Stäng

Varför finnas inga bilder på ”rebeller” från östra Ghouta?

SYRIEN. Medan FN:s säkerhetsråd förhandlar om en vapenvila går ännu en svart dag mot sitt slut i Syrien. Minst 38 civila har dödats i regimens bombningar över östra Ghouta under fredagen, skriver AFP.

 

Varför visar bilder och reportage från östra Ghouta bara civila och barn, men aldrig ”rebellerna” och deras vapen?

Totalt har 460 civila – över 100 av dem barn – dödats i den senaste veckans intensifierade räder mot den rebellkontrollerade enklaven.

Få av de 400 000 civila som lever i området strax utanför Damaskus vågade sig ut på gatorna på fredagen, rapporterar AFP:s korrespondent från staden Douma.

– FN kräver vapenvila, Frankrike fördömer, men vi har inte fått något, säger Abu Mustafa, en av få personer nyhetsbyråns utsända möter på de sönderbombade gatorna.

-Pettersson undrar om ni lagt märke till att reportagen från östra Ghouta aldrig visar en enda ”rebell” utan bara barn och civila. 

Försöker PK-Media få oss att tro att den syriska regeringen med hjälp av ryssarna bombar oskyldiga, obeväpnade civila?

3 reaktioner på “Varför finnas inga bilder på ”rebeller” från östra Ghouta?

  1. Jo och enligt europeisk press,är det endast barn som dödas…I går måste bombplanen ha inriktat sina mål mot lekplatser och barnhem,om vi skall tro deras ”källa på plats”….Terroristerna har tydligen undkommit i det virrvarr av tunnlar de grävt,enligt samma mönster som vid Gazagränsen !

  2. Skall vi nu tycka synd om, de av journalister kallade rebeller?
    Sist sågs de kasta ner postanställda från posthuset.
    Och syriska tjänstemän från höga byggnader.
    Nu har de hamnat i under läge då hoppar Amnesty, FN och människorätts-organisationerna fram, Var har de varit under tiden?
    Låt Assad bota dom.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: