Från Indonesien kommer denna video


Från en liten ö, Nusa Penida,  några kilometer öster om Bali kommer denna  undervattensvideo, plastskiten i vattnet torde dock med stor säkerhet komma från Bail.

Läs mer här: NST


8 responses to “Från Indonesien kommer denna video

 • Ettan

  På Bali skyller man gärna problemt med plast på Java. Då ett universitet kollade upp var ifrån plasten kom var cirka 80% från Bali och 20% från Java.

  Gilla

 • gamgubben

  Detta är det största hotet mot vår miljö, förstörelsen av våra hav. Förbjud plast.

  Gilla

 • Billy Boy

  Varför underlåter Google Map att visa / berätta om det äckliga ”shithole” …

  https://www.google.se/maps/place/Penida+Island/@-8.7532379,115.326512,42271m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x2dd271194d1319d3:0x5c3a3706b2197b7b!8m2!3d-8.727807!4d115.5444231?hl=en

  … som videon ovan visar?

  De massiva föroreningarna som omger den lilla ön Nusa Penida några kilometer öster om Bali måste ju vara resultatet av ett omfattande grisaktigt beteende av ansvarslösa indonesiska muslimer på Bali, vilka slängt all plasten + en massa annat avskräde direkt ut i havet.

  Fotot nedan visar en fräsch (men uppenbart mycket falsk) reklambild av ön Nusa Penida.

  Den indonesiska turistorganisationens förhoppningar med det fräscha fotot är säkert att locka många besökare till Bali och ön Nusa Penida. Men ön är ju facto omgärdad av ett massivt förorenat havsvatten där knappast någon ens skulle vilja stoppa ner sin stortå.

  Till råga på allt så måste ju både fisk och mycket annat levande i detta nedskitade havsvatten vara mycket förgiftat och därför otjänlig som föda både för människor och djur.

  Gilla

 • Per Sandberg

  Är det då inte skönt att Akademibokhandeln har börjat ta betalt av oss konsumenter för en plastpåse?, Sist jag simmade ner för slussen så såg jag miljoner små påsar med deras logo på.

  På ICA tog jag min flergångs påse och lade ner korven i plast, tandborsten i skyddsplast, Plast flaskan med saft, Smörbyttan i plast och slutligen plasten i plast.

  Är det verkligen Påsen som är den stora miljöboven som nu handlarna har löst genom att ta betalt för?

  Gilla

  • Stenbock

   Nej tror jag inte…Istället ger denna plastkasse en rejäl vinst.
   Inköp under 10 öre ,och utpris mellan 1,50-3:-…minst.
   Var på C&N i höstas kunden före mig vid kassan,hade köpt någon skjorta som han fick bära hem utan kasse.De begärde 2:- extra om han önskade något att bära i.Efter långt samtal tackade han,och sade adjö för all framtid.Gjorde det samma med min nyinköpta keps !

   Gilla

  • Joy

   Sopsortera plasten hemma och släng inte i naturen, även om mycket av den plast vi har i Sverige är nedbrytbar.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: