Islamistgrupp lämnar – två rebellfickor kvar i Ghouta

MELLANÖSTERN. Islamistgruppen Ahrar al-Sham har gått med på att lämna staden Harasta i östra Ghouta. Ett avtal har förhandlats fram med Ryssland och innebär att Ahrar al-Sham-soldater och deras familjer kommer att evakueras i morgon kväll och få fri passage till Idlib i västra Syrien, enligt AFP. 

Civila ska få välja själva om de vill lämna eller stanna kvar i staden, och ska enligt avtalet garanteras säkerhet.

När den syriska regimen får kontroll över Harasta återstår bara två rebellkontrollerade fickor i östra Ghouta, som varit föremål för en intensiv offensiv från regimen och deras allierade sedan mitten på februari.

-Pettersson minns fejkmedias rapportering de senaste veckorna om att den syriska regeringen bombade oskyldiga civila, skolor och sjukhus i östra Ghouta.

Nu ska helt plötsligt islamistgrupper få fri lejd. Var kom de ifrån? Hoppas SVT och SR skäms, men det tror jag inte de har förstånd till.

Syrienkriget började med att så kallade ”moderata och demokratiska” krafter försökte störta den syriska diktaturen. Möjligen fanns det några sekulära och demokratiska krafter i början men de gjorde islamisterna snart slut på.

Trots det har media och politiker i västvärlden i sju års tid framställt de kriminella islamisterna som den goda sidan och Assad-regeringen som ond.

Nu håller Assad med hjälp av ryssarna att bomba bort islamisterna, givetvis blir det mängder med civila som dödas,  men är det Assads fel eller ligger felet hos dem som lämnat stöd till islamisterna? Själv vill jag påstå att det inte är ens fel när två träter men Assad är bättre än alternativet.

Fejkmedia är märkliga, när den irakiska regeringen med hjälp av USA och andra länders flygstyrkor bombade den IS-kontrollerade staden Mosul och andra områden sönder och samman talade medierna om befrielse från islamisterna och inte om tiotusentals civila dödsoffer. När Assad gör samma sak är det massmord.

I Irak ligger städer i ruiner, hundratusentals människor har blivit hemlösa. Sjukhus och skolor är sönderbombade, hade Assad-regeringen gjort detta hade det fått en helt annan uppmärksamhet.

 

Det som behövs nu är att Sverige och andra länder skickar hem kompetensen för att bygga upp Irak och Syrien. Vi har ju som bekant hundratusentals välutbildade läkare, ingenjörer, lärare, arkitekter osv. De har dessutom den lokalkännedom och de språkkunskaper som behövs…

5 thoughts on “Islamistgrupp lämnar – två rebellfickor kvar i Ghouta

  1. Pettersson har svaret. Nu återstår bara att sju(k)klövern inser att arbetstillfällen för de som flytt för sina liv finns i deras hemländer-
    ”Det som behövs nu är att Sverige och andra länder skickar hem kompetensen för att bygga upp Irak och Syrien. Vi har ju som bekant hundratusentals välutbildade läkare, ingenjörer, lärare, arkitekter osv. De har dessutom den lokalkännedom och de språkkunskaper som behövs…”

  2. Nu håller jag inte med dig helt och hållet. Om USA släppte en bomb fel blir det ett ramaskrik på media om att de bombar hemningslöst medan Ryssarna har bombat civila utan större protester från media

    • jens 2417:
      Hämtar du dina nyheter från Aftonslasken ?
      Den blaskan är inte tillförlitlig,Minns under krigsåren(2:a VK) hur nazisterna marscherade i 1:A Maj-tågen,och vill minnas Aftonbladet jublade med.Vet inte när de vände sida och blev antinazis ?
      Men det påminner mig på nytt när vi idag fylles med lögner och vinklingar,från ”korrekta medier”.Vore kanske bättre PK lät sina sidor vara utan text,än ideligen tippa fel häst,som vinnare !! ;(

  3. En SVT korre uttryckte följande i ett reportage om striderna i Ghouta, ”…de hänsynslösa regimsoldaterna… de hängivna rebellerna…”

    Jaja, det ser ut så här när någon håller på att vinna.

    • De som är orsaken till kriget i Syrien är USA, Saudi och Europa.
      USA och Saudi har finansierat terroristerna med generösa löner vapen och ammunition.
      Vissa länder i Europa har försedd terroristerna med stora mängder vapen.
      Det kostar stora pengar att hålla igång de här terroristerna som pågått i 7 år och de resurserna finns inte i Syrien utan kommer utifrån.
      Assad har framfört flertal gånger om USA, Saudi och Väst upphör med att stödja terroristerna , upphör kriget också i Syrien.

Kommentera