SD peter Kent Ekeroth från riksdagslistan


SVERIGEDEMOKRATERNA. Riksdagsledamoten Kent Ekeroth kommer inte att finnas med på riksdagslistan inför valet. Det meddelade valberedningen Ekeroth idag.

Kent Ekeroth har blivit informerad av SDs valberedning att de inte tänker föreslå att han står med på riksdagslistan inför valet i höst. Det var riksdagsledamoten Josef Fransson som i förmiddags ringde upp Ekeroth för att ge honom beskedet.

Josef Fransson bekräftar att Ekeroth inte kommer att finnas med på valberedningens ”topp 60-lista” men vill inte utveckla någon motivering till varför han petas.

Enligt SDs stadgar är det valberedningen som föreslår listan men den fastställs först på partiets valkonferens den 16-18 mars, där partiets ombud får rösta om listan. Valberedningens förslag presenteras två veckor tidigare, vilket innebär nu i månadsskiftet.

Det finns möjlighet att en alternativ lista där Ekeroths namn står med kan komma att presenteras under SDs valkonferens.

Ingen motivering
Kent Ekeroth kommenterar valberedningens besked tlll Samhällsnytt.

– Det är förvånande. Jag fick inte någon motivering till det hela. Frågan är vem valberedningen lyssnat på: partiets medlemmar eller på partiledningen. Valberedningen ska ju sätta en lista med 73 namn – menar de då alltså att varje person på den listan har större stöd i partiet än vad jag har?

På frågan varför valberedningen skulle vilja stryka honom från listan, svarar han: – Jag fick aldrig någon motivering men betvivlar att en sådan motivering innehåller någon kritik mot den insats jag gjort i riksdagen där i princip alla är eniga att jag gjort ett bra jobb och producerat väldigt många förslag som nu är partiets officiella hållning, och även andra partiers.

Artikeln från Samnytt

-Pettersson är rejält besviken på Sverigedemokraternas valberedning och dem högre upp som ligger bakom detta.

Kent är en erkänt duktig politiker. Tyvärr är han omogen som en tonåring med sitt krogspring sena nätter på fyllan men det borde inte innebära sparken. Ekeroth gör mer nytta inom partiet än utanför.

Vi får hoppas att valberedningen får bakläxa på valkonferensen. Det finns många värre skitstövlar i partiet som borde få sparken före Kent Ekeroth.

Om Kent Ekeroth på bloggen… 


24 responses to “SD peter Kent Ekeroth från riksdagslistan

 • svensson

  Alla som gillar Kent och tycker att han behövs i riksdagen maila SD och kräv att han ska stå på valbar plats. Det är bråttom så skynda er ALLA som förstår hur värdefull han är.

  Gilla

  • svensson

   Glömde ni kan också ta med Thoralf Alfsson på listan över valbara då han är mycket bra och jobbar hårt. SÅ fram för Kent och Thoralf.

   Gilla

 • Vadan och varthän?

  SD får faktiskt skärpa upp sig! 2014 plockade de in. på valbar plats, mamma, mormor, svärmor, kusin Berta från Bredäng och valberedningen nominerade sig själva. Dessutom hade de mage att peta Thor-Alf Alfsson, landets dugligaste SD representant. Det är en riktigt begåvad karl det.
  Hur många av SD:s riksdagsledamöter har lyft på häcken och öppnat munnen i talarstolen? En knapp handfull. Varför sitter de där?
  Kent Ekeroth har uppvisat ett omoget beteende, på privat tid. helt rätt och sant men är kunnig och begåvad på arbetstid. Behåll honom, sätt Thor-Alf högt upp på riksdagslistan och plocka bort stolvärmarna!

  Gilla

  • Lena

   En intressant man till SD i Skurup en åklagare som är politiskt intresserad.
   http://www.ystadsallehanda.se/skurup/kand-aklagare-blir-sd-politiker/

   Gilla

  • Stenbock

   Vilka som ligger bakom denna beslut bör komma i ljuset.Vet att man i Skåne har två utsökta skitstövlar.En från Helsingborg och en från Malmö (minst)….
   Huruvida Michael Rosenberg som är valberedningens ordf. ligger ensam bakom betvivlar jag.Visserligen har han armbågat sig fram på andras bekostnad lokalt.
   Tror för min del att det är malmömaffian, med två uppåtsträvande namn som ser en konkurrent i Kent E.Hur som haver kommer detta att innebära stora %-förluster och hoppet bland många av våra medlemmar.

   Gilla

   • Lena

    Stenbock :
    Politik är ofta smutsigt, risken är att man blir helt krossad om man är ärlig, av allt fult bakom.

    AFD fick Mutti att lämna bundestag i ilska idag, det var strålande bra !

    Gilla

   • Stenbock

    Tyvärr är det så,att många ser i första hand till de rikliga arvoden och bättre betalda poster allt högre upp.Deras personliga skolning och kunnande,kommer då i andra hand eftersom de bildar karteller,och borstar varandra på ryggen !

    Gilla

   • Lena

    Stenbock :
    Det fanns en anledning till att få bli politiker i det antika Grekland så måste du vara minst 60 år samt helt självförsörjande.

    Gilla

   • Stenbock

    Lena:
    I dag får t.o.m.tidigare kriminella hårt belastade,bli valda till kommunalråd inom SD !!

    Gilla

   • Lena

    Stenbock :
    Jag är helt övertygad om att vi hade trivts i det antika Grekland, attan att man kom till världen så förbaskat sent !

    Gilla

 • Lena

  SD knyter en känd åklagare frrån södra Sverige till sitt parti, låter bra tycker jag.
  http://www.friatider.se/k-nd-klagare-blir-sd-politiker-jag-har-delat-samma-syn-r-tt-l-nge

  Gilla

 • Hans Nilsson

  När Ekeroth var i Trelleborg och höll torgmöte var det rejäl fart på oss åhörare. Han är verkligen en tillgång för partiet. Toppfolket känner sig kanske hotade och då måste man hitta på sätt att bli av med allt som kan hota deras makt. Jag trodde inte att de kunde sjunka så lågt. Det blir kanske till att se sig om efter andra valalternativ.

  Gilla

 • Paul

  Om det blir allvar med Alternativ för Sverige och de har ett bra partiprogram som är radikalare än SD så kan jag tänka mig att rösta på dom. Det hade passat perfekt med ett parti som är vassare än SD, men som inte är nationalsocialister som NMR.

  Gilla

 • Magnus 2

  SD ska inte visa upp sina interna problem offentligt de förvirrar bara väljarna. Så länge väljarna har förtroende för Kent så får ledningen acceptera de och istället tänka på de viktiga valet 2018. Ledningen ska välja sina strider och tänka på väljarna i första hand.

  Gilla

 • Kurt

  Allt för att slicka sju klövern i röven, och få en klapp i huvud

  Gilla

 • Tony

  Nu får det väl för f-n vara slut med att slänga ut dom mest dugliga
  från partiet, Kent Ekeroth är en av dom kunnigaste i partiet.
  Jag kommer ändå att rösta på partiet denna gång, mest för att
  alla dom andra är ännu sämre, men det kommer att bli sista gången ifall man slänger ut Ekeroth, partiet ska väl för farao inte fungera som
  en extra domstol, har han blivit friad i rättssystemet så ska det duga
  även för partiet. Om SD fortsätter på den vägen kommer dom snart
  att förlora medlemmar, Ekeroth är populär bland gräsrötterna, jävlas
  man med dem kommer SD snart ner på dom Förnumstiga
  Liberalernas siffror!

  Gilla

 • Erik Bergman

  Utan Kent Ekeroth kommer jag inte att rösta på SD.

  Gilla

 • Joy

  Fegt att göra sig av med SD bästa tillgång.

  Gilla

 • Ulli

  Ingen större förlust i mina ögon, han satte oftast Sverige i andra hand och Israel i första.

  Gilla

 • havemydoubts

  Så länge Sd-maffian får styra, så blir det så här. Nu är det hög tid för medlemmarna att sätta ner foten och få bort dessa personer som utövar makt som slår tillbaka och missgynnar partiet.

  Gillad av 1 person

 • Bengt

  Där förlorade SD min röst!

  Gilla

 • Lena

  Om SD anmäler honom till valmyndigheten och han samtycker så kan man skriva hans namn på en blank valsedel.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: