Stäng

Avskaffa det lyxiga barnbidraget helt

VALET 2018. Politik handlar om att göra prioriteringar, och samma pengar kan inte satsas på två saker samtidigt. I ett läge där polisen har för lite resurser, försvaret är underfinansierat, utanförskapet bland utrikes födda växer och politiker påstår att vi inte längre har råd att hjälpa människor som flyr undan krig och förtryck är det anmärkningsvärt att över 30 miljarder varje år satsas på ett bidrag som främst går till välmående medelklass.

Då är det anmärkningsvärt att över 30 miljarder varje år satsas på ett bidrag till välmående medelklass, skriver Liberala ungdomsförbundets ordförande Joar Forssell och ekonomiske talesman Max Sjöberg i en debattartikel i Expressen.

-Pettersson tycker också att barnbidragen som höjdes 1 mars borde ses över. Det är inte rimligt att miljonärer och högavlönade får bidrag, det borde som andra bidrag behovsprövas.

Sedan är deras argument exakt samma som mitt ”inte är ett rimligt sätt att spendera skattepengar på”.

Fast jag skulle inte använda det på svenska barnfamiljer som betalar alldeles för mycket i skatt utan om de hundratusentals afrikaner, araber och afghaner som kommer hit som ekonomiska migranter.

Jag skulle gärna omprioritera skatterna till ensamstående med barn, pensionärer, skolan, försvaret, polisen med flera från afrikanerna, araberna och afghanerna men där tycker tydligen Liberalerna och jag olika.

…Som konservativ nationalist är Petterssons grundinställning att samhällsförändringar ska ske så långsamt och försiktigt att man inte råkar slå sönder något som fungerar väl. En så dramatisk demografisk förändring som dagens invandring till Sverige innebär är allt annat än långsam och försiktig, och det vi råkar slå sönder på vägen kan visa sig omöjligt att reparera i efterhand…

Den ene är världens mäktigaste man. Den andre driver en blogg.
Var och en står för sitt, den ene är blockerad på Facebook för sina åsikter men den andre Twittrar på…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran 8:an är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

13 reaktioner på “Avskaffa det lyxiga barnbidraget helt

 1. 1948 infördes barnbidraget av idag, det var då 260:- per år och barn motsvarande ungefär 4804:- idag. Svårt att förstå att det är 3,12 gånger mera idag när vi enligt de flesta politiker lever i ett så rikt land.
  Förmodligen tycker de styrande att folkutbytet gått för sakta och därför har barnbidraget höjts dessutom är flerbarnstillägget generöst.
  En fembarnsfamilj får 72000:- skattefritt per år, det påskyndar garanterat folkutbytet.

 2. Stora inflyttade barnfamiljer får samma summa i andra bidrag om barnbidraget tas bort eftersom de aldrig kan jobba ihop runt 40-50 tusen netto i månaden som de behöver. Tas barnbidraget bort drabbar det mest svenska familjer som oftast inte tar emot fler bidrag. Men statens kassa tar slut inom några år så det kanske inte spelar någon roll.

 3. helt rätt Pettersson våldsamt födande parasiter ska inte uppmuntras. Jag har tidigare föreslagit till riksdagspartierna att med tanke på den våldsamma överbefolkningen ska vi föregå med gott exempel och vid 2 barn utgår inte längre barn- och andra bidrag. Parterna ska också givetvis sterilisera sig med tvång. Ska också gälla retroaktivt. Mer retroaktiv lagstiftning! MUSLIMER I ALLA LÄNDER STERILISEREN EDER”

 4. Avskaffa barnbidraget ?
  Men då kanske massinvandringen till paradiset Sverige avtar vilket ju vore förödande för bland annat den hånflinande och mångkulturälskande Centerledaren Annie Lööf som vill ha en svensk befolkning på minst 30-40 miljoner !!!!!

 5. Inkomstpröva barnbidraget! Det ät inte vettigt att vissa familjer med
  höga inkomster ska behöva ta emot barnbidraget. Bidrag hit och bidrag
  dit. Slöseriet är ett faktum. Alla sorters bidrag bör ses över, socialist-
  regeringen använder bidragen till att fiska röster också!

  1. När barnbidraget infördes var det behovsprövat. Men det var troligen förödmjukande att be om det, och det allmänna barnbidraget infördes.

   Jag skulle inte våga be om pengar idag i Sverige, då visar man hur fattig man är. Myndigheterna är inte vettiga i sitt hanterade av svenskar.

 6. För att få svenskt barnbidrag ska man vara svensk medborgare och arbetat och betalat skatt i Sverige.

  Barnbidraget är det mest effektiva bidraget för alla får det utan att det görs någon prövning. De flesta andra bidrag har en dyr overhead kostnad i form av ansökningar och prövningar.

  Barnbidraget är tänkt som en omfördelning mellan generationer och barnlösa till barnfamiljer.

  Den sista höjningen kunde vi varit utan för en alldeles för stor del hamnar i orätta händer.

 7. För några dagar sedan var problemet föräldraledigheten. Ja, nu måste vi få slut på att det föds för många vita barn.

  1. För folk som lever på socialbidrag blir det bara en ändring i vilket bidrag du får.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: