”Mindre” incident på skola i Nyköping


SKOLAN. Polisen larmades till Gripenskolan i Nyköping efter ett bråk mellan elever. – Det har varit bråk mellan några elever så vi tillkallade polis, säger Peter Ekedahl, ny rektor på skolan.

Ekedahl beskriver det som en mindre incident, och säger också att det har löst sig bra. Polisen var dock fortfarande kvar och det var för tidigt för honom att uttala sig om fortsättningen.

– Vi måste reda i det här nu, vi kommer att jobba vidare, men det har nyss inträffat, säger rektorn.

Detta enligt den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter. 

-Pettersson är dock lite frågande. Fyra polisbilar på plats, det borde betyda åtta poliser och de är fortfarande kvar, för en mindre incident!

Nåväl, det klarnar nog om vad som hänt. Enligt vittnen har en väldigt solbränd person gripits.

På Gripen finns följande utbildningar enligt kommunens hemsida. 

 • Barn- och fritidsprogrammet
 • Bygg- och anläggningsprogrammet
 • Gymnasiesärskolan
 • Introduktionsprogrammen
 • Naturvetenskapsprogrammet
 • Teknikprogrammet

TIDIGARE 2016-11-20. Afghaner och lokaltidningen

INVANDRING.  Förra lördagen fanns i den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter ett reportage om ett gäng unga män, inga flickor, som lokaltidningen gjort ett snyftreportage om. Som vanligt inga kritiska frågor varför de rest genom ett dussin fredliga länder och inte stannat förrän de var framme i Sverige.

Givetvis heller inga frågor om varför de ofta tappar sina id-handlingar men inte sina mobiler. Och aldrig, aldrig några frågor om var de är som har det svårast, brudarna.

Södermanlands Nyheter har ett enormt intresse för de unga afghanerna på Gripenskolan, för ett par veckor sedan hade till och med tidningens sportchef!!! ett brinnande inlägg för dessa asylsökande.

Nu var det dags igen, rektorn för introduktionsprogrammet på Gripenskolan är Cecilia Karlström, och som av en händelse är damen mångårig sambo med just SN:s sportchef. Rektor på Gripens afghanprogram har med andra ord en direktlinje rakt in i SN:s redaktion. Så är det med den saken.

Det finns mycket att skriva om Gripen, omfattande skadegörelse som exempel, men den är det förstås svenska ungdomar som svarar för den, afghanerna och andra ”ensamkommande barn” är ju i allt att betrakta som oskyldiga barn, enligt den Eskilstunastyrda lokaltidningen SN.

SN och rektorn på Griipen försöker förklara för oss att skolans flera hundra unga män från Mellanöstern och Nordafrika samtliga är flitiga, artiga och hjälpsamma och vattenkammade i största allmänhet och att just därför bör också samtliga bör beviljas uppehållstillstånd i Sverige.

Vad hennes uppräknade kriterier har med bedömningen av skyddsbehov eller inte att göra är oklart. Sverige har, enligt kunniga på området, ett av av världens säkraste rättssystem så den egna tolkning Gripenskolans rektor
gång efter annan tillåts göra oemotsagt i den Eskilstunastyrda lokaltidningen SN om de unga männens rätt eller inte att få asyl i Sverige saknar helt relevans.

Är det förresten inte en vedertagen etisk regel i Sverige att pedagoger i kommunal verksamhet i sin yrkesroll avhåller sig från att att uttrycka privata åsikter i politiska och religiösa frågor? Den etiska regeln är vad som förstås tillkommen för att pedagoger i kommunal verksamhet ska framstå som trovärdiga och opartiska och inte kunna beskyllas för att pådyvla eleverna vilka dumheter och vidskepligheter som helst.

Det kunde nog vara lämpligt att damen på Gripenskolan är lite försiktigare med vad hon i babblar om i lokaltidningen om hon vill kvarstå på sin rektorspost. Privat får hon givetvis ha vilka blåögda och korkade åsikter som helst.

Dessutom borde SN och andra fatta att asylrätten är inte detsamma som rätt att få stanna i Sverige. Det är rätt till en prövning. Vid eventuellt avslag ska man, enligt samma asylrätt, frivilligt lämna Sverige.

Södermanlands Nyheter bedriver en annonskampanj ”Vad är sant och relevant” där de skriver ”. . . vi vill att det du läser och tar del av ska vara sant och relevant.” Det är lite si och så med den sanningen, speciellt när det gäller asylinvandringen. I en ledare den 4 november skrev de till exempel ”Efter avtalet med Turkiet kommer betydligt färre människor till Europa”, det är inte sant och relevant. Det kommer enligt UNHCR betydligt fler människor till Europa i år än förra året.

-Pettersson tycker dock av humanistiska skäl, att de unga afghanska männen ska återvända till sina mammor och systrar, de behövs hemma i Iran eller vilket land de nu kommer ifrån. Det är dessutom rätt lätt att kolla, låna deras mobiler en stund och kolla vart grabbarna ringer och kolla deras Facebooksidor…


9 responses to “”Mindre” incident på skola i Nyköping

 • verklighetochsanning

  skolinbördeskriget pågår. Beväpna er!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Mindre incident och löste sig bra säger en PK-rektor, får det sägas något annat numera i det förljugna och censurerade trygga och heligt mångkulturella Sverige ?

  Gilla

 • Valter

  Det fanns inget behov av poliser i skolan, innan den politiskt ledda invasionen av pensionsräddare . Nu förtiden måste det vara polisbevakning t.om.på bibliotek och motionsrundor. Vad hände med Sverige. Vilka är dom skyldiga till detta förfall.

  Gilla

 • ruben

  Vid en liten incident är förstås inte ens rektor inblandad. PK-värdegrundens försvarare visar sitt normala mönster att ljuga om och förminska grova händelser, som kan väcka misstankar om att Svensk invandringspolitik är ett enda stort haveri.

  Gilla

 • Thomas

  På min tid klarade man upp mindre incidenter i klassrummet
  Större incidenter ledde till besök hos rektorn

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Ja så var det på den gamla goa icke mångkulturella tiden, allt var så mycket enklare och självklart då i hela samhället !

   Gilla

 • per22

  Någonting säger mig att vissa i vanlig PK-anda, vill dölja allvaret i det inträffade på skolan, i och med att det med största sannolikhet är ”nysvenskar” som orsakat det hela.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: