Säpo befarar: NMR kapabla att begå terrorattentat


FEJKMEDIA. Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen har stor våldskapacitet och är kapabla till att begå terrordåd. Det säger Säpos chefsanalytiker Ahn-Za Hagström till Sveriges Radio Ekot.

– Vår bedömning är att det här är en organisation som har förmåga att begå brott, att begå allvarliga brott som skulle kunna klassas som ett terrorattentat, säger Hagström.

Enligt Säpo är NMR den ledande organisationen inom vit makt-miljön i Sverige.

Ekot har kartlagt NMR, och har i dag bland annat rapporterat om att en fjärdedel av de personer som är aktiva inom organisationen är dömda för våldsbrott.

– Pettersson läser ovanstående på Sveriges Radio, och det är en kraftigt vilseledande och vinklad artikel, även om det som står är sant. Viktigare än det som Sveriges Radio rapporterar om är det de inte skriver om. Nämligen islamisterna och vänsterextremisterna.

Det som Sveriges Radio inte nämner är att:

 • Säkerhetspolisen följer kontinuerligt alla tre extremistmiljöerna, islamister, vänster- och högerextremister, och bedömer löpande vilket hot de utgör i termer av avsikt och förmåga. I dagsläget bedömer vi att den våldsbejakande islamistiska extremismen utgör det största hotet, men det betyder inte att vi tappat bort övriga miljöer, säger Ahn-Za Hagström, senior analytiker.
 • Säkerhetspolisens prioritering utgår inte ifrån vilka aktörer som syns och hörs mest för tillfället. Ökad synlighet betyder inte automatiskt ökat hot. (Petterssons kommentar, NMR har alltid varit högljudda, syns och därmed lätta för lata journalister att skriva om)
 • Ett exempel är den våldsbejakande islamistiska miljön som nu går in i ett nytt läge. På ytan kan det se ut som att hotet minskar i och med händelseutvecklingen i Syrien. Men det kan också vara tvärtom, att det ger utrymme för nya aktörer.
 • Vi har god kunskap om alla tre extremistmiljöerna ner på individnivå. Vi fokuserar på personer som begår brott, att ha extrema åsikter är i sig inte olagligt. (Petterssons kommentar, det finns enligt Säpo 2.000 våldsbejakande islamister i Sverige. Jämför det med de 178 högerextremister som arbetar öppet och Sveriges Radio skriver och de vänsterextremister som arbetar i hemlighet likt islamisterna.)
 • Pettersson undrar varför Sveriges Radio inte nämner islamister och vänsterextremister. Är de arbetskamrater till Ekots reportrar?


25 responses to “Säpo befarar: NMR kapabla att begå terrorattentat

 • Stenbock

  NMR kan vara stolta att nu ofta bli nämnda i ”korrekta” medier.Det bevisar bara att de finns till. Eller som Frank Sinatra sade på sin tid,över alla de negativa skriverier han fick. Huvudsaken är att mitt namn nämnes,brukade han ge till svar. 🙂

  Gilla

 • Tony

  Ja till skillnad mot vänsterslödder som aldrig begår brott?

  Gilla

 • compulsoryunion

  SäPo: att demonstrera mot att HIV-spridar Pride paraden är perversa och gör förargelseväckande beteenden bland barn och stoppar trafiken är terrorattentat

  Gilla

 • compulsoryunion

  SäPo rimmar på CP… Sverige är SäPo-skadat när Akilov och andra IS får reka och gola ner sig hursomhelst, även på internet utan att mig-Eliasson”polisen” ens slutar spela innebandy…
  Igår stod en afroafrikansk ”polis” utan väst och sköt lasergevär på snälla bilister i Solna och 3 vita stod med armarna i kors bredvid fast 12000 Akilov går lösa där.

  Gilla

 • Mats Johansson

  SÄPO LÄGGER UT DIMRIDÅ,FÖR ATT KUNNA JOBBA OSTÖRT,DOM HAR NOG FULLT UPP MED ANNAT

  Gilla

 • br

  De våldtar inte våra döttrar i alla fall.de misshandlar och rånar inte de gamla.de spränger inte polisstationer.de bränner inte våra bilar.nej säpo ni ser inte skogen för alla träden

  Gillad av 1 person

 • Villy

  Som en helt vanlig medborgare kan man ju fundera lite på vilken risk som är störst att utsättas för ett terrorattentat av:
  – NMR, eller
  – Islamister

  Gilla

 • centurion

  Jämfört med ”Sten-slungar-vänstern” framstår, trots allt, NMR som en välansad Söndags-skole-klass. Detta bevisades dessutom med all önskvärd tydlighet i Göteborg.

  Gilla

 • Torleif

  Svenska staten är bögar. Patriot=Nej. Nationell=Ja.

  Gilla

 • Mr Jordan

  Terror är ett kvitto på att det mångkulturella experimentet är i hamn. Terrorn förenar människor, tar koncentrationen bort från makten, terror är bra.

  Gilla

 • centurion

  Nu har visst Säpo drabbats av Trumpofobi. Det påstås nämligen att Ryssland utgör ett hot mot den svenska valrörelsen och följdaktligen även själva valet. Kan det möjligen ligga till på det viset att den notoriske ärke-valfuskaren Mååna S. har sökt sin tillflykt österut ? Det kommer utan tvekan att bli ett smutsigt val och vänsterfolket verkar icke sky några medel.

  Gilla

 • Kent

  Extremvänstern har säkert många vänner bland SVT och andra delar i pkmaffian. Tillomed aktiva.

  Gilla

 • Roland ram

  Det överlägset största hotet mot Sverige är Sveriges regering.
  Dessa kräk gör allt för att splittra folket och bereda vägen för det muslimska övertagandet.

  Gilla

  • Hans Nilsson

   Glöm INTE deras importerade fotssoldater från utlandet. Detta är en extrem farlig mix för oss Pursvenskar.

   Gilla

 • Valter

  SVT vinklade som vanligt, klippte så det lät som NMR var de farligaste hotet mot landet. Islamister och jihadister var och är det stora hotet.
  Jimmie Åkesson sa det för ett antal år sen i Aftonbladet, nu säger Säpo samma sak. Men SVT vinklar så det inte framkommer.

  Gilla

 • Roland ram

  Nmr sätter upp klistermärken på elskåp.
  Muslimterrorister mördar folk med lastbil, och våldtar.
  Vänster extremister bränner meningsmotståndares bilar.kastar sten och brandbomber.
  CP Säpo ser nmr som det stora hotet på grund av deras fruktansvärda passion för fosterlandet.

  Gilla

 • Johan

  Ahn-Za låter svenskt av bara helvete.

  Gilla

 • Jag vet

  Vad står NMR för? Nordisk Muslimska Revolutionsgardet?

  Det är muslimer som vi ska vara rädda för. Det är muslimer som kommer att starta inbördeskrig.

  Gilla

 • Mike E

  SVT/SR har kört för fullt om NMR och ägnar sig åt ren propaganda och detta med NMR är ren ”misdirection”.
  SVT/SR & kompanis metoder beskrivs här
  https://en.wikipedia.org/wiki/Propaganda_techniques

  Gilla

 • El gringo

  Löjeväckande retorik och skräckpropaganda. De skulle aldrig begå ett terrordåd, eftersom det skulle innebära slutet för dem som parti, men man vill väl få folk att ta helt avstånd!?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: