Stäng

Lokaltidningen i unik nyhetssatsning

INSÄNDARE. Säga vad man vill om den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter i Nyköping, men nyskapande är man i alla fall. När SN-redaktionens idéer och det journalistiska kunnandet inte riktigt räcker till publicerar man istället på sn.se (den 26 mars) under rubriken ”Nyheter” i en enda lång radda 38 lagfarter!

Frågan är om det verkligen behövs en ansvarig utgivare och en nyhetschef för att rakt av kopiera och publicera handlingar tidningen med jämna mellanrum erhåller från Lantmäteriet? Det ”journalistiska grävjobbet” kan väl likväl skötas av tidningens vaktmästare, om det nu finns någon vaktmästare kvar i tjänst.

Vidare är det väl ganska tveksamt om lagfarterna SN fyller sina sidor och nu även sin webb med kan gå under epitetet nyhet: handlingen ifråga k an ju vara upp till tre månader gammal!

Det är kanske inte undra på att Petterssons blogg senaste månaden hade åtta gånger fler besökare än sn.se.

– Petterssons blogg tycks mer intresserad av samtidens stora samhällsfrågor än vem som exempelvis sålt ett hus i Björnlunda och vem som var köparen.

Anonym

5 reaktioner på “Lokaltidningen i unik nyhetssatsning

 1. Anna Falk håller en snygg fasad på SN, men det är som en kuliss i gamla amerikanska filmer: det finns inget bakom fasaden.

  Är det sånt här som våra skattepengar ska gå till? (via presstödet)

 2. De vill troligtvis undvika den skrämmande verkligheten, den som finns fortfarande på avstånd men som med orkanstyrka är på väg att drabba även Sverige.
  Jag har sett det ske, inte på den platsen som skildras i artikeln, dock på andra platser.
  https://www.nyatider.nu/cosa-nostra-far-konkurrens-av-nigerianska-gang/
  Det går så snabbt när samhället tappar greppet i all sin ”snällhet”, feghet.
  Att blunda är ingen lösning det förvärrar, vi kan läsa om otaliga exempel dagligen.
  Mycket oroande och vägen tillbaka är ………..?

  1. Svensk polis försvagades kraftigt under de c:a 3 år som Dan Eliasson (S) var rikspolischef.

   Delcitat

   Polisens kris: Behöver rekrytera 20 000 fram till 2024.

   Den nye rikspolischefen Anders Thornberg har påbörjat sin egen behovsinventering sedan han tog över efter den tidigare Dan Eliasson. Vid förra veckans ledningsmöte i Katrineholm målades en mörk bild upp samtidigt som den tidigare rikspolischefen ger intryck av att ha levererat ett dukat bord.

   Parat med att hantera detta har polisen ett rekryteringsbehov om 20 000 personer utslaget på sex år samtidigt som utbildningsplatser står tomma och begåvningskravet sänkts från en fyra till en trea på den niogradiga skalan. (Publicerat 27 mars 2018)

   Slut delcitat

   Läs gärna vidare på länken nedan:

   https://ledarsidorna.se/2018/03/polisens-kris-behover-rekrytera-20-000-fram-till-2024/

   Hur skall Sveriges redan kraftigt försvagade polis klara av att bekämpa både den tunga kriminaliteten vi redan har i landet … och ovanpå det troligen också snart riskerar att möta afrikanska ligor från framför allt Nigeria som tar över mer och mer av lukrativa kriminella marknader?

   Delcitat

   Cosa Nostra får konkurrens av nigerianska gäng

   Flera av de afrikaner som blivit för yviga och självsäkra har redan mördats i en tyst krigsförklaring, vilket bland andra tidskriften Time rapporterade i januari i år.

   Det finns samtidigt en ganska stor falang inom maffian som vill samarbeta med de nigerianska ligorna och profitera på deras verksamhet. Framför allt gäller detta prostitution, en företeelse som maffian alltid sett som en kriminell gren som inte riktigt är deras ”grej”. Omkring 90 procent av alla prostituerade i Palermo kommer från Afrika, men det är förstås narkotikan som är den stora inkomstkällan.

   Slut delcitat

   Läs gärna mer på länken nedan:

   https://www.nyatider.nu/cosa-nostra-far-konkurrens-av-nigerianska-gang/

   Skrämmande!

 3. Demokraterna vet att det som engagerar svenskarna är ekonomi, en nyfikenhet att veta vad grannen sålde sitt hus för, hur mycket kompisen gav för sitt nya hus etc……
  Att gemene svensk skulle bry sig i gruppvåldtäkter utförda av främmande element, inbjudna av samma individer som kör ner värdegrunden i halsen på oss i media, politik, skolor mfl mfl och sedan använder sitt rättsväsende för att implementera värdegrunden!
  Klart att det är viktigare med vad folk har gett för sin klättring på bostadsmarknaden!
  Samma sak märks här på bloggen, de ekonomiska frågorna engagerar!

  Svensken måste inse att det finns högre värden än ekonomiska!
  Ekonomi är en petitess när folkets fortlevnad är i fara, när skall gemene demokrat inse detta faktum?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: