Stäng

Färre klarar körkortet – nu ska systemet förändras

TRAFIK. Allt färre klarar förarproven, något som har fått Trafikverket och Transportstyrelsen att börja titta på ett sätt att förändra den svenska körkortsutbildningen för personbil. Det rapporterar Sveriges Radios Ekot.

Det ska bli större fokus på att klara av verkliga situationer i trafiken än ytlig inlärning för att klara de teoretiska proven. – Vi vill bland annat ändra på det rådande provfokuset. Fokus ska ligga på att bli en trafiksäker och miljömedveten förare, säger Kristina Hagberg chef för förarprov på Trafikverket.

Än så länge finns inga konkreta förslag, men förändringar kommer ske, uppger Trafikverket. – Det ska bli fokus på att skaffa sig en bra förarutbildning och inte bara att klara proven. Målet är att bli en trafiksäker medveten förare, säger Hagberg.

-Pettersson undrar om Trafikverket skojar? Det ska bli fokus på en bra förarutbildning!!! Vad har fokus varit på tidigare?

Nåväl, som vanligt får man läsa mellan raderna.

12 reaktioner på “Färre klarar körkortet – nu ska systemet förändras

 1. De privata körproven måste bort. Jag jobbar på trafikskola, och det är uteslutande invandrare som bokar privatprov. De tycker inte att de behöver göra teori, så de kan inga trafikregler. De bokar körprov utan att kunna köra. De kommer till oss och tar ett par lektioner innan, för de tror att de lättare blir godkända på provet om trafikverket ser att de kört på skola ett par ggr. När de sen kuggar kommer de tillbaka och undrar varför de inte klarade sig. Några har då valt att skriva in sig med teori och allt för att de ska klara sitt körkort. Andra fortsätter att göra prov gång på gång tills de fixar det. Trafiksäkerhet? Tror ni alla skulle göra i brallan om ni visste vad som kör runt på svenska vägar. Det är skrämmande.
  Enda vägen att få rätsida på skiten är att ta bort alla möjligheter att boka privata prov! Att alla måste gå i trafikskola.

 2. Det kanske är så enkelt att alla inte skall ha körkort? map baaarnen som släpade folk efter bilen, men det är inget som bekymrar PK, för dom är inte rasister

 3. Har en god vän som äger en körskola. Han säger att ungdomarna är för lata för att plugga till teoriprovet. Det går upp och skriver och ser hur det går. Funkar det inte första gången så kanske andra, tredje o.s.v.
  Har själv skrivit dylika prov flera gånger då jag byggt på med andra behörigheter. Det är inte direkt svårt att klara sig med några timmars plugg. Alltid skrivit 98-99% utan större problem. Men jag är ju van vid den gamla ”pluggskolan”.

 4. Är stackars nysvenskarna missnöjda och har klagat nu igen?
  Genast dansas det efter deras pipa, man får onda tankar varje dag numera det börjar faktiskt bli lite småjobbigt !!!!!
  Tänk när Sverige var ett tryggt homogent kristet icke mångkulturellt land, det var härliga tider och man är glad att fått uppleva detta när man ser dagens svenska kriminella anarkisamhälle, synd att våra barn, barnbarn och barnbarnsbarn inte får uppleva det gamla fina Folkhemmet utan i framtiden tyvärr kommer att få segla under icke kristen flagg.

 5. Det är väl meningen att praktik ska sättas före teorin, det innebär inte nödvändigtvis att det blir lättare att ta körkort.
  Däremot blir det dyrare.
  Kapitalismens högborg USA där är det vanligt att elever i skolorna får ta körkort som en del av utbildningen. Bilfirmor ställer bilar till förfogande utbildningen sköts av skolans lärare, kanske något för socialismens högborg S att tänka på.
  Eller kanske försvaret, ett års militärutbildning gratis körkort. Det talas ofta om win win situation, men gör det!

 6. ”Fokus ska ligga på att bli en trafiksäker och miljömedveten förare, säger Kristina Hagberg”.

  Det är helt i linje med svensk skola över lag. Lägg till ett genusperspektiv så är frasen ovan komplett.

  ”Fokus ska ligga på att bli en trafiksäker, miljömedveten förare där könsneutrala körkort är målet. Vi kommer att samarbeta med svensk polis för att införa en differentierad straffskala. Svenskar betalar fulla böter och nyanlända betala 50 kr som de gör hos tandläkaren. De svenskar som inte integrerar ekologi och genus i sitt bilkörande kommer att få det svårt”, säger [valfri] politiker.

 7. Ja, trafikskyltarna och reglerna är väl mest rekommendationer; ingen vill väl skada lacken på sin nya fina bil. Det är ju bara att tuta utav bara helvete och se lite hotfull ut så brukar det ordna sig. Om det mot förmodan inte hjälper, om någon tydligt inte respekterar att du har en dyrare bil än svenne, så måste du kliva ur bilen direkt och markera kraftigt. Då kan du få användning för kniven i handskfacket. Om Gud vill, så regnar det inte och du slipper bli blöt.

 8. Allt ska tillrättaläggas för att blattarna ska klara körkortet. Att kunna läsa svenska är väl inte så viktigt. Alla krav ska sänkas till apornas nivå.

 9. Intelligens normen för polisutbildning har sänkts kraftigt.Nu körkorts proven. Det dröjer inte länge så sänks normen för läkare och lärare, journalister däremot, har aldrig haft någon krav på intelligenskvot. Undrar ändå vad som hänt sista åren, håller vi på att fördummas. Tål att fundera.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: