Afghan döms till två års fängelse för våldtäkt av 13-årig flicka, ingen utvisning. Afghanen kan råka illa ut


BROTTSLIGHET. Åklagaren: ”Misstänkte mannen har en sexuellt överförbar sjukdom som gör barnvåldtäkten särskilt allvarlig”. Den misstänkte bär även på en sexuellt överförbar farlig sjukdom. Åklagaren yrkar på utvisning men tingsrätten tycker att Afghanistan är för farligt för gärningsmannen. 

Gholam Akbri, född 1997 och medborgare i Aghanistan har den 18 december 2017 sökt upp den 13-årige flickan på hennes skola, varefter han köpt whisky och öl åt henna och fått henne kraftigt berusad. Akbri har kort därefter fört målsäganden till en offentlig toalett på Allégatan i Hallsberg, Hallsbergs kommun, där han genomfört vaginalt och analt samlag med flickan som vid tillfället 13 år gammal. Akbri har känt till eller har i vart fall haft skälig anledning anta att flickan var under 15 år.

Akbri har under alla förhållanden otillbörligen utnyttjat att flickan befunnit
sig i en särskilt utsatt situation då hon vid tidpunkten för det vaginala och
anala samlaget varit kraftigt berusad.

Gärningen är särskilt allvarlig då Akbri försatt flickan i en utsatt situation
genom att få flickan kraftigt berusad samt då Akbri haft oskyddat samlag
med flickan trots att han varit smittad av en sexuellt överförbar allmänfarlig
sjukdom.

 • Akbri agerade med uppsåt.
 • Akbri döms till två års fängelse och 145.000 kronor i skadestånd. Yrkandet om utvisning ogillas.
 • Två års fängelse är minimistraffet vid våldtäkt av barn!
 • Akbri döms även för ofredande av en annan flicka.
 • Akbri har inget jobb och får ca 3 000 kr i månaden från Migrationsverket.
 • Åklagaren yrkar att Akbri ska utvisas på tio år.
 • Migrationsverket anser inte att det finns hinder mot att utlämna Gholam Akbri till Afghanistan.
 • Tingsrätten gör i denna del inte samma bedömning. Gholam Akbri har en dotter och en hustru i Sverige. Hustrun är gravid med ett ytterligare barn. Familjen kan drabbas orimligt hårt av att Gholam Akbri utvisas. Vidare är det är allmänt känt att det förekommer allvarliga kränkningar av de mänskliga rättigheterna i Afghanistan.

-Pettersson undrar ut tingsrätten tänker. ”det är allmänt känt att det förekommer allvarliga kränkningar av de mänskliga rättigheterna i Afghanistan”. Att 13-åriga flickor blir våldtagna i Sverige är tydligen inte så viktigt. 

Domen B 6179-17 från Örebro Tingsrätt är på 48 sidor och det är ingen rolig läsning.

Men, men, detta blir nog ingen stor nyhet i hatmedia. De föredrar att dra snyfthistorier om ljugande desertörer från Afghanistan.

TIDIGARE 2018-02-17. Afghan åtalas, våldtog 13-årig flicka på toalett i Hallsberg

BROTTSLIGHET. En 20-årig man åtalas för att ha våldtagit ett barn på en toalett i Hallsberg. Mannen träffade flickan på en skola och köpte whisky och öl till henne. När hon blev kraftigt berusad våldtog han henne, enligt åklagaren.

Åklagaren anser att gärningen är särskilt allvarlig då mannen dessutom har varit smittad med en sexuellt överförbar allmänfarlig sjukdom. Mannen nekar till anklagelserna men polisen har säkrat mannens sperma i flickan.

Åklagaren vill enligt stämningsansökan att mannen som är afghansk medborgare med tolkbehov på dari utvisas.

-Pettersson undrar hur många våldtäktsmän och kriminella afghaner det finns? Har talibanerna tömt fängelserna?

Örebro Tingsrätt B 6179-17

Domar för sexualbrott 2012-2017. Pdf-fil att skriva ut.

Sexualbrottslighet bland män födda i Sverige och i utlandet

TIDIGARE 2017-12-31. Afghan häktad – misstänks för våldtäkt mot 13-åring vid matbutik

BROTTSLIGHET. En 20-årig man har häktats misstänkt för att ha våldtagit en 13-årig flicka i anslutning till en livsmedelsbutik i centrala Hallsberg.

Det var i början av förra veckan som den 20-årige mannen som är bosatt i södra länet ska ha våldtagit en ung flicka.

Enligt anmälan ska våldtäkten ha inträffat i närheten av en matbutik.

– Våldtäkten har inte skett utomhus, men jag kan inte säga exakt var den ska ha ägt rum, säger åklagare Louise Helleday.

Mannen som greps i onsdags nekar till anklagelserna men häktades av Örebro tingsrätt på den högre misstankegraden sannolika skäl.

-Pettersson noterar att SVT påstår att mannen är bosatt i södra Örebro län och det är en rejäl halvsanning. Protokoll från rätten visar nämligen att den häktade är medborgare i Afghanistan och behöver tolk på språket dari och det är inte så vanligt bland närkingar…

SVT kör med en agendasättande nyhet och försöker lura sina tittare att mannen är närking utan att direkt ljuga.


18 responses to “Afghan döms till två års fängelse för våldtäkt av 13-årig flicka, ingen utvisning. Afghanen kan råka illa ut

 • eva

  Är det inte straffbart att medverka till överföring av sexuellt överförbara sjukdomar? Åtminstone var det det då jag växte upp. Men det var PK-samhällets tid.

  Gilla

 • Laila

  Förmodligen var det nämndemännen som ville ha honom kvar i Sverige.

  Gilla

 • Bo Vippentorp

  Mycket märklig dom att tingsrätten skyddar den brottsmisstänkte 20 årige afganen, man tänker inget på den 13 åriga flickan.
  Rättväsendet i Sverige har havererat, man skyddar den brottsmisstänkte och struntar i offret. Mitt förtroende för rättväsendet är noll.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Vore ju märkligt om de kriminella efter nästan 40 år av okontrollerad massinvandring med extremvänsterns goda minne inte skulle ha infiltrerat även det svenska rättsväsendet, klart att det är så det syns ju klart och tydligt hela Sverige är ju idag ett kriminellt anarkisamhälle vilket tyvärr svenska politiker utan problem hittills lyckats mörka för en Melodi och shoppingtokig väldresserad och naiv majoritet av svenska folket som bara gnäller men ändå röstar som de alltid gjort för det är enklast !!!!

  Gilla

 • Orvar d.ä.

  Konstigt land man lever i, kriminella våldtäktsmän får 3000:- i månaden för att gå omkring och våldta barn, och sprida smittsamma sjukdomar.

  Antar att det är HIV han har, vilket även borde innebära att hans fru och barn är smittade, jisses.

  Enkla jobb var det fråga om…

  Gillad av 1 person

  • pettersonaxeagentlemansgentleman

   Här har Du verkligen kommit något essentiellt på spåren.
   Utmärkt kommentar!
   A 🙂

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Har man på något sätt lyckats ta sig till de kriminellas paradis Sverige så sitter man som brottsling säkert i sadeln !
  Inte ska parasiter utvisas det är skötsamma nysvenskar som ska ut ur dårhuset Sverige.

  Gilla

 • ruben

  Vad sysslar svenskt rättsväsende med? Bör de inte se till att göra det säkert för barn i Sverige först? Vem gav honom tillstånd att uppehålla sig i Sverige och varför? Den humanistiska stormakten Absurdistan leker med elden på många sätt.

  Gillad av 1 person

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Frågan här är väl närmast hur många kriminella tingsrätter det finns.
  Att det svenska rättssystemet kapats av den dolda makten bakom globaliseringsprocessen framgår mycket tydligt av de disproportionerliga påföljder som fortlöpande aviseras – som en extra käftsmäll åt brottsoffren för den massimporterade våldskriminaliteten.

  Rättens motivering är något av det mest vederstyggliga och lagstridiga man kan ta del av och representerar blott ett enskilt fall av ett oräkneligt antal.
  En bottenlös källa av smuts, svek och korruption har blivit den forna rättsstatens huvudsakliga förtäring, där begrepp som rättrådighet, skråheder, professionalism och samhällsansvar ogiltigförklarats.
  Andreas.

  Gilla

 • Jack

  Kan berätta ett fall där en person skulle ställas inför rätta för ett flertal brott, ett brott mot min bekante och dessutom övergrepp mot ett barn.
  Långt fram i rättssalen satt två personer från Hellsangels. Många såg lite förundrade ut över detta och min bekant bad sin man fråga om de hade anknytning till målet.
  – ja, svarade de kort. Flickan, tar inte rätten honom gör vi det.
  Nu fick gärningsmannen sitt straff, men någon hade säkerställt att han inte skulle slippa undan, ifall han inte hade blivit dömd.
  Bra eller dåligt, döm själva.

  Gilla

 • Ulv

  Jag pallar inte längre detta. Jag får magont av att läsa sånt här nuförtiden. Att dessa odjur går mitt ibland oss och skändar, misshandlar, mördar, bedrar, mm. och sedan behandlas som ”offer” oaktat det lidandet (kanske livslång) de orsakar tyder på att den famösa ”värdegrunden” man så yvas över har stöt på grund. Alla de steg denna varelse tog borde ge åtskilliga år, just för att de var medvetna och metodiska och riktade mot en ung flicka, eller? Skall man inte lyfta upp detta till en högre instans?;

  Gilla

 • Mr Jordan

  I Sverige sker det dagliga kränkningar av de mänskliga rättigheterna. Om du är svensk.

  Gilla

 • ossie

  Släng ut fanskapet nu och hoppas att han verkligen råkar illa ut så han får ett riktigt straff.

  Gilla

 • Kent

  Säkert V, MP och FI som sitter i nämnden och kanske dommaren också är asylaktivist.
  Utvisning eller ej ska inte avgöras av några sinnessvaga nämndemän eller asylaktivister. Borde vara ett obligatoriskt beslut i alla grövre brott och då menar jag även mindre stölder.
  Om utvisning är möjlig eller inte får de som kan det ta hand om frågan jobba med och inte asylaktivister i tingsrätten.

  Gilla

 • Hanna

  Satt det centerislamister även i den här Tingsrätten? Eller robotar? För inte kan det ha varit människor!

  Gilla

 • gamgubben

  Det är groteskt att tingsrätten värnar mer om brottslingen än om offret. Klart han skulle utvisas inte på 10 år, utan för alltid.
  Vad är det för virus som angripit samtliga domare och nämndemän i vårt land? Tyckasyndomallautomsvenskarviruset.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: