Stäng

Dags att granska slöseriet i Göteborg som får 2,5 miljarder i skattebidrag

INRIKES. Göteborg har med något undantag styrts av de röda i modern tid och där liksom i Malmö förekommer ett omfattande slöserie med skattemedel och en kultur av oegentligheter. Skattebetalarna och Slöseriombudsmannen kommer under våren att granska Göteborg på djupet. 

Det är bra att Socialdemokraterna i Göteborg ser de omfattande problem som finns i staden. Oegentligheterna i Intraservice måste få ett slut. Men problemen inskränker sig inte till Intraservice, de är snarare ett symptom på den förvaltningskultur som under lång tid verkar ha genomsyrat hela kommunen. Det är hög tid att på riktigt sätta stopp för slöseriet i Göteborg.

Det har under de senaste åren rapporterats om omfattande slöseri med skattebetalarnas pengar i Göteborg. Exemplen är så många att det tyder på ett mönster. I stället för att ta ansvar och adressera problemen presenterar nu Birgitta Nesterud (S) och Ann-Sofie Hermansson (S) ett ”förnyelseprogram” som till stora delar bara handlar om att inte bryta mot lagen. Eller fick tjänstemän strunta i upphandlingsregler och delegationsordning tidigare? Det så kallade förnyelseprogrammet är såvitt vi kan se ingenting annat än ett löjeväckande försök att skyla över decennier av vanskötsel.

Läs mer på GP.se…

-Pettersson  noterar att Sveriges näst största stad tar emot 2,5 miljarder i skatteutjämning per år, det är nästan 7 miljoner om dagen, för att inte gå i konkurs. Trots det betalar medianinkomsttagaren 6800 kronor mer än i Stockholm.

Skatteutjämningssystemet var en gång avsett för glesbygdskommuner men när Sveriges näst största och tredje största stad har gjort sig beroende av bidrag är det dags att göra om eller avskaffa det.

Som i Malmö syns klart vad som ligger bakom men ingen säger i klarspråk att det beror på asylinvandringen.

Några artiklar från GP i går…

2 reaktioner på “Dags att granska slöseriet i Göteborg som får 2,5 miljarder i skattebidrag

  1. Har länge undrat, som ett exempel, vem/vilka i Göteborg som fyllde sina fickor i och med omgång två i beställningen av italienska spårvagnar – efter att man redan efter första beställningen konstaterat att dom inte höll måttet.

    Finns ingen vettig anledning att gå vidare med ett köp till från ett företag som levererar skrot, om det inte är mutor med i bilden.

    Är det inte mutor involverat så är det kanske ännu värre. Då är det av ren idioti man gick vidare med köp två.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: