Debatt om hedersförtryck


Opinion Live i torsdags ägnade nästan hela programtiden åt hedersförtryck.

Jag vet inte om ni såg debatterna? Om ni medvetet avstått för att slippa Belinda Olssons katastrofala insatser, kan jag lugna er med att hon var sjuk och ersatt av Petter Ljunggren från Uppdrag Granskning.

Först ut var Feministiskt Initiativs nya partiledare Gita Nabavi som debatterade mot Vänsterpartiets Amineh Kakabaveh. Det intressanta med den ordväxlingen var att Kakabaveh var starkt kritisk mot feministernas loja intresse för importerat hedersvåld och hon gick även till angrepp på sitt eget parti i frågan.

Den stora debatten fördes sedan mellan en rad inblandade, där de tre huvuddebattörerna var Gita Nabavi, Sakine Madon och Juno Blom.

Gita Nabai gjorde en lika slät figur som i debatten innan och när hon uppträdde i Agenda för ett par veckor sedan. Det framstår som omöjligt att någon kan rösta på FI efter det här, men de som ändå gör det kanske ser något annat?

Juno Blom, som är regeringens samordnare mot hedersförtryck och riksdagskandidat för Liberalerna, gjorde däremot ett mycket bra och förtroendeingivande framträdande.

Sakine Madon med rötterna i ett muslimskt land (Turkiet) åt och sin sida upp Gita Nabavi ända ned till fotknölarna. En Nabavi som såg allt mer pressad ut under programmets gång.

Se och bedöm själva.


11 responses to “Debatt om hedersförtryck

 • Hans Reich III

  Mycket sjukt att ni svenskar diskuterar hedersförtryck i Sverige. Jag var i Sverige på hela 1980-talet och jag hörde aldrig det ordet. Inte èn jävla gång. Nu pratar ni inte om annat enn tradisjoner från midt-östen. Och kleder från midt-östen och mat och folk och allt från midt-östen. Ni sitter på en liten sten ved nordpolen, varfor pratar ni så mycket om midt-östen?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Vad är det för heder i att förtrycka någon ?
  Kan bara vara i dagens och etablissemangets trygga mångkulturella dårhus Sverige som detta klassas som heder.

  Gilla

 • gamlingen

  Alla dessa debatter…
  Den enda pursvensk är programledare…
  Agendajournalistik…

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Jag delar Stefan K:s analys o åsikter om detta program.

  Gilla

 • eva

  Intressant. Gita N. nämnde först att F! ville satsa 100 miljoner(eller jag kanske hörde fel?) på en specialgrupp mot hedersförtryck. Sedan blev summan 100.000. Hade vi inte fått in dessa hedersförtryckande människor in i landet hade denna satsning inte behövs göras! Och så säger ansvariga att invandringen inte kostar något utan är en vinst för landet. Ja, kanske för BNP eftersom lönerna för dessa människor som skulle behöva anställas i denna hedersförtrycksjagande grupp självklart höjer BNPn men pengarna kunde ha gått till andra mer nödvändiga insatser för dem som står för fiolerna, nämligen skattebetalarna.
  Problemet är en importerat problem, helt i onödan, som vi fått på halsen.
  Heder åt de kvinnor som arbetar mot hedersförtrycket, här Sakine, Juno, Bernhardina, Nyamko S. osv.

  Gilla

 • Hanna

  Hoppas Petter kan göra fler program framöver. Han var proffsigare-saklig och de medverkandes olika åsikter kom fram mycket tydligare med honom som inte avbröt hela tiden. Skönt med programledare som inte ska framhålla sig själva!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Svenskt HYCKLERI, inget att lyssna på är bara ett patetiskt spel för galleriet ska man prata förtryck i Sverige så ska det handla om förnedringen och förtrycket mot dagens infödda riktiga hederliga arbetande skattebetalande svenskar som försörjer alla politiker från V till SD och det övriga vidriga välgödda etablissemanget inklusive alla s.k stackars nysvenskar som inte vill, orkar eller behöver arbeta utan istället lever på berömda svenska välfärdsbidrag och går omkring på stan med den senaste mobilen i örat iklädda nya snygga kläder !!!!!
  Man får onda tankar när man varje dag på radio hör och i TV ser den tårdrypande mångkulturälskande vänstervridna mytomaniska PK-maffian stå och blåljuga, man förstår att människor historiskt sett av olika anledningar blivit förbannande, frustrerade och sedan på olika sätt gjort uppror mot överhögheten.

  Gilla

 • Lars-åke Olsson

  Mycket bättre programledare än Belinda

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: