Stäng

Svårare för hemlösa att hitta bostad

BOSTÄDER. Det har blivit svårare för dem som står utanför bostadsmarknaden att få tag i en lägenhet. Samtidigt ökar hemlösheten i länet. Över 900 personer i Jönköpings län är hemlösa enligt Socialstyrelsens senaste mätning från 2017.

Det är en ökning med över 100 personer på sex år. Samtidigt visar en ny nationell rapport som Länsstyrelsen tagit fram att hemlösheten ökar och att det blir svårare för dem som inte har bostad att få en.

Det finns ett stort mörkertal som inte är inräknat, enligt Länsstyrelsen, som tror att problemet kommer bli större.

Sveriges Radio

– Pettersson vill påstå att regeringen förvärrat för bostadslösa svenskar genom att ge invandrare förtur under parollen vi ska inte ställe grupp mot grupp.

När man tvingar kommunerna att ordna bostäder åt nyanlända så slänger man i praktiken ut svenskar som har det svårt på gatan…det är tydligen socialdemokratisk politik.

10 reaktioner på “Svårare för hemlösa att hitta bostad

 1. Ursäkta, men jag kanske är stygg. Men:

  Är det läge att skaffa barn när man inte ens har något boende? Vad är det för tjej. Är det någon framtid i att skaffa barn med någon som inte ens har ekonomi eller intelligens till att skaffa sig en gammal husvagn att bo i?

  1. Du tog orden ur munnen på mig. Du är inte alls stygg. Det finns gott om olika sorters preventivmedel att nyttja när man befinner sig i en sådan situation. Typiskt s.k. snyftreportage, som är direkt kontraproduktivt.

  2. Ska folk ställa in sina liv för att svenska politiker inte sköter sitt jobb? Hoppas att graviditeten går bra, de får en bostad och kan ge barnet ett gott liv!

 2. Hemlösa svenska har ju ingen prioritet. Blattar och bidragsturister går först. Tack svenska politiker.

 3. Jag har genom insändare påpekat att kommunen Sundsvall felprioriterar. Vi har många hemlösa som drar omkring och letar någon form av skydd inför natten. Samtidigt lägger Sunsvalls kommun pengar på en Loge i ishallen i grankommunen så att politiker och andra höjdare kan avnjuta god mat och titta på ishockey. Det gör mig så förbannad och enormt frustrerad. Eftersom jag är konspiratirisk i min läggning så tror jag att politikerna gör så för att de hemlösa röstar aldrig

 4. Det är drömsamhället för Reinfeldt, då han sa att folk ska inte svälta, men i övrigt klara sig själv. Folk får väl ta lån och bygga själva sig en bostad. Attefallshus kostar miljontals kronor, det sas att det inte var tänkt som permanenta bostäder, men det blev så ändå.

  Vårt land är en skam då man ordnar bostäder åt andra länders befolkning, men struntar i sin egen. Och kallar oss rasister för att vi inte vill utplåna oss själva. Vidriga politiker har vi!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: