIGHET. En man i 20-årsåldern har anmält att han blivit våldtagen av en okänd gärningsman utomhus i en skogsdunge i Sunnersta, södra Uppsala. Våldtäkten ska ha skett någon gång efter midnatt. 

Mannen har under natten mot onsdagen blivit omhändertagen på sjukhus och förhörts av polis. – Den misstänkta gärningsmannen är en för målsäganden helt okänd människa. Det är en person som han inte har träffat tidigare och som han inte vill ha sex med, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen i region Mitt.

Polisen har undersökt området och säkrat en del spår, men vill inte gå in på vad det rör sig om. Eventuella vittnen uppmanas att höra av sig till polisen på telefon 114 14.

Polisen 

-Pettersson noterar att polisen har ett signalement men vill inte gå ut med det för att det kan riskera att påverka vittnen.

I Danmark arbetar polisen annorlunda. Tidigare chefen för mordutredningar Ove Dahl undrar varför inte den svenska polisen talar om vad de vet om möjliga förövare vid varje tidpunkt.

Vi talar om vad vi vet, oavsett om det är mord, våldtäkt eller något annat brott där gärningsmännen kanske har setts. Vi talar om så bra som vi kan i ett försök att lösa fallen, säger Ove Dahl till Ekstra Bladet och fortsätter Jag har många exempel från min tid när vi har fått hjälpt av allmänheten. Om vi inte ger någon information alls, får vi ingen hjälp, förklarar den danska polisen.

 

Ove Dahl påpekar också att Sverige har mycket större problem med farliga brott mot personer än Danmark och i allmänhet är den svenska polisens uppklarningsprocent mycket lägre…


10 responses to “Man våldtagen i Uppsala – signalement finns men lämnas inte ut

 • whatthefeng

  Hmmm…
  Ett utmärkt sätt att hålla nere statistiken gällande etnisk representation av våldtäkter. Alltså utmärkt för styrande politiker som bara tycker synd om förövarna och inte blivande våldtäktsoffer.

  Gilla

 • eugenecork

  skyddsväst vatt poppis länge i vissa kretsar…nästa pryl
  kan kanske bli kyskhetsbälten för män…om de nu inte ska
  räcka me att vara fruktansvärt pruttnödig?

  Gilla

 • Sanning

  Jag tror det var en hen, med jacka, byxor och skor. Mellan 150 och 185 cm lång. Talar och kan springa.
  Nu är hen snart fast.

  Gilla

 • Hanna

  Hellre riskerar polisen att fler hinner utsättas än lämna ut signalement.

  Gilla

  • Stenbock

   Luktar regnbågsfärg lång väg…Har ”mannen” kanske försmått 20-åringen,eller lovat en slant för stjärten ? Inte råder det väl vårkänslor bland dessa exoter,när snön ligger kvar ?
   Eller har nybyggaren missförstått,varför vi omställer uren…

   Gilla

 • ossie

  Som tidigare sagt inget signalement är också ett signalement.

  Gilla

  • Ulv

   Jo men, det kan finnas signalement som kan vara av intresse och kanske avgörande; kläder, om hen var halt, enarmad, ev. brytning, tatueringar, frilla mm.
   Tänk om man sitter intill skurken som nyss flytt undan? Då man inget vet. bättre misstro alla?

   Gilla

 • Kurt Kodstedt

  Detta är extremt allvarligt och en konsekvens av dan Eliasson, kod 291 och Socialdemokraternas och andra krafters kriminella mörkläggning av våldtäkter, mord och andra grova brott!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: