Stäng

Skräck och stor humor: journalister tvingas ringa fd prenumeranter

MEDIA. Det här är stor humor för Pettersson och andra på fria, alternativa medier och den totala skräcken och förnedringen för all ”riktiga journalister” som nu ska tvingas ta kontakt med läsekretsen och verkligheten.

Journalisterna på Mittmedia har fått i uppdrag att ringa tio före detta prenumeranter var och fråga dem varför de inte vill ha tidningen längre.

Journalistfacket är naturligtvis rasande och börjar tala om kränkande uppdrag när skribenterna måste kontakta verkligheten och ställa frågor om varför kunderna inte vill betala för det dom producerar.

Johanna Hejdenberg, vice ordförande i journalistklubben, menar att medarbetare, med hänvisning till skrivelser i kollektivavtalet, kan hävda att de ska kunna slippa sådana arbetsuppgifter.

Hon säger till tidningen Journalisten: ”Samtidigt ligger inte det här innanför ramen för normala journalistiska arbetsuppgifter. Vi har fått reaktioner av medlemmarna…

Vi planerar att skicka ut information till våra medlemmar och berätta att enligt kollektivavtalet ska man ha rätt att säga nej om det är en arbetsuppgift man inte känner sig bekväm med”

Journalistförbundet menar alltså att man har rätt att tacka nej till uppdrag som inte är kul. Inte undra på att det är kris i branschen.

Tidningsledningen menar att det är frivilligt att ringa f.d. kunder. Hur frivilligt det kan vara att tacka nej till en föreslagen arbetsuppgift i ett företag där man hela tiden minskar antalet anställda. Det är något som borde ha gjorts för länge sedan.

-Pettersson menar att det är stor humor och visar att varken journalister, fack eller ledningen fattat varför folk inte vill betala för skräp när de kan få likvärdiga eller bättre produkter gratis.

Jag var oerhört förvånad när jag för en hel del år sedan sade upp lokaltidningen som jag haft i många, många år och jag gång på gång blev uppringt och erbjuden en massa olika rabatterbjudanden. Inte en enda gång frågade någon varför jag sagt upp tidningen.

Då hade de fått reda på att det berodde på att jag inte ville betala för en politiskt vinklad produkt som inte beskrev verkligheten utan försökte lära läsarna att tycka ”rätt” i ”rätt” frågor och att de lokala nyheterna i allt högre grad lyste med sin frånvaro. Den dåliga produkten blev inte bättre av att jag fick ett lägre pris, men det verkade ingen inse.

Lokaltidningar behövs om de görs på rätt sätt, men då måste journalisterna kontakta sina kunder och det verkar varken de eller journalistfacket intresserade av…

”Det är synd att 99 % av journalisterna skall fördärva förtroendet för en hel yrkeskår”

Journalisternas nya uppdrag: Ring en läsare som avslutat sin prenumeration

”Ingen kan tvinga någon att ringa en tidigare kund”

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran 8:an är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

31 reaktioner på “Skräck och stor humor: journalister tvingas ringa fd prenumeranter

 1. Måste få berätta även detta angående SN. Den senaste veckan har det skrivits helsidor om hur nazister vandrar i Nyköping. Hemskt ja visst. Sen ville en ung man åter hyra gympasalen i Vrena. Denna gång för att spela innebandy en gång i veckan. Betalar han hyran så vad är problemet? Men att folk tar sina liv för att dom inte får tillgång till psykvård, eller tar sina liv när dom upptäcker att psykvården inte kan hjälpa dom. DET STÖR MIG! Men det tycker SN inte är något att skriva om. Humor eller Hur?

 2. ”Samtidigt ligger inte det här innanför ramen för normala journalistiska arbetsuppgifter”

  Väldigt få s.k. journalister gör det dom ska: gräver, undersöker, ifrågsätter, låter båda parter komma till tals.

  Och det är just därför de nu måste ta kontakt med de läsare som tröttnat på dravlet!
  Det är klart att det svider, och det är inte mer än rätt!

 3. Stor panikskräck slår byråkrater när dennes chef haft ett svettigt möte med sina revisorer och investerare, och plötsligt säger:
  ”- Nu kan du inte längre sitta å pilla där i ditt hörn som du vill. Nu ska du ut å sälja så vi kan få in pengar till din lön. Seså, ut ut ut!!!”

 4. Ofta är där en uppblåst Ledarskribent, typ kvällspostens, som
  från sin självvalda von Oben position tror att han imponerar
  med sitt mumbo jumbo tjafs. CHABA.

 5. Om journalisterna inte skriviten massa skit, som gör att folk säger upp prenumerationen hade de sluppit uppdraget att ringa fd prenumeranter.

 6. Tänk ändå på stackarna som tvingas av sin chef och Lilla Saltsjöbads-avtalet att skriva skiten, och sedan ringa och fråga varför de inte vill ha skiten.
  Det var ju någon journalist som svarade att hon gjorde så gott hon kunde.
  Jag tycker det hade varit bättre om Wolodarski själv ringde sina tidigare prenumeranter och tvingades höra sanningen.

 7. Själv känner jag stort obehag att landet fylls med dysfunktionellt folk
  vars rättigheter tycks stå över Svenska folkets, bryr sig journalisterna om det?. Jag förstår att det känns obehagligt att få sanningen serverad i örat, men det har ni tjänat in till med råge, hoppas att dom forna prenumeranterna talar om för er vad en växande skara tycker om
  DDR Media!

  1. Hände att jag ibland ögnade genom någon kvarglömd (avsiktligt) Neues Deutschland, DDR-kommunisternas husorgan.
   Till deras försvar var de nummer jag läst ur,inte på lång väg så politiskt tillrättalagda,som dagens svenska ”press” !
   Huvuddelen av det bladet vill jag minnas,upptog till största delen gammal upprepning kring samma ideologiska ämnen.
   Alltså likvärdigt med Adolfs ”Mein Kampf”.
   Att som absurdsk PK-press dagligen,tvingas sitta och skapa nya korrekta sagor av skribenterna,måste vara ett hel-ete….
   Nu som bestämts,dessutom tvingas ringa f.d. läsare,och få sanningen av deras arbete direkt i örat,ännu värre !!!

   1. Ja, tidningar i det forna öst fungerade så att folk visste vad som var propaganda och vad som bara var vanlig nyhetsförmedling…folk var inte så lättlurade och journalisterna visste om detta förhållande så man hymlade inte. Men i våra fulmedia verkar ”journalisterna” inte förstå att deras lögner är avslöjade utan man fortsätter pumpa ut sina lögner och tillrättalagda ”nyheter” precis som vanligt, trots att läsarna slutat läsa smörjan…helt obegripligt. Ni ”journalister” på fulmedia som läser här, och det gör ni, sluta upp med ljugandet eller lägg ner er patetiska verksamhet.

  1. Galten:
   Har skrivit tidigare att dessa ”Aftonblaskor” hade varit döda,och glömda för länge sedan,utan sina Sportbilagor.Som bekant ökar omsättningen av olika spel,allt från lotto,tips och hästar.
   Det finns ett ökande antal som har som hobby,att få veta vilka nummer som drages i Lotto-trumlan.
   Än fler vilken kuse,som sticker nosen först i lopp 3 på Valla ! Att sedan kunna veta,att Arsenal startar upp med ett b/c-lag,och förlorar mot ett invandrarlag från Norrland.
   Tja då krävs det hjälp av X–pressen,GT,KvP’s experter !

 8. Vad fan är normala journalistiska arbetsuppgifter?
  Ljuga ,skriva om folks sexvanor,hylla folk vi andra spyr på.
  I fallet svenska journalister borde normala arbetsuppgifter vara ,sy postsäckar spika lastpallar på något fängelse.

 9. Aftonbladet pekade ut muslimsk man som kycklingmördare.

  ”I februari 2017 publicerade Aftonbladet en artikel och en videofilm om förhållandena på svenska kycklingslakterier. I artikeln framgick att djuren for illa och att produktionstempot vid slakterierna var högt.

  Mannen i filmen anmälde Aftonbladet till Allmänhetens Pressombudsman (PO) och menade att tidningen exponerat honom utan hans godkännande, och att det gjort honom ledsen och skadat honom för livet.

  Mannen menade att han framställdes som en djurplågare och en kycklingmördare, vilket han menade var särskilt allvarligt med hänsyn till att han är muslim.”

  https://www.journalisten.se/nyheter/aftonbladet-pekade-ut-man-som-kycklingmordare

 10. Media har koll och är att lita på ?

  ”Åtta tidningar som automatpublicerat ett TT-telegram där en person felaktigt pekats ut som skyldig till ett sexuellt övergrepp fälls av Pressens Opinionsnämnd för att ha brutit mot god publicistisk sed.

  På ett bräde fäller PON åtta av de tidningar som automatpublicerat ett felaktigt telegram från TT Nyhetsbyrån på sina sajter i juli 2017.

  Tidningarna som fälls är Aftonbladet, Expressen, Sydsvenskan, Östgöta-Correspondenten, Norrköpings Tidningar, Norrländska Socialdemokraten, Metro och Svenska Dagbladet.

  Pressens Opinionsnämnd anser dock att rättelserna i Svenska Dagbladet, Expressen och Aftonbladet fick ett begränsat utrymme och väljer att klandra även dessa tidningar för att ha brutit mot god publicistisk sed.”

  https://www.journalisten.se/nyheter/atta-tidningar-falls-av-pon-felaktigt-tt-telegram

 11. ”enligt kollektivavtalet ska man ha rätt att säga nej om det är en arbetsuppgift man inte känner sig bekväm med”

  Oj! Gäller det enbart journalister och andra snöflingor? Jag har då aldrig tänkt att jag skulle kunna vägra ta och sköta någon arbetsuppgift på sådana futtiga grunder. Det har alltid hetat ”Man får väl bita i det sura äpplet!” i fall det uppstått nåt sånt. Och jag har överlevt.

  Men att journalister kan bli så kränkta av att behöva ta kontakt med ”verklighetens folk”? Är de m.a.o. inte intresserade av verkligheten? Hmph.

 12. Kränkande, nja, en nödvändighet eller en ära, beror helt på hur man ser det. Hur ser de själva på sin produkt, är de inte stolta? Antingen är de en del av lösningen, eller en del av problemet. Hur Bonniers Bokklubb ser på saken vet jag inte. De ringde i alla fall i våras och ställde frågor, klockan var strax efter lunchtid. Jag är inte medlem och har aldrig varit. -Vi har ett jättebra erbjudande och bla, bla, bla. Jag är inte intresserad, du ringer på arbetstid, jag delar inte er unkna värdegrund, svarade jag. -Men du läser väl böcker? Absolut, efter eget tycke och smak, var det något mer? Tack och hej.

 13. Har man medvetet ljugit i flera år, då kan jag förstå att de inte törs prata med f.d.prenumeranterna som de har ljugit för.
  De riskerar att med all rätt bli fullständigt utskällda.

 14. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Hela redaktionen ansåg att de utfört ett stordåd för att de lyckats med att dupera sina läsare och implementerat värdegrundens förträfflighet hos sina väljare.

 15. Ser fram emot ett sånt samtal då ska jag tala om varför jag inte tänker bidra med en krona till svensk ljug och hatmedia.

 16. Kan berätta att jag tjafsat med SN hela dagen. Nu har inte jag någon tidning men en kompis med samma åsikter som jag säger upp SN direkt nu. Vi två vill granska o skriva sanningen om psykvården. Det vill inte SN. Just nu gräver landsortstidningarna sin egen grav. Kanske hög tid för dom att ta reda på vad folk vill läsa. Dom tar bra betalt också så därför är dom idag helt OFFSIDE!

 17. De flesta journalister är okunniga, narcissistiska, emotionella nollor med med en 2-årig yrkesskola eller mindre. De har utropat sig till att vara en elit men är motsatsen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: