17-årig afghan häktad för att ha våldtagit man under vapenhot


BROTTSLIGHET. En 17-årig pojke har häktats misstänkt för att ha våldtagit och rånat en 37-årig man i Malmö – och sedan pressat honom på pengar. Allt ska ha skett samtidigt som 17-åringen riktade ett skjutvapen mot mannen.

Det aktuella händelsen ska ha inträffat förra helgen. – En man ska ha blivit pressad på pengar och anmäler att han har varit under vapenhot. I förhör med honom kommer det också fram att han blivit utsatt för en våldtäkt under vapenhot, säger åklagaren Ida Killeslätt.

37-åring och 17-åringen hade bestämt träff den aktuella dagen. Den misstänkte invänder att det är fråga om ett sexköp, att han sålt sex till 37-åringen. Men det finns ingen annan indikation i utredningen som tyder på det, säger Ida Killeslätt.

Hon begärde 17-åringen häktad för grovt rån, grov våldtäkt och försök till grov utpressning. Fallet är ovanligt på fler sätt: dels att offret är en man, och dels att en omyndig person begärs häktad.

Att Ida Kileslätt begärt 17-åringen häktad beror på att hon anser att han annars riskerar förstöra bevis och fortsätta begå brott. Likaså är lägsta straffet är två års fängelse, vilket gör att den misstänkte ska häktas.

Häktningsförhandlingen hölls under fredagen – tingsrätten gick på åklagarens linje och häktade pojken.

-Pettersson undrar vad åklagaren menar med att det är ovanligt att en omyndig häktas? Alla afghaner verkar ju vara 17 år.

Malmö tingsrätt, mål nr B 11291-17, den misstänkte är Assad Naser Mehal…


5 responses to “17-årig afghan häktad för att ha våldtagit man under vapenhot

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: