S anmäler kommun för sanning om invandrare


INVANDRING. Socialdemokraterna JO-anmäler Staffantorps kommun för att de förklarat att missförhållanden på ”flykting”-boendet orsakats av de boende själva. Tydligen menar socialdemokraterna att sanningen är olaglig och olämplig. 

Med sin text på kommunens hemsida har Staffanstorps kommun utsatt de nyanlända i husvagnarna för missaktning och allvarlig kränkning.
Det menar Socialdemokraterna som JO-anmäler kommunen.

– Kommunledningen är med sin text med och piskar upp en stämning i kommunen och jag tror det är en mycket farlig väg att gå, säger Torbjörn Lövendahl (S), ledamot i kommunstyrelsen och en av de sex socialdemokrater i kommunfullmäktige som skrivit under JO-anmälan som skickades in på torsdagen.

– De som bor i husvagnarna är lätt identifierade, alla vet vilka de är och var de bor och det handlar om ett fåtal personer. De är redan utsatta.

Det var efter en tidningsartikel om hur vintern drabbar de nyanlända i husvagnarna som Staffanstorps kommun genom sin kommundirektör lade ut en egen text med ”kompletterande information och sakupplysningar” på hemsidan i fredags kväll.

Mer på Skånska Dagbladet…

Om Staffanstorp på bloggen…

-Pettersson noterar att Socialdemokraterna tycker det är bättre att ljuga och dölja problemen med invandringen och tror att det går att lösa problemen genom att gömma dem…

Staffanstorps Kommuns text nedan. 

Information med anledning av boende i husvagn

Kompletterande information och sakupplysningar med anledning av en tidningsartikel ”Så kallt att det inte går att sova” i Sydsvenskan den 2 mars.

När Migrationsverket började sända nyanlända till Staffanstorp utan att först kontrollera med kommunen om det fanns något boende, fick några ensamma, vuxna, män bo i husvagn. För närvarande bor sex personer i husvagnar. Dessa husvagnar är vinterbonade. Det har dock funnits tillfällen då temperaturen under kortare perioder understigit vad som är acceptabelt. Det har då uppmätts temperaturer kring 15°C. Detta har då omedelbart åtgärdats, bland annat genom att extra värmeelement/värmefläktar installerats i vagnarna.

En anledning till att temperaturen sjunkit så lågt vid vissa tillfällen är att matlagning förekommit i själva husvagnarna (brödrostar, vattenkokare med mera) och säkringarna utlöst på grund av överbelastning. Mat ska lagas i den särskilda köksvagn som finns i anslutning till husvagnarna, vilket också tydligt har kommunicerats till de boende.

Kommunen har senast idag (2 mars) genom vårt fastighetsbolag genomfört temperaturmätningar. Mätningarna har skett i enlighet med Boverkets normer. De uppmätta temperaturerna har då varit mellan 19,6°C och 26,2°C.

Det har också rapporterats problem med det gemensamma köket. Detta har bland annat sin grund i att en vattenledning frusit sönder som en följd av att dörren till köksvagnen blåst sönder, då den inte stängts som den borde av de som bor där, trots upprepade tillsägelser om att dörrar måste stängas. Detta har lett till omfattande skador på dörren och till att kopparrör och kranar frusit sönder. I köket har också flera spisplattor satts på och sedan låtits vara på, trots att ingen varit där och spisvred har tagits sönder. En omfattande oordning har uppmärksammats, med sopor som inte kastats i sopkärlen och disk som inte diskas.

Fastighetsbolaget är och har varit på plats minst en gång per vecka, ibland två till tre gånger per vecka. De boende har ett journummer att ringa om bekymmer uppstår. I det fall det har skett har bolagets personal snabbt varit på plats.

Enbart två av de sex personerna som bor i husvagnarna har accepterat att skriva under kontrakt och därmed betala hyra. Den 21 november och den 22 februari har det funnits tider bokade för kontraktsskrivning, men de boende har av olika anledningar vägrat att skriva under. Det innebär att vissa av de boende som bott sedan hösten inte betalat någonting alls i hyra hittills. Hyran är satt till 1 800 kronor per månad. Den hyresnivån ryms inom ramen för den ersättning som de boende får. Etableringsersättningen från Försäkringskassan uppgår till 6 700 kronor per månad för en vuxen nyanländ.

I fyra av sex fall förekommer det alltså i juridisk mening inget hyresförhållande, vilket är oacceptabelt. Därför kommer dessa fyra personer i nästkommande vecka på nytt beredas möjlighet att teckna hyresavtal.

I fredags eftermiddag hölls ett möte i Rådhuset med fyra av de boende. Under mötet diskuterades boendesituationen. Under helgen har värme och el fungerat som den ska. Dörren till köksutrymmet är lagad och nu försedd med dörrstängare och dörrstopp.

Texten uppdaterad kl. 11.10 den 5 mars 2018. 

Per Almström, kommundirektör, Staffanstorps kommun


14 responses to “S anmäler kommun för sanning om invandrare

 • ossie

  Obekväma sanningar svider hos sozzarna

  Gilla

 • ruben

  Vem har sagt att Sverige skall hålla gratis mat, uppvärmda bostäder, färdigbäddade sängar för främmande nytillkomna bidragstagare. De behagar dyka upp, som turister men utan synliga pengar eller id-papper. Att de dyker upp i Sverige är inte heller normalt, vi har inga grannländer i krig. vem bjuder in dem? Dessutom tycks de ha behov av extrema resurser med personlig service och uppassning av nationens allmänna medel? Jag kommer aldrig begripa vad Migrationsverket och riksdagen håller på med när de villkorslöst bjuder bort gemensamma resurser vind för våg.
  Konsekvenserna har bara glimtat förbi hittills. Myndigheterna tycks inte vilja ta den kontroll de säger att de har. Skall asyl- och anhöriginvandringen skena fritt fram tills alla kommuner blir, som Malmö? När alla kommuner är i konkurs, vad gör Sverige då?

  Gilla

 • Punto

  En del i socialdemokraternas valpropaganda. Moderata kommunalråd ska hålla käften – eller hur Löfven?

  Gilla

 • OPete

  Sverige ! Snart som Nordkorea om inte dom hjärntvättade sossarna vaknar !!!

  Gilla

 • Tony

  Sådan är Socialismen.

  Gilla

 • Grune

  Säg för all del inget ofördelaktigt om Sveriges heliga kor, invandrarna. för då är du nazist,fascist, rasist och främlingsfientlig.

  Gilla

  • age

   Nej, det är kanske inget fel på invandrarna, men vi vill inte ha dem som objudna gratisgäster i vårt land!

   Det är inte vi som avlat milliontals barn i länder som inte kan föda dem.

   ”se till att du kan stå för det du gör!” sade min mamma ofta till mig.

   Men den meningen går nog inte att översätta till arabiska?

   Gilla

 • Grune

  Att tala sanning är ett av de absolut grövsta brott du kan begå i Sverige.

  Gilla

 • Ståfräs

  ”Centerpartiets numera libertarianska inriktning är ett lätt offer för ett litet parti som i liberal anda är beredd att tillåta allt från månggifte till shariaanpassad arvslagstiftning vilket Lööf varit inne på tidigare.”
  Citat Ledarsidorna, nyttig läsning Mia, skrivs av Johan W som är en sosse.

  Gilla

 • gamgubben

  Det här placerar Torbjörn Lövendahl och hans kompisar i samma kategori som husvagnsgästerna. Personer som inte kan och inte förstår sitt eget bästa.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Diplomater, Kungen, och nyanlända asyl- och åldersbedragare är straffrättsligt nästan helt immuna i Sverige.

  Gilla

  • age

   …… gäller också muslimska våldtäktsmän!

   Förresten: Vad säger ”me too” om att muslimer/islam förespråkar
   våldtäkt på kvinnor?

   Visst ja, de anmäler det om 10 år förstås!

   Gilla

 • Ståfräs

  ZZåZZarna tycker tydligen Staffanstorpskommun är rasister, varför?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: