Bombningen av östra Ghouta fortsätter trots Wallströms protester


MELLANÖSTERN. Den syriska regimen har genomfört nya flyganfall mot Ghouta öster om Damaskus. Enligt nyhetsbyrån AFP:s korrespondent har minst nio människor dödats. Regimens offensiv mot det rebellhållna Ghouta inleddes den 18 februari. Enligt Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som bevakar kriget från Storbritannien, kontrollerar regimen nu omkring 40 procent av området.

Det har kommit flera anklagelser om att den ryskstödda regimen använder kemvapen i anfallen. De rapporterna tillbakavisas av Ryssland, som kräver att påståendena får stöd i en internationell utredning. – Så länge ingen sådan utredning finns är alla anklagelserna bara insinuationer, säger Kremls talesperson Dmitrij Peskov.

-Pettersson noterar att SVT, SR och de andra PK-organen fortfarande använder den sunni-muslimska propagandaorganisationen Syriska människorättsobservatoriet, SOHR, som källa.

Sveriges utrikesminister Margot Wallström är också naiv i överkant ”Sjukhus och skolor bombas och civila dödas. Lidandet måste få ett slut och de som är ansvariga ska ställas till svars”, skriver Margot Wallström (S) till nyhetsbyrån TT.

Jag vet inte om utrikesministern är fräck eller dum. Självklart bombas skolor och sjukhus, men inte för att döda elever och sjuka utanför att terroristerna har tagit skydd där, dels av propagandaskäl och dels för att det ofta är byggnader som är kraftigare byggda än bostäder.

Dessutom kommer inte lidandet att ta slut förrän den syriska regeringen har dödat eller drivit iväg de muslimska terroristerna från området, det borde Wallström fatta. Frågan är varför hon inte säger det.

I huvudstaden Damaskus, granne med östra Ghouta, fungerar livet i stort sett normalt trots viss beskjutning från terrorister.


5 responses to “Bombningen av östra Ghouta fortsätter trots Wallströms protester

 • Stenbock

  V i l k e n ö v e r a s k n i n g !!
  I ”korrekta tyska vänsterpressen” utbröt i eftermiddag,stora alarmet.
  Orsaken var nyheten,att AfD sändt en delegation till Amman i Syrien,för direkt föra samtal med Allans ombud i landet,Hans Excellence Stormufin
  Amhad Badr El-Din.
  Frågan från AfD var,om alla de ”stackars flyktingarna”,som Merkel inbjudit (c:a 1 miljon)var välkomna tillbaka i sitt hemland,när nu kriget är över ?
  Svaret från Stormuftin var entydigt ja…
  Han t.o.m. väntar ivrigt på sina flyktade landsmän/kvinnor.Om så önskas åker detta sändebud från Paradiset,även till Tyskland och hälsar de flyende ”skyddssökande” nu välkomna hem !
  Döm vilket elände hos de godhjärtade och vänstermedia,denna nyhet bringade med sig.
  Nu heter det i tysk PK-press att deras högsta man inom religionen,inte känner till, att alla dessa islamister var/är ovänner med Assad.
  Tänka sig att detta har ju dessa skribenter på uppdrag av Führerin Merkel, hela tiden hävdat !!
  Nåväl hoppas några tusen får hemlängtan, p.g.a. AfD`s goda idè inkl.barmhärtighets-resan !
  https://www.berliner-zeitung.de/politik/fluechtlinge-sollen-zurueck-afd-delegation-trifft-assad-anhaenger-in-damaskus-29825564

  Gilla

  • Stenbock

   Eftersom jag idag varit lite krasslig har jag legat på rygg,och tidvis lyssnat på radion från Berlin…
   Ovanstående inlägg var inte det enda sensationella som i dag skett i Tyskland.Hörde i eftermiddags att man börjar oroa sig om nu elen kommer att räcka till framöver när sista AKW stänges ner av Merkel.
   Därför hade man gjort undersökning kring de alternativa,sol och vind.
   Därvid framkom att det blåser mer i norra delen av landet,uppe vid Öster,- och Nordsjön.Speciellt på hösten ! 🙂
   Vidare att solen lyser fler timmar i södra delen av landet.Framför allt på sommaren !!
   Nu skall de försöka kombinera detta med 10.000-tals vindmöllor i norr,och X-antal solfångare i söder !!
   Tja den upptäckten skulle jag kunnat (utan skolning),ha utfört….

   Gilla

 • Roland Salomonsson

  S har alltid stöttat alla oppositioner som påstår sig vara kommunister med pengar, propagandastöd, vapen, sprängmedel, ideologisk skolning etc. S är ju i grunden kommunistiskt, liksom Nazismen är, och eftersom Nazismen kopierade mycket från den samtida svenska S, är S livrädda för att svenska folket skall få veta och förstå.

  Sverige har en ambassad i Libanon och i närheten av ambassaden har UD nu upprättat ett konsulat. Formellt har detta vissa uppgifter, men ingen sansad bedömare tror annat än att detta konsulat är avsett att återuppbygga den terror inom Syrien S tidigare stöttat, men inbördeskriget och terroristernas militära förlust inne i Syrien har slagit sönder. Finansieringen sker via SIDA och en del andra statliga konton, där pengarna lämnas till ett privat (statligt) bolag, varvid all redovisning kan mörkas (helt lagligt. men ytterst omoraliskt). S behandlar således statskassan som sin egen.

  Tidigare skickade Socialdemokraterna 300 pansarbandvagnar genom olika skumma transaktioner till IS (officiellt sålda till Irak, av ett Tjeckiskt bolag – men varför transportera dem via Raqqa och fortsätta denna väg tills alla kunnat ”stjälas” av IS?).

  Fundera över varför terrorattentat i Syrien i Västeuropéiska MSM/Public Servica kallas befrielsekamp och terroristerna för befrielsekämpar? Samma sak i Paris eller Stockholm döms ju enligt helt annan mediamall. Varför påstår sig Muslimska Brödraskapet och i synnerhet rebellrörelserna vara ”kommunister”?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Margot Wallström, musen som röt !

  Gilla

 • KurtFolke

  Ganska enkelt att förstå…………hon är bara korkad och saknar dom hjärnceller som krävs

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: