Vältränade jihadister slåss i östra Ghouta

SYRIEN. I Syrien fortsätter striderna trots att Sveriges utrikesminister gav ryssarna order om att sluta bomba. Tittar man i utländska medier som exempelvis AP, så är det inte bara civila, kvinnor och barn i enklaven som det verkar i svenska PK-medier utan tusentals krigserfarna, välbeväpnade och vältränade jihadister.  

Assadregimens offensiv för att återta de terroristhållna förorterna i östra Damaskus kan sannolikt bli en lång och blodig strid. Det rapporterar AP.

Många av de jihadisterna i östra Ghouta är krigserfarna och har haft flera år att förbereda sig. Flera är dessutom uppvuxna i området och använder ett nätverk av underjordiska tunnlar för att förflytta sig, något som ger dem en fördel gentemot de syriska regeringsstyrkorna och deras allierade.

AP listar fyra stora motståndsgrupper som befinner sig i området.

Jaysh al-Islam, är den största gruppen som har stöd av Saudiarabien, och på engelska kallas ”Army of islam”. De är runt 10.000 sunnimuslimska salafister och mycket välbeväpnade.

Failaq al-Rahman består av runt 8.000 stridsvana islamister som har stöd av Turkiet och Qatar. De har även enklare vapenfabriker.

Ahrar al-Sham har samarbetat med al Qaida och slagits mot USA i Irak men kallar sig numera måttfulla islamister.

Levant Liberation committee, har c:a 600 krigare i området och avvisar alla eventuella fredsförhandlingar med regeringen. På grund av att dess band med al Qaida anses de vara en terrororganisation av FN.

Detta enligt AP. 

Nåväl, alltså runt 20.000 välbeväpnade, vältränade, nedgrävda jihadister som gömmer sig bland civila i området. Har ni hört utrikesminister Wallström, SVT eller SR tala om det. Dessa terrorister attackerar dessutom Damaskus och vilken regering skulle tillåta en fientlig armé i grannskapet. Ja, ja, Sverige gör det…

När 20.000 krigar gömmer sig bland civilbefolkningen så blir det stora förluster bland civila men som jag ser det finns det inget alternativ.

Avgår Assad så börjar terroristerna slåss inbördes med ännu större civila förluster som följd och något demokratiskt alternativ till Assad finns inte…

Nedan tre bilder från februari 2018 på Army of Islam i östra Ghouta som visar hur salafisterna slåss för demokrati, kvinnans frigörelse och minoriteters rättigheter. I varje fall låter det så på PK…

6 thoughts on “Vältränade jihadister slåss i östra Ghouta

 1. Jihadisterna, de vältränade muslimerna kommer sedan till Sverige som
  ”ensamkommande flyktingbarn”.

  De placeras i små grupper, jämnt fördelade över hela Sverige ………….

  De har sin utrustning, vapen tillgängliga i stridsledningscentralerna ……..

  Moskéerna inventeras inte av SÄPO …………

  Snart är det dags ………….

  Ta avsked av dina barn medan tid finns ………..

  Muslimerna är på gång ………..

  Senaste är bygglov för moské i Nykvarn ………

  Gratulerar er, alla unga! Er framtid ……?

 2. Tänker på bilden, Pettersson. Jag tror inte hon övertalar. Jag tror hon ger ORDER. Och som vanligt stämmer talesättet att ’Högmod går före fall.’

 3. Tänk så bra om Wallström själv åkt ner till Goutha och hött med knytnäven åt de krigande och skällt ut dem. De hade säkert blivit eld upphör med en gång.

 4. Typiskt terrorister, civila liv som går till spillo är deras grej. Det handlar om att hålla folk i skräck och oro.

Kommentera