Stäng

Flera S-toppar vill gå till val på tiggeriförbud

VALET 2018. Flera tunga företrädare inom Socialdemokraterna vill att partiet går till val på ett nationellt förbud mot tiggeri, skriver Dagens Industri.

Enligt tidningens källor finns det ett brett stöd för en skärpt hållning mot tiggeriet. Flera personer inom partitoppen och regeringskansliet driver dessutom på för ett nationellt förbud, något som SD tidigare föreslagit och M kopierat.

Daniel Suhonen, chef på tankesmedjan Katalys och S-märkt debattör, bekräftar uppgifterna om att stödet är stort inom partiet.

– Om partiet går fram med någon form av förslag på förbud så kommer många ha förståelse för detta eller tycka att det är på tiden, säger Suhonen till DI och tillägger att han själv är för ett förbud.

-Pettersson undrar om sossarna nu ska jämföras med islamska staten, detta eftersom Daniel Suhonen tidigare jämfört SD med IS och nu kopierar S Sverigedemokraternas politik…

Fast det behövs inget förbud, börja använda de lagar och regler som redan finns så är vi snart av med problemet.

EES-medborgare är en medborgare i en medlemsstat i Europeiska unionen eller medborgare i Island, Liechtenstein eller Norge, vilka länder undertecknat det så kallade EES-avtalet.

I lagen om uppehållsrätt för EES-medborgare m.fl. står

Uppehållsrätt
3 § En EES-medborgare har uppehållsrätt om han eller hon
1. är arbetstagare eller egen företagare i Sverige,
2. har kommit till Sverige för att söka arbete och har en verklig möjlighet att få en anställning,
3. är inskriven som studerande vid en erkänd utbildningsanstalt i Sverige och enligt en försäkran om detta har tillräckliga tillgångar för sin och sina familjemedlemmars försörjning samt har en heltäckande sjukförsäkring för sig och familjemedlemmarna som gäller i Sverige, eller
4. har tillräckliga tillgångar för sin och sina familjemedlemmars försörjning och har en heltäckande sjukförsäkring för sig och familjemedlemmarna som gäller i Sverige. Lag (2006:219).

7 reaktioner på “Flera S-toppar vill gå till val på tiggeriförbud

 1. Det märks att det snart är val, då kan partierna lova både det ena och det andra. Hette det valfläsk eller valfjäsk?

 2. Först ställer man till det, välkomnar alla problem, för att gå till val för att få bort det man tyckte var så bra och orsakat.
  Det är inte många hjärnceller i våra politikers hjärnor. Hur har det blivit så här, de med lägst intellekt, utbildning är satta att styra Sverige.

 3. Tiggeriförbud, bara valfläsk !
  Alla 8 riksdagspartier kommer med geniala tomma löften under valåret som dagen efter valet är som bortblåsta, synd att svenska naiva väljare går detta varje gång.
  SD vill ju sätta in militär mot dagens skjutgalna kriminella gäng som av någon konstig anledning uppstått i Folkhemmet vilket i sig är ett bra förslag men man talar inte om vad militären ska och kan göra eller ha för befogenheter, vad skulle militären kunna göra när inte dagens svenska korvgrillande politiskt bakbundna dialogpolis kan eller får göra ett dyft mot samhällsparasiterna ?
  Ett sådant förslag är naturligtvis bara populistiskt, J.Å vet ju lika bra som alla andra att militär aldrig kommer att sättas in mot brottsligheten i de kriminellas paradis nummer ett Sverige populismen gäller ju även övriga mytomaniska politiker och partier de släpper som sagt ut mer dynga ur truten än bakifrån från dagens pateiska politiska sandlåda.
  Hade det funnits äkta sanningsenliga och ansvarstagande politiker så skulle självklart Sverige idag inte vara ett heligt mångkulturellt land i fritt fall !

 4. Jösses, vilket valfläsk! Var är visionerna och har ni verkligen rådfrågat Annie? Man häpnar och kiknar, tack och bock!

 5. ”Ett nationellt förbud mot tiggeri”, vilket aldrig kommer att genomdrivas – än mindre efterlevas.
  Nonsens och förbannat trams!
  Andreas.

 6. Det är bara att följa lagen men se krukorna till politiker som är sååå rädda för vad reportrarna kan tänkas skriva om de går ut med förbud mot tiggeri, törs inte tänk om de skulle misstänkas för att ha fel värdegrund. Halledudande mej.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: