Stäng

Medias förtroende

INSÄNDARE. Får traditionella medier, tv, radio och press, säga det själva är man den enda trovärdiga och seriösa nyhetsförmedlaren. När Medieakademin i sin årliga förtroendemätning frågar mediekonsumenterna ser dock bilden helt annorlunda ut: för varje år uppger sig alltfler mediekonsumenter ha allt mindre förtroende för vad som förmedlas i traditionell media.

Medieakademins förtroendebarometer för 2017 är en dyster läsning för traditionella media: endast tre av fem har förtroende för public service, endast en av tio har förtroende för Expressen och Aftonbladet, endast två av fem har förtroende för den egna lokaltidningen. Högst förtroende av alla kategorier har Systembolaget. Skål.

Den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter är också en seriös tidning när de får säga det själva. Det publicerar bara fakta och har noggrann källgranskning, alls icke att jämföra med sociala medier som Petterssons som enbart publicerar rykten och fake news, enligt samma tidnings annonser. Det måste ändå sägas vara unikt i medie-Sverige när Södermanlands Nyheter publicerar en text under just rubriken ”Rykte”. Så mycket var det med den seriositeten.

Nåväl, trots att Södermanlands Nyheter i en egen annons basunerar ut ”Det går bra nu!”, så visar TS-upplagorna för 2017 SN:s upplaga rasar för sjunde året i rad, den här gången med hela 900 exemplar. Det ger onekligen en annorlunda innebörd till budskapet ”Det går bra nu!”. 

Anonym

-Pettersson vill till ovanstående insändare dock visa att det är fler som har det svårt. Ni ser själva vilken uppförsbacke den blogg som ni läser just nu befinner sig i trots att den enligt SN bara publicerar rykten och fake news.

5.104.740 var antalet besök under 2018 när jag tog skärmdumpen.

 

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran 8:an är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

7 reaktioner på “Medias förtroende

 1. Man kan konstatera att vi har tre Pedofilpartier i Riksdagen,
  nämligen S. V. och MP, som alla är för Barnäktenskap och
  Bigami. Nu blev dom visserligen nerröstade av oppositionen ,
  Men det visar att dessa tre partier är beredda att gå hur långt
  som helst för att bereda marken för Islam.
  Tänk på det inför valet , annars har vi snart lagar som tillåter
  till exempel stening som straffmetod?

 2. Den massmediala vlseledningen går för högtryck, ju närmre valet desto mer blir det. Svenska folket börjar inse att de blivit lurade. Är övertygad om att Sverigedemokraterna drar längsta strået i september.

 3. Undrar om ens Pravda var så censurerat, lögnaktigt, vinklat, tillrättalagt med hat och drev som saknar motstycke.

 4. Undersökningar och rapporter, ej beställda utav bolagen och utan önskvärda resultat, är att betrakta som icke tillförlitliga eller som en indikator i mängden. Av en slump publiceras alltid en färskare rapport av statsmakten/media genom förtroendevald media, i direkt närtid. Detta skall icke ses som ett svaromål på en tidigare, ej sanktionerad undersökning, utan beror på ett, sedan länge, schemalagt arbete med att synliggöra medborgarnas önskemål och i förlängningen säkerställa demokratin. Vid eventuella frågor; använd endast mail, vi lovar att svara Goddag Yxskaft, om vi ens svarar överhuvudtaget. Tack för visat intresse, gå och lägg dig.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: