Stäng

Från Amerikas horisont: Europa måste kontrollera invandringen

Från Daniel Pipes

Destabiliserade den ”arabiska våren” hela Medelhavsområdet och skapade krisen med illegala migranter till Europa?

De arabiska revolterna som inleddes i slutet på 2010 förvärrade de befintliga problemen i Medelhavsområdet – fattigdom, förtryck, instabilitet och våld. Det djupare problemet handlar om de svårigheter muslimer har att klara av den europeiska moderniteten.

Vilka åtgärder bör vidtas för att stabilisera Medelhavet?

Att stabilisera Medelhavsregionen kräver att muslimerna helt och fullt lär sig acceptera modernitet. Detta är uppenbarligen en stort åtagande som kommer att ta många år. Västerlänningar som står upp för sina värderingar skulle vara en bra början.

Vilka åtgärder bör vidtas för att stoppa den illegala massinvandringen?

Det är mycket lättare. Det kräver endast en beslutsam europeisk ansträngning att sätta stopp för all illegal invandring, vare sig de kommer genom att de korsar Ebrofloden till Tycheró, Medelhavet till Pantelleria eller taggtråden till Ceuta (Grekland, Italien och Spanien respektive). Det är häpnadsväckande bisarrt att de europeiska regeringarna med allt sitt välstånd inte har vidtagit denna åtgärd.

Östeuropeiska stater bildar nya allianser. Vad anser du om Visegrád-gruppen (bestående av fyra länder), Visegrádplus-gruppen (bestående av fem länder) och Three Seas Initiative (bestående av 12 länder)? Vilken betydelse har dessa grupper?

De östeuropeiska länderna är mindre, fattigare och nykomlingar till demokrati så de förbises ofta i jämförelse med Tyskland, Storbritannien, Frankrike och Italien. Att samlas i regionala block förstärker därför deras röst och inflytande, vilket jag ser som en positiv utveckling eftersom östeuropéer tenderar att vara mer förnuftiga än västeuropéer.

I Europa och Israel har man sett väldigt negativt på Österrikes nya regering trots att Österrikes Frihetspartis (Freiheitliche Partei Österreichs, FPÖ) ledare Hans-Christian Strache har deklarerat att han är en vän till Israel och även uppmanat till att flytta den österrikiska ambassaden till Jerusalem. Kan du vara snäll och ge oss en analys?

Jag är optimistisk om de flesta anti-invandringspartierna såsom FPÖ, jag ser hur de modereras med tiden, gör sig av med sina lynniga excentriska element och får erfarenhet. FPÖ ligger i framkanten av denna utveckling, det är det första anti-invandringsparti som ingår i en koalition som fokuserar på att kontrollera invandring och integrera invandrare. Hur det går för dem kan potentiellt få stora konsekvenser för andra partier.

Läs vidare på Daniel Pipes…

4 reaktioner på “Från Amerikas horisont: Europa måste kontrollera invandringen

  1. Inom inte allt för lång tid kommer de flesta svenskar hävda att de röstat på SD så länge partiet funnits!

  2. Den tandlösa unionen EU bryr sig inte om att de själva gräver sin egen grav. Alla delegater tycks vara intresserade av endast en sak, sin egen.

  3. Irakier vill bomba USA och vi skapar stora risker här i det svenska asyl bedrägeri experimemtet där alla oidentifierade får gratis lägenhet och många nya schengen pass varje år.

  4. Intressant med dessa nya sammanslutningar. Kan bli nåt bra för framtiden. Ja, kanske det enda sanna Europa, som då kommer att finnas, när islam styr övriga länder. Kanske kommer befrielsen att ske, från dessa sammanslutningar.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: