Dags att granska slöseriet i Göteborg som får 2,5 miljarder i skattebidrag


INRIKES. Göteborg har med något undantag styrts av de röda i modern tid och där liksom i Malmö förekommer ett omfattande slöserie med skattemedel och en kultur av oegentligheter. Skattebetalarna och Slöseriombudsmannen kommer under våren att granska Göteborg på djupet. 

Det är bra att Socialdemokraterna i Göteborg ser de omfattande problem som finns i staden. Oegentligheterna i Intraservice måste få ett slut. Men problemen inskränker sig inte till Intraservice, de är snarare ett symptom på den förvaltningskultur som under lång tid verkar ha genomsyrat hela kommunen. Det är hög tid att på riktigt sätta stopp för slöseriet i Göteborg.

Det har under de senaste åren rapporterats om omfattande slöseri med skattebetalarnas pengar i Göteborg. Exemplen är så många att det tyder på ett mönster. I stället för att ta ansvar och adressera problemen presenterar nu Birgitta Nesterud (S) och Ann-Sofie Hermansson (S) ett ”förnyelseprogram” som till stora delar bara handlar om att inte bryta mot lagen. Eller fick tjänstemän strunta i upphandlingsregler och delegationsordning tidigare? Det så kallade förnyelseprogrammet är såvitt vi kan se ingenting annat än ett löjeväckande försök att skyla över decennier av vanskötsel.

Läs mer på GP.se…

-Pettersson  noterar att Sveriges näst största stad tar emot 2,5 miljarder i skatteutjämning per år, det är nästan 7 miljoner om dagen, för att inte gå i konkurs. Trots det betalar medianinkomsttagaren 6800 kronor mer än i Stockholm.

Skatteutjämningssystemet var en gång avsett för glesbygdskommuner men när Sveriges näst största och tredje största stad har gjort sig beroende av bidrag är det dags att göra om eller avskaffa det.

Som i Malmö syns klart vad som ligger bakom men ingen säger i klarspråk att det beror på asylinvandringen.

Några artiklar från GP i går…


2 responses to “Dags att granska slöseriet i Göteborg som får 2,5 miljarder i skattebidrag

 • Damien Thorn

  Har länge undrat, som ett exempel, vem/vilka i Göteborg som fyllde sina fickor i och med omgång två i beställningen av italienska spårvagnar – efter att man redan efter första beställningen konstaterat att dom inte höll måttet.

  Finns ingen vettig anledning att gå vidare med ett köp till från ett företag som levererar skrot, om det inte är mutor med i bilden.

  Är det inte mutor involverat så är det kanske ännu värre. Då är det av ren idioti man gick vidare med köp två.

  Gilla

 • CARL

  Ge fan i minna skattepengar till invandrare !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: