Hej nya partiet i Malmö


Ett nytt parti har sett dagens ljus i Malmö, ”Nya Koalitionssamlingen”ett parti som anser alla lika värda och som är ett parti för invandrare. Jag gick in på deras hemsida och informerade mig om deras visioner och intentioner om min födelsestad, sidan är på svenska, och arabiska.

Men, jag har några frågor till partifunktionärerna, då jag inte ser det alldeles lätt att förstå vad dom egentligen menar. Detta nya malmöparti skriver :” Har du frågor angående partiet? Frågor angående medlemskap eller annat? Ring eller skriv till oss, vi svarar så fort vi kan!” Det har nu gått ett dygn sedan jag mejlade mina funderingar och frågor, och eftersom jag är hialös (otålig=hialös på skånska) postar jag mina frågor, men än så länge utan svar:

Hej nya partiet i Malmö!

I dagarna har jag uppmärksammat via media att det bildats ett nytt parti i Malmö. Eftersom journalister i sin rapportering om Ert parti ”Nya koalitionssamlingen” inte ställde de frågor som jag förväntade mig så har jag skrivit ner några frågor som jag önskar att Ni vill besvara. Jag tackar på förhand.

På hemsidans flik om partiets historik kan man läsa  ” Därefter började man diskutera partiet, rådgöra och konsultera med andra erfarna och utstickande personer i det arabiska samhället i Malmö.”

Jag skulle vilja ha en viderutveckling och fylligare förklaring om vad ni menar med ”det arabiska samhället i Malmö”?

Vidare: ” Författaren och före detta politikern, i hemlandet, Mohammed Hassan Alsaadi stötte Alkoblawi i sin kamp. Båda männen började, var på sitt håll, sprida idén om att bilda ett politiskt parti med invandrarbakgrund”

Vad jag kan utläsa från Er hemsida finns det endast översatt till två språk, svenska och arabiska (lite osäker ifall det är arabiska), hur ska ”Nya Koalitionssamlingen” sjösätta sin vision med dess intention om att vara ”ett parti med invandrarbakgrund” när det fattas översättning till de ca drygt 100 övriga invandrarspråk som talas i Malmö? Hur ska Ni nå ut till invandrare med annat språk än arabiska?

 

Er ”vision om integration” ”………7 – Att stoppa geografisk segregation och hindra skapande av bostadsområden där viss folkgrupp utgör majoriteten i området.

 

Vad anser ni om bostadområden i Malmö/Sverige där den svenska folkgruppen är i majoritet, är det bra eller dåligt?

Hur konkret har ni tänkt att det ska gå till med att ”stoppa geografisk segregation?

I Malmö finns det långt över hundra olika nationaliteter, ska alla nationaliteter vara representerade i alla bostadsområden? Vilken plan har Ni för att förändra Malmös bostadsområden?

Vänliga hälsningar

Eva-Marie Olsson

 


11 responses to “Hej nya partiet i Malmö

 • Marika Jardert

  Men vänta lite; varför blir alla med svensk bakgrund så fyllda av rädsla? Jag har också svensk bakgrund – men jag ser inte att Sverige plötsligt håller på att bli ett arabiskt land! Som jag fattat det, vill partiet arbeta för integration! Att ge nytillkomna bättre svenskundervisning och mer information om den svenska kulturen, ge invandrare och svenskar möjligheter att lära känna varandra! Det är ju BRA!
  De politiska partierna har varit mycket dåliga på att informera om sin politik på andra språk, då är det ju inte så konstigt att det här partiet bildats!
  Jag tycker vi ska se det positiva i detta; alla behöver vi mer kunskap om varandra!
  Marika

  Gilla

  • Roland ram

   Ja det är som du fattar det .alla invandrare har rätt att gå sfi där ska dom lära sig svenska.
   Den svenska kulturen är merparten helt ointresserade av,det är inte därför dom kommit hit.
   Jag sitter i detta nu på ett pendeltåg norrut och det pratas flera språk men inte svenska i vagnen,jag är en av få svenskar i vagnen.
   Jag är i minoritet i mitt eget land var en jag rör mig.
   En du vad du nu heter är bara en kvinnlig copycat på sidans clown Mia.

   Gilla

 • Tony

  Nya Muslimpartiet, dom kommer säkert att bli sponsrade
  av Allmänna Arvsfonden?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Nu börjar resan mot ett icke kristet Sverige precis det man bara väntat på skulle komma förr eller senare !

  Gilla

 • Lena

  Eva- Marie jag var visst inte helt färdig……det här gjorde att jag beslöt mig, får se hur länge jag orkar att inte bry mig !
  http://barenakedislam.com/2018/02/25/sweden-new-muslim-invader-political-party-formed/
  Kram från Lena

  Gilla

 • Lena

  Hej och tack för all kommunikation som vi har haft under åren……..jag har inget mer hopp för Sverige längre så nu lägger jag ner att engagera mig.
  Det är inget som jag önskar men allt har ett pris och jag ser ingen ljusning då svenskar i stort struntar i sitt eget land.
  Ha det så bra och jag tror att ni andra orkar , så all lycka till !

  Gilla

 • Lena

  Hej Eva -Marie , det är fantastiskt att du bryr dig…….efter den här bilden med den ”blödande” tårtan dekorerad med svenska flaggan så orkar inte jag mer och då jublar ideologinm islam ännu mer, ja jag vet men måste tänka på mig själv.

  Gilla

  • eva

   Varför startade de inte med en tårta i form av ett halshugget huvud direkt? Ett huvud med den blågula korsflaggan som mössa över huvudet! Och med jordgubbsylten drypande längs halsen. Detta hade varit en bättre illustration till partiets ambitioner.

   Gilla

 • Ståfräs

  Bara ett nytt grepp för att skaffa bidrag av ”framgångssagan” Malmö kommun.

  Gilla

 • Truthfighter

  NU BÖRJAR SKITEN FORMULERA SIG OCH DYKA UPP!!! VI behöver en VERKLIG motvikt!!!

  Gilla

 • Nosferatu

  Bra frågor Eva-Marie, men politiker svarar sällan. Särskilt inte när de inte har svaren.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: