Hon håller dem i handen på vägen till helvetet


INSÄNDARE. Malmö 19-3-2018

Till skolkurator Kajsa Eldh, Vellinge

Det är intressant att det för samma artikel används två olika överskrifter. I pappersbilagen så står det ”Hon håller barn i handen på vägen till helvetet” medans det i nätbilagan bakom betalvägg så lyder överskriften ”Hon håller dem i handen på vägen till helvetet”.

Hur som helst så vore det intressant att få se dom ”barn” som finns i bakgrunden på bilden i artikeln på närmare håll. Jag är övertygad om att man med avsikt från tidningens sida valt att visa ”barnen” på detta avstånd eftersom det annars med all önskvärd tydlighet hade framkommit att det är frågan om mer eller mindre vuxna män.

Vad det gäller ”på vägen till helvetet” så visade Uppdrag granskning som följt upp ett antal avvisade s k ”barn” när dom ankom till flygplatsen till Kabul att det var långt ifrån ett helvete som väntade dom. De som väntade dessa var släktingar och bekanta som skrattande välkomnade dom och inte ett hår kröktes på ”barnens” huvud. Så ditt påstående om ett väntande helvete är en klar överdrift som antagligen inte har mycket av sanning i sig utan är helt baserat på uttalanden av just ”barnen”.

I artikeln så säger du vidare att ”Våra elever tvingas bli vuxna i förtid för att kunna slå sig fram i samhället”.

Det är nog så Kajsa Eldh att anledningen till att era elever är vuxna i förtid är just det faktum att det redan vid ankomsten till Sverige är frågan om vuxna individer och inte varken barn eller ungdomar.

Vidare kan man läsa följande i artikeln, ”Många hade sett delar av sin familj bli mördade. Någon hade legat längst ner under en massa människor i en tank utan att få syre under flykten. Någon hängde sig fast under en lastbil för att komma till Europa”.

Kajsa Elgh, tror du verkligen på fullt allvar på dessa historier? En person som t ex under en flykt från Afghanistan ligger under en massa människor i en tank utan att kunna få syre kommer aldrig fram till Europa med livet i behåll. Den personen är död p g a syrebrist redan efter några minuter. Det enda som saknas i denna fantastiska artikel är påståenden att man hållit andan hela vägen från Afghanistan till Sverige och därför kunnat komma fram med livet i behåll.

Inte mindre fantastiskt är påståendet att man har hängt sig fast under en lastbil för att komma till Europa, vilket också står att läsa i artikeln.

F ö så kommer säkerligen majoriteten av era ”barn” från Iran och inte alls från Afghanistan.

Jag måste nog anmoda kommunledningen i  Vellinge att undersöka om man i fortsättningen skall ha en skolkurator som tydligen har stora svårigheter att skilja mellan fantasi och verklighet eftersom hon tydligen på fullt allvar sväljer ”barnens” berättelser utan några som helst betänkligheter.

Samma sak gäller även journalisten Mikaela Landelius som skrivit artikeln.

Till sist vill jag gratulera dig Kajsa Eldh för allt utrymme du har fått till ditt förfogande i sydsvenskan. Nu idag en helsida och för några dagar sedan en helsida på insändarsidan. Sådana som jag är helt bojkottade av tidningen eftersom vi  varken  besitter din fantastiska okritiska inställning till s k ensamkommande  och deras historier och inte heller lallar med i PK – körens hyllningar till det mångkulturella Sverige med allt vad det innebär.

Sandor Herold, Malmö


16 responses to “Hon håller dem i handen på vägen till helvetet

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Den sirapsindränkta känslosörja nämnda skolkurator producerat är mer än nog för att dränka den förståndsmässigt förfördelade läsekrets som tagit del av den oxytocinbemängda sagan för bullbakande blomsterhattstanter och neurotiska nymfomaner.

  Inlägget utgör blott ett i det ymniga flöde av PK-pornografiskt präglad patetik som nu äger en sådan framstående plats inom de mainstreammediala organ som inte kräver någon vuxen värdighet av skribenterna.
  Fi donc, mina herrar!
  Andreas.

  Gilla

 • Stenbock

  Tack Sandor,för att du orkar läsa deras sagor…
  Själv läser jag enbart de rader jag får gratis på min startsida.Dessa räcker för att bli illamående.
  I dag stora rubriker och lovord för den som dog i Australien som ung 58-åring. För någon månad sedan var tonerna annorlunda,då framställdes denne man som en sexbegeistrad vilding som överföll sina underordnade.
  Jo dessa blaskor nämnes inte för inte slaskpress…

  Gilla

  • Stenbock

   På tal om min startsida finns idag frågan ” Vilket parti skulle du rösta på,om det vore val idag ”?
   Just nu har dryga1600 lämnat sin röst. SD får här hela 42 %,och närmsta partier Sossarna 15 %,Moderaterna 12 %. De sistnämnda på samma nivå ”som vet inte” ! De övriga sitter i sin skamvrå och skäms över resultaten.på mellan 1-4 %…

   Gilla

 • Argus

  ”Vi har redan investerat så mycket i de här ungdomarna. Att bara ge dem ett avslag och visa dem på porten är ett enormt slöseri med resurser, säger Kajsa Eldh.”

  Problemet är att investerarna, det vill säga svenska skattebetalare, aldrig godkände investeringen.

  Gilla

  • Roland ram

   Att dom har investerat pengar i dessa vuxna asylmissbrukare tvivlar ingen på men den enda investering som är lönsam är enkelbiljett hem och gärna med sin mammor i bagaget.

   Gilla

  • Joy

   Kan de inte se investeringen som en slags bidrag till uppbyggnaden av hemländerna? Det funkar ofta för andra grupper av invandrare, men inte nu.

   Gilla

 • Sara från Skåne

  Sandor, det är säkert inte DÄR hon har sin hand…

  Gilla

 • gamgubben

  Hur förståndigt är det att inte tillhandahålla bostäder till universitetsstuderande svenskar när det enligt Kajsa E. är riktigt att slänga bra pengar efter dåliga. Men det har alltid varit enkelt att vara generös med andras pengar.

  Gilla

 • Roland ram

  Det är våra barn som kommer få ett helvete i framtiden.
  Afghanistan kommer byggas upp med svenska biståndspengar fritt från feminism och genusskit.

  Gilla

 • robbcos

  Köp ut smällare till barnen Kajsa så spränger de sig säkert själva i luften och kommer alls inte till helvetet utan till paradiset där de får kvittera ut sina 72 purfärska brunögda oskulder, inte en batikhäxa i sikte.

  En liten dikt jag läste i serien MAD för 30 år sen…

  Omar had a little bomb, he found it filed a need
  Omar let the bomb go of without the proper care..
  Now we can find little bits of Omar everywhere.

  Gilla

 • ladulaas

  Hå-hå, ja-ja.

  Kommer ni ihåg alla de apatiska ‘flykting’-barnen, för ett antal år sedan. Den offerkoftan, som då visades upp dagligen i media, ledde ju automatiskt till både uppehållstillstånd och bidragsregn i Absurdistan för hela familjen. Tänk vad snabbt alla de barnen tillfrisknade, efter att medicinsk utredning (av seriösa läkare) visat att apatin var orsakad av att föräldrarna torterade ungarna.

  Fjolliga kärringar (av båda könen) går på vad som helst, bara det förpackas på rätt sätt. De fullständigt hjärndöda barnläkare, som genom sin idioti aktivt medverkade till att tortyren av barnen kunde fortgå år efter år, må vi aldrig glömma!

  Men vi får heller aldrig glömma de iskalla psykopaterna i media, som med sina arrangerade bilder av treåriga småflickor med sorgsna ögon, har lurat på oss alla dessa skägg-‘barn’ – med åldrar mellan 15 och 40 år – från Långtbortistan.

  Det är dessa iskalla psykopater, som har mage att kalla sig journalister, som nu söker krama ur allt vad moderskänslor och empati som det bara går, ur den fjolligare delen svenskarna.

  Gillad av 1 person

  • ladulaas

   Tillägg: De apatiska flyktingbarnens tillstånd var en nyhet, men orsaken till detta var inget nytt i medicinska sammanhang – diagnosen är Münchhausen-by-proxy. För varje medicinskt tillstånd, som inte stämmer med ‘beprövad erfarenhet’, SKALL detta uteslutas, innan man kan börja tala om att man funnit en ny sjukdom – vilket alltså inte gjordes av de klåpare till läkare, som skaffade sig själva hjärtnupen publicitet i lögnmedia, genom att låta tortyren få fortgå.

   Münchhausen-by-proxy handlar oftast om att en förälder framkallar sjukdomssymptom hos ett barn, för att skaffa sig själv fördelar. Det handlar om väcka sympati. I de apatiska flyktingbarnens fall fanns mycket påtagliga ekonomiska skäl, vilket starkt talade just för denna diagnos.

   Gilla

 • Joy

  Tack Sandor, för att du orkar ta dig igenom och lägga vansinnigheter till rätta!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: