Stäng

Korantävlingar och kvinnor klädda efter ”Guds önskan” i en svensk skola

ISLAM. Borås stad ansöker om prövningstillstånd i Högsta förvaltningsdomstolen för att få muslimska friskolan stoppad. Det är bra, men inte av det skäl som Borås stad hittills har använt.

Segregationsargumentet duger nämligen dåligt, som lagen är formulerad.

Det som borde duga är att hänvisa till att friskolan leds av Abdirizak Waberi, den ökände rektorn för Römosseskolan i Göteborg och dennes ideologi om könsapartheid.

Det som borde duga är att hänvisa till den verksamhet som öppet pågår på hans skola, som terminsvisa Korantävlingar med recitation inför kameror och föreläsningar med budskap om att kvinnor ska ”klä sig enbart efter Guds önskan”.

Det som borde duga är att hänvisa till den lagrådsremiss som utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) förra veckan sände till lagrådet om att skolans huvudman ”aktivt ska verka för en allsidig social sammansättning av elever”.

Det som borde duga är att hänvisa till att regeringen utlovat en utredning om att huvudmännen för religiösa friskolor ska stå för grundläggande värderingar om till exempel jämlikhet. ”I andra sammanhang granskar man ju den som man har ett samarbete med”, sa Fridolin sturskt i oktober i fjol.

Läs vidare på Borås Tidning…

-Pettersson säger att som vanligt pratar herr Fridolin, fast det händer inte så mycket.

Det är otroligt att Abdirizak Waberi, den ökände rektorn för Römosseskolan i Göteborg och moderat politiker som förespråkar islam, könsapartheid, våld mot kvinnor och sharialagar i Sverige får leda skolor i vårt land.

Om Abdirizak Waberi på bloggen…

Om Römosseskolan på bloggen…

Kanske den här lille pojken skulle gå på Römosseskolan ett tag för att fatta…

Ni kanske inte tror det, men den här lille gossen är faktiskt utbildningsminister. Han lovade att ordna skolan på 100 dagar men efter över 1000 dagar har han inte ens börjat. 

7 reaktioner på “Korantävlingar och kvinnor klädda efter ”Guds önskan” i en svensk skola

 1. Man vill stoppa skolan?
  Varför det?
  Man vill ju ha ett mångkulturellt samhälle och svenska normer får inte kränka deras seder och bruk så kommunen ska bara hålla mun.
  De får behandla sina ungar och kvinnor hur de vill, varför ska vi bry oss?
  Det vidriga är att de vistas i Sverige helt enkelt.

  1. Skolan går helt stick i stäv med vad som står hos skolverket.
   När de går efter islams läror som grund och
   har sina bönestunder under skoldagen.

   Det mångkulturella går även i islams tecken.

   ”Den mångkulturella och toleranta miljön på skolan påkallar öppenhet och samförstånd trots skillnader. Vårt mål är att förse våra elever med verktyg för att de ska vara självständiga och trygga i sig själva som svenska muslimer. Vi vill att de ska vara väl medvetna om vad de har att dela med sig av till det framtida samhället.”

   ”Römosseskolan är en muslimsk friskola. ”

   Det innebär att vi utöver Skolverkets riktlinjer, har islams läror som grundläggande princip.
   Praktiskt innebär det att våra elever, och personal, får tillfälle att be under skoldagen i enlighet med de fem dagliga bönerna.
   Eleverna får islamundervisning, i form av både koranrecitation och fördjupad islamlära.
   Våra elever har även klassisk arabiska som ett extra moderna språk, utöver antingen franska eller spanska. För vissa elever innebär det undervisning i upp till fem språk totalt, vilket är en mycket unik fördel för deras framtid. Maten som erbjuds på skolan är alltid halal: köttet beställs från halal-märkta leverantörer”.

   http://romosseskolan.com/romosse/skolans-profil/

 2. Helt osysslosam har han inte varit – han försökte ju få in, utöver sig själv, fler islamister i Regeringen …

 3. -äntligen har korantävlingen startat- jag begriper start men ser varken anledning eller slut. Kanske Frigge kan förklara ner han åker ur riksdagen med byxorna nere….men mitt hopp är klent. Hoppas detta inte gäller som hot mot politiker.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: