Stäng

Högsta domstolen frikänner Dansk Folkparti

INVANDRING. I en helsidesannons år 2013 nämnde Dansk Folkeparti 685 personer som hade ansökt om dansk medborgarskap med namn och bostadsort .

I annonsen hävdades att ”En på listan är ett hot mot Danmarks säkerhet” och orden ”den potentiella terroristen” användes. Det berodde på att en av de 685 personer som kunde få medborgarskap var efterlyst av polisen.

Fallet har vandrat runt i de olika rättssystemen men nu har högsta domstolen sagt att för en vanlig läsare måste annonsen tolkas som ett politiskt uttalande om statens säkerhet och att ingen på listan ska se det som en anklagelse att just de var en fara för statens säkerhet eller en potentiell terrorist.

15 personer hade stämt Dansk Folkeparti för att de kände sig kränkta.

Högsta domstolen ansåg inte att annonsen var av sådan art att Danskt Folkeparti kunde straffas.

DR.dk

-Pettersson säger att Danmark är härligt. Hade någon i Sverige namngett 685 invandrare och sagt att en av den kan vara en terrorist så hade alla 685 fått ett rejält skadestånd och annonsören ett kännbart straff…och hade Sverigedemokraterna sagt att medborgarskap delas ut alldeles för lättvindigt till namngivna säkerhetsrisker, då…

2 reaktioner på “Högsta domstolen frikänner Dansk Folkparti

  1. Korrekthet är ett svårt område…Detta fall inträffade för fem år sedan,och idag tycks det äntligen ha lättats lite på,EU-ländernas censurkrav.
    För några dagar sedan såg vi på bloggen,hur slaskblaskan X-pressen t.o.m. publicerade tre av landets kriminella berikare på bild u t a n pixling.
    I kvällens nyheter i tyska ARD,nämndes för första gång en av deras
    ”skyddssökande” mördare,vid sitt rätta namn.
    I tyska fallet kan det inte ha med Absurdistans val att göra. Vem vet i morgon kanske även zigenarna får tillbaka sitt ursprungliga namn ?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: