Vill regeringen klara upp fler brott och minska brottsligheten?


BROTTSLIGHET. Regeringen satsar stort på polisen men prioriterar bort åklagarmyndigheten som nu riskerar bli en flaskhals i rättssystemet menar flera åklagare, rapporterar P4 Göteborg.

Regeringen valde inför 2018 att satsa stort på polisen och anslaget till myndigheten höjdes med totalt 7,1 miljarder över tre år och antalet poliser ska öka i tusental.

Samtidigt fick åklagarmyndigheten ett ökat anslag på blygsamma 15 miljoner kronor för 2018. 

– Vi har aldrig haft så många frihetsberövande. Vi har ett ökat inflöde av ärenden. Det är mycket att göra. Vi har inte ens fått pengar till de vi har anställda och vi behöver anställa fler, säger Mats Eriksson, chefsåklagare på Göteborgs åklagarkammare, som inte förstår hur regeringen tänker.

-Pettersson undrar om regeringen tänker alls.

Sveriges rättssystem är dimensionerat för svenska kriminella och inte för Mellanösterns. Det bästa är att begränsa antalet kriminella men regeringen väljer att ta emot fler, många fler.

När det blir ohållbart pratar man om fler poliser men de blir inte fler utan färre.

Sedan släpps de få som polisen griper för att åklagarna inte hinner med och domstolarna dömer till löjligt låga straff, där utvisning sällan används.

Slutsatsen blir att regeringen inte på allvar vill göra något åt problemet utan är nöjda.

Är du nöjd så rösta på sjuklövern i valet, då blir allt som vanligt.


6 responses to “Vill regeringen klara upp fler brott och minska brottsligheten?

 • Danne

  Finns inget intresse att lagföra dessa människor, framför allt inte innan valet. Det visar sig att partierna bara är intresserade av de röster invandrarna representerar. Politiker, advokater, journalister och andra välbeställda i Sverige kan utan problem verka för en större invandring eftersom de tjänar på detta.

  De lever i sina reservat där problemen måhända skymtas ibland men sällan medför några större olägenheter. Att få mer tillgång till billig arbetskraft är ett stort mål för dem, allt på seglatsen under ”godhetsflagg”.

  Gilla

 • Tony

  En märklig regering på många sätt, när det handlar om att strypa demokratin då är regimen väldigt snabb i vändningarna, men när det gäller mer resurser till polisen så hamnar det i oändliga utredningar
  och babbel om hur mycket man gjort.
  Det enda dom gjort är att tystat ner polisen, inga uppgifter ska
  lämnas ut till allmänheten om vilka förövarna är. Man kunde lika
  gärna döpa om det till Hemliga Polisen, för om man inte får lämna
  ut ett Signalement på förövarna, då har man heller ingen nytta av
  vilken ålder figuren är i .

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Det krävs att man tillhör den ideologiskt lobotomerade församlingen av värdegrundsbekännare för att kunna sätta någon som helst tilltro till regimens avsikter då dessa frågor ventileras.

  Det har med kristallklar tydlighet framgått att våra makthavare aldrig närt några verkliga ambitioner att stävja den skenande våldsbrottsligheten. Det skulle i så fall gå stick i stäv med själva globalistkonceptet, enligt vilket politikerna uteslutande agerar.

  Att med alla befintliga och nytillskapade medel, grundlagsmanipulationer inkluderade, underlätta för de aktörer som valt det svenska kriminalparadiset, är däremot vad våra toppositionerade statskonstnärer ägnar sina välavlönade arbetsdagar åt.

  Den politiska agendans uppgift är att lägga hyende under den importerade lasten, inte att bekämpa den, samt att med sirapsdoppade floskler söka inpränta i gemene mans medvetande att multikulturalism är en apodiktisk förutsättning för att upprätthålla demokratin.
  Minns att det är alltid den omvända logikens lagar som tillämpas…
  Andreas.

  Gilla

 • Billy Boy

  Regeringen omprioriterar i sina satsningar på bekämpning av brottsligheten och avvaktar därför tills vidare med att göra någonting åt detta …

  … och tills vidare gör man inte heller någonting åt detta så som regeringschefen utlovade tidigare …

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Naturligtvis vill regeringen inte det, det finns inga politiker från Vänsterpartiet till SD som trots allt skitsnack i riksdagen vill eller vågar ge sig på dagens svenska kriminella anarkisamhälle, dagens välgödda politiska potentater som svenska väljare sätter till makten lever ju i en helt egen verklighetsfrämmande trygg tillvaro och berörs självklart inte av allt det negativa de själva ställt till med i Sverige !!!!

  Gilla

 • Bocka, buga och le

  I Sverige handlar ädla ideal aldrig om att skydda eller bygga landet som helhet utan bara om att ge makt åt och att skydda diverse särintressen från ansvar. Människorna som styr detta land kommer som direkt från skolgården och ser inte längre än den reaktion deras utspel gör i andras ögon. De ser inte de större skeendena och de har ingen naturlig känsla för respekt eller ansvar. De lever i en enda stora lögn.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: