Stäng

Hur kapabla är Moderaterna?

VALET 2018. Det är tyst om förre rikspolischefen Dan Eliasson och det är kanske bra det.  Den 5 mars 2018 tillträdde han som generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, tillsatt av nuvarande regeringen Löfven som också gav Eliasson sparken som rikspolischef. Vi får trots allt lyckönska Eliasson lycka till på nya jobbet som chef på MSB som har hand om nationella katastrofer som Eliasson. 

Nåväl, den gamle socialdemokratiske statssekreteraren Dan Eliasson har inte bara gjort karriär på socialdemokratiska meriter.

-Pettersson höjde dock på ögonbrynet när moderaternas partiledare Ulf Kristersson, i samband med att Eliasson fick sparken och direkt fick ett nytt toppobb påstod att ”Dan Eliasson är en kapabel person”.

Det lät som fullständig galenskap om man inte vet att det var herr Kristersson som rekryterade Eliasson till generaldirektör för Försäkringskassan. Det är ju svårt för vissa att medge misstag, även om de är uppenbara, men Kristersson kanske tycker det är bra när myndighetschefer kräks på demokratiskt valda partiledare.

Innan Eliasson med Kristerssons hjälp hamnade på Försäkringskassan var han generaldirektör för Migrationsverket, utsedd av, ja just det, den moderatledda regeringen!  Då fälldes Migrationsverket av JO för grundlagsbrott. Möjligen tycker Kristersson att det är kapabelt. Jag tycker att Eliasson karriär som myndighetschef borde ha slutat då.

– Så Pettersson undrar hur kapabla Moderaterna är? De klarar tydligen inte av att utse kompetenta, opartiska och laglydiga myndighetschefer i alla fall. I varje fall tycks inte deras partiledare Ulf Kristersson vara kapabel till det.

En gång ville Ulf Kristersson ha fri invandring och öppna gränser. Nu säger han att han ändrat sig men är han kapabel till att bromsa Fridolin och Lööf eftersom Kristersson inte vill ta hjälp av SD. Jag tvivlar.

Här finns lite annat på Ulf Kristerssons meritlista…

Läs gärna om Alliansens bruna förflutna på länken: Moderatledaren: En neger är en neger och en svensk är en svensk

Den gamle moderatledaren Ulf Adelsohn visste vad han pratade om och var betydligt klokare än dagens moderater, dessutom pudlade han inte när det började blåsa, tvärtom.

– Pettersson köper gärna Sydafrikansk vin så flickorna och grabbarna där nere har jobb och slipper komma hit, tyvärr finns det inte så många arabiska produkter att lägga pengar på…

17 reaktioner på “Hur kapabla är Moderaterna?

 1. S o M lika som bär, den fattige göre sig icke besvär. I nästa regering borde SD ingå. Först då kan vi få lite ordning i landet. Heja Åkesson!

 2. Kristressom (M) tyckar att Dan Eliasson är en kapabel person!
  Kapabel till vad?
  Kristerssons åsikt sätter ett betyg på honom själv. Och det blev ju inte så högt!

 3. En röst på moderaterna är en röst för ett fortsatt förfall av Sverige. Jag är 65 år och har röstat i ALLA val sen jag fick rösträtt och EN gång la jag min röst på moderaterna men det kommer med mycket stor sannolikhet ALDRIG att ske igen. Skulle Vellinge kommuns kvinnliga kommunalråd bli partiledare kanske jag skulle omvärdera mitt beslut. Hon verkar vara en klarsynt kvinna.

 4. Hur kapabla är M ?
  Med en partiledare en f.d MUF-ordförande som predikat öppna gränser fri invandring och varit lärling hos öppenhjärtliga Reinfeldt så är ju svaret givet.

 5. ”Fasadpolitiker-varning” gäller i högsta grad på moderaterna.

  Samt deras ”systerparti”, socialdemokraterna.

 6. Tror SD på jungfrufödsel?
  På att Jesus gick på vattnet?
  SD’s vurm för den primitiva mellanösternreligionen kristendomen är obegripligt.
  SD stödjer inte S-förslag om att förbjuda muslimska skolor, något som majoriteten av befolkningen är för, sannolikt för att inte även kristna skolor ska stryka med.
  Kristendomen är inte en svensk religion och kristna är inte Sverigevänner. De bär stor skuld för islamiseringen av Sverige.
  Om kristna vill ha kristna skolor får de starta sådana i Mellanöstern där religionen kommer ifrån.

  1. Vad har Kristendomen att göra med detta inlägg?! Men om vi ska tala om Kristendomen på en ytlig nivå (utan att gå in på varför den är den enda religionen som leder till evigt liv, och att den bygger på den mest manuskript-bestyrkta historiska boken av alla, förutom inte att nämna alla arkeologiska bevis) så är den en världsreligion (klart störst) som civiliserade hela västvärlden och många andra regioner, och som de flesta vetenskapsmän fram till hundra år sedan var, och många fortfarande idag är följare av. Alla civiliserade länder har haft inflytande från Kristendomen. Det är en annan sak att hela väst-Europa inte är kristet längre, vilket är den största anledningen till att globalisering, marxism, kommunism, feminism, nazism (socialistisk ideologi), fascism (socialistisk ideologi), islam, och andra totalitära ideologier sakta men säkert förstör hela väst-Europa och andra delar av världen.

   1. Vi svennar var till stor del kristna, fram till 1964. Då kom ”The Pill”. P-pillret.
    Och sex blev livets mening.
    Har ni sett abort-siffrorna?
    1960 togs 2,6% av barnen bort. 1970 12,7%. 1980 26,4%… (40% i Kramfors…)
    Och nu dör vi svennar ut. På gatorna här, är det tydligt. Killar 15-25…!
    Bäst så, käre AU…? Den här tillvaron är inte särskilt rolig. För er gudlösa. Eller hur?

   2. Den västerländska civilisationen uppstod inte tack vare Mellanösternreligionen Kristendomen utan snarare trots den.
    Kristendomen har varit en bromskloss på vägen och orsakat många långa krig och mycket elände.
    Läs historien.

    PS
    För att inte bli missförstådd vill tillägga att kristendomen trots allt är bara en västanfläkt jämfört med terror och pedofilläran islam.

 7. Förknippar denne M-ledare,med året 2017`s utvalda tyska ord,
  ” Alternativ fakta” !

 8. Det visar bara vad Ulf Kristersson har i huvudet !!! Alltså absolut ingen ting !!! Stort grattis ni som röstar på moderaterna !!!

 9. Jag tror nog att Kristersson är fullt kapabel att ta upp Reinfeldts förödande invandringspolitik. Han förordade ju slopade gränser under sin tid i MUF.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: