Unga gillar kommunism

KOMMUNISM. I höstas kom en studie från Victims of Communism Memorial Fund om vad amerikanare tycker om kommunism. 2 000 personer fick svara och det man märkte var att många var positiva till både socialism och kommunism.

Venezuela

Tydligast var det bland Generation Y (millennials) där 45% skulle föredra att leva i ett socialistiskt land vilket är 10% högre än den övriga befolkningen. 7% av ungdomarna ville helst bo i ett kommunistiskt land och 12% tyckte att det aldrig funnits några problem med kommunismens ideologi och agerande. Dessutom anser 20% att Stalin var en hjälte medan >25% av Gen Y tycker att Lenin och Kim Jong Un var hjältar!

Undersökningen visade att det finns stor okunskap om detta. Sju av tio visste inte skillnaden mellan socialism och kommunism och lika många underskattade antalet människor som mördats av kommunistiska regimer.

40% av alla tillfrågade tyckte att yttrandefriheten ska begränsas så att det som kan uppfattas som kränkande förbjuds. Frågan är bara vem som bestämmer vad som är kränkande…

Slutsatsen de drog var att utbildningen om detta inte fungerar. Kanske ges det ingen plats i undervisningen, men jag misstänker att vänstervridna lärare låter sin politiska övertygelse styra vad de lär ut. Speciellt på universitetsnivå.

Del två, tre och fyra!

7 thoughts on “Unga gillar kommunism

 1. Om det verkligen är så många som vill leva i et kommunistiskt samhälle borde President Trump sända dessa till Nordkorea och Venezuela, de två nämnda länderna har säkerligen liknande problem med folk som inte uppskattar vare sig sina ledare eller styrelseskick så ett byte borde te sig som det ultimata win win scenariot. Alla blir nöjda.

 2. En myrstack är väl ytterligheten av ett kommunistiskt samhälle?

  Om jag förstått det rätt så utvecklas aldrig en myrstack. den blir bara större.

  Människan är lite högre stående individ än myrorna.

  • Myrstacken kanske är bra som den är och har utvecklats färdigt för att hysa ett antal myror.

   Myror har egenskaper som vi människor inte har, de är t.ex bra mycket starkare i förhållande till sin kroppsvikt.

 3. Barn gillar också sagor.

  Det konstiga med socialism och kommunism är att de aldrig har lyckats att implementera det rätt trots långtgående och långvariga försök. Den enda kommunistiska stat som fungerar är Kina och det enbart för att Deng Xiaoping omvandlade det till världens första ultrakapitalistiska kommunistiska land. Här har man förenat en misantropisk ideologi med ett misantropiskt ekonomiskt system. Det värsta av två världar och kanske därför fungerar det, än så länge i alla fall.

  Man skulle låta snöflingorna arbeta i en av de fabriker som tillverkar deras käraste ägodel i en månad och sedan göra om undersökningen.

 4. Precis som i Sverige där barnen idag redan i förskolan hjärntvättas och indoktrineras med den socialistiska/kommunistiska ideologin inklusive, läran om feminism, att 100% jämlikhet ska råda, att det numera heter HEN inte han och hon och sagoböckerna barnen numera läser är censurerde efter extremvänsterns normer och det här verkar vara godkänt av alla partier inom familjen 7 klövern från V till M, vad säger mån tro partiet SD som många anser är räddningen för Sverige om denna vänstervridna indoktrinering i svensk förskola och skola !
  Att bli av med flumvänstern ser mörkt ut är nog tyvärr helt omöjligt inom en överskådlig tid ned denna tidiga vänsterskolning.

Kommentera