Stäng

Malmöpolitiker fick vänta 31 timmar på operation

SJUKVÅRD. Kommunalrådet Nils Karlsson (MP) i Malmö fick vänta 31 timmar på sin inplanerade operation, och drabbades av det samhälle han varit med om att skapa. 

På Twitter skriver Karlsson om upplevelsen och har fått flera kommentarer om att han som politiker utsätts för de långa vårdköerna. Själv har inget annat än gott att säga om vården.

”Många klagar på svensk sjukvård, och jag kan nog ha framstått som lätt väntetidsskeptisk, men vi ska ändå vara förbaskat glada på den vård som finns. För den är fantastisk!”, skriver han på Twitter.

– Pettersson säger att Nils Karlsson är stammis på bloggen, LÄS HÄR, och en av dem som tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra, men jag vet fortfarande inte om han skojar eller är dum på riktigt. Han har i varje fall lovat att sluta Twittra men håller fortfarande på…

Läs gärna kommentarerna och nedan några Tweet från mannen som är med och styr Malmö…

 

 

25 reaktioner på “Malmöpolitiker fick vänta 31 timmar på operation

 1. MILJÖDÅREN borde inte fått någon operation alls! Svensk sjukvård är ett gigantiskt bedrägeri, se ex på nya K.S. har kostat 60miljarder…..!
  Tandvården är också ett bedrägeri utom för papperslösa då kostar det 50:-kr och den femtilappen får de från socialen. Tandläkarna är dyra ungefär som advokater roffar de sedan mer pengar från staten….
  De som jobbar borde kunna ta försäkringar om de vill ha sjukvård!!! Resten kan dö i rännstenen tycker jag, själv har jag aldrig varit i behov av deras ”vård”, de flesta är hypokondriker och simulanter, de vill inte jobba utan bli sjukskrivna för påhitte-sjukdomar!!!

  1. Nya K.S. som kostat över 60miljarder har inga fönster så ex cancersjuka barn blir sjuka av luften! Inomhusluften blir för torr när det inte finns fönster att öppna! SKRÄMMANDE när skrivbordspolitiker som borde sitta häktade för detta mygel som måste innehålla mycket korruption får bestämma….

 2. Oj, hela 31 timmar! Det måste vara svenskt rekord! Så snabbt brukar det sällan gå! Patetiskt!

 3. det var slut på hjärnor så dom fick ta en aphjärna istället, läkarna ansåg att det inte var ngn skillnad med tanke på hans skriverier

 4. Att denne Nils Karlsson fick vänta beror troligen på att det kommit in något eller några akutfall som man måste ta först. Men han verkar ju nöjd ändå.

  Ett problem för sjukvården och som kostar mycket pengar är att folk inte infinner sig till bokade operationer. De ger återbud i sista stund eller hör inte av sig alls. Det händer hela tiden.

  1. Ett återbud eller att infinna sig borde ju inte resultera i väntetid för Nils Karlsson, snarare tvärtom. Så vad har det med detta att göra? Idiot.

   1. Eftersom man var inne på ämnet operationer tog jag med det där om inställda operationer. Det vanligaste är alltså inte att det saknas personal.

    Från Dagens medicin:

    Det är desto vanligare att det är patienten själv som inte levererar, så att säga. På grund av en sen avbokning eller att vederbörande inte dyker upp. Förra året fick knappt 3 000 operationer ställas in av den orsaken. Och eftersom en operationssal med personal kostar cirka 12 000 kronor i timmen och varje operation tar 60—90 minuter i genomsnitt, enligt Gunnar Enlund, så blir kostnaden för skattebetalarna flera tiotals miljoner kronor. Ofta helt i onödan.

  2. Mia:
   Ett av dessa eventuella akutfall du nämner kan ha varit en stackars missförstådd brottsling från något av Kriminalvårdens fina hotell, när man nu har jobbat i snart 35 år innaför murarna så vet man att de kriminella tar upp de få vårdplatser som finns och går före hederliga medborgare i kön på akutmottagningarna, så fungerar dagens och Lövets trygga mångkulturella och s.k rättvisa Sverige !!!!!!

 5. Ett tips till denna stackars politikern från kappvändarpartiet MP, ta den privata sjukvården som finns för politiker, och annat s.k fint folk så blir kön betydligt kortare eller ingen alls !
  Ett annat tips för de som vill slippa stå i vårdkö är att ta in på något av Kriminalvårdens fina hotell som patetiskt kallas för fängelser då får man utan problem och direkt komna både till den somatiska och psykriatiska vården när man önskar, när man nu varit fångvaktare i snart 35 år så vet man hur lekstugan innanför murarna idag fungerar.

 6. Antar att det gällde nån åkomma i huvudet på karlsson och att de tidigt insåg att det inte var meningsfullt att försöka läsa av nån eeg på honom.
  Det enda som behövdes var en genomblåsning med tryckluft för att få bort gammalt sågspån som inte var livshotande, därav väntetiden.

 7. ”Med lite perspektiv:
  Fick du böld i röven före modern kirurgi?
  Jaha. Du dog.
  Nu? Vänta 50 timmar, med smärtsstillning, och sen tömmer vi eländet. Och varsågod här är antibiotika.” (Nils Karlsson på Twitter)

  Det inte bara visar förfallet i sjukvården, det visar också skolans, och då inte minst biologins, totala kollaps. Stjärten (AKA röven) är belägen ungefär mitt på kroppen. Det som sitter på axlarna är något helt annat även om det hos vissa kan lätt förväxlas. Dessutom, om man tömmer det som redan är tomt så uppstår vakuum.

  Med vänlig hälsning

  von Messerschmitt

 8. En god väns son blev sjuk i lördags akut sjuk, hans hustru ringde ambulansen som ringde in en läkare samtidigt.
  Läkaren bedömde tillståndt så allvarligt att han ringde in en helikopter, snabb transport till ett sjukhus som är specialiserat på hjärtoperationer.
  Väl där så blev det omelbar operation, den lyckades och min vänninas son är nu ute ur intensiven, prognosen är mycket god, nu kommer han att få rehabilitering under en månad, på ett utmärkt center för just hans problem.

   1. Tänkte väl …..?

    Borde varit i ett land som muslimerna inte invaderat ännu?

    Vi kanske kan se lite ljusare på framtiden (för oss svenskar) när MuslimPartiet åker ur regeringen.
    Då kanske alla i regeringen hälsar med handskakning, även på kvinnor.
    Hoppas att de drar med sig den där f.d. kommunisten med spretiga, okammade håret i fallet. Han är visserligen inte med i regeringen men verkar vara talesperson för MuslimPartiet i många TV program.

   2. age :
    Tyvärr så är det invaderat med närmare 10 % , dock så finns det inga generösa bidrag och landet har stor erfarenhet av muslimer sedan många år tillbaka.
    Dåliga erfarenheter som påverkar hållningen bland ”vanligt folk”, dock så är politikerna som på andra håll i västeuropa svikare av sitt eget land och folk.
    Här var det i stort sett två politiker efter varandra som förstörde ett väluppbyggt fungerande system för hur man hanterar invandring.

   3. Kan tillägga att det välfungerande systemet fungerade i stort så här, …den som ville arbeta här, var tvungen att uppvisa ett arbetsintyg (anställning) hos ett etablerat företag i landet, fick uppehållstillstånd för tre månader ( stämpel i passet), sedan ut ur landet med stämpel i passet, för att återvända tidigast efter en månad och samma sak igen, med godkänt arbetsintyg.
    Arbetsgivaren betalade in pensionspengar och vid pension så fanns det en bra summa att leva av i hemlandet.
    Träffade många som jobbade så, ingen var missnöjd.

    Till min chock så berättade under senare år några av dessa arbetare att de hade släkt i Sverige i Stockholm och de behövde inte arbeta alls !

 9. Som politiker har du möjligheten att slippa vänta 6-8 månader på operation. Numer är det Polska och Tyska kirurger som används på våra sjukhus. 31 timmar är ungefärlig res och inställelsetid för dem…

 10. Från att vi haft ett av världens bästa sjukvård, till att vi får vara glada att få vård överhuvudtaget, har det gått ca trettio år. De senaste fem åren allt brantare neråt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: