Stäng

Säpo befarar: NMR kapabla att begå terrorattentat

FEJKMEDIA. Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen har stor våldskapacitet och är kapabla till att begå terrordåd. Det säger Säpos chefsanalytiker Ahn-Za Hagström till Sveriges Radio Ekot.

– Vår bedömning är att det här är en organisation som har förmåga att begå brott, att begå allvarliga brott som skulle kunna klassas som ett terrorattentat, säger Hagström.

Enligt Säpo är NMR den ledande organisationen inom vit makt-miljön i Sverige.

Ekot har kartlagt NMR, och har i dag bland annat rapporterat om att en fjärdedel av de personer som är aktiva inom organisationen är dömda för våldsbrott.

– Pettersson läser ovanstående på Sveriges Radio, och det är en kraftigt vilseledande och vinklad artikel, även om det som står är sant. Viktigare än det som Sveriges Radio rapporterar om är det de inte skriver om. Nämligen islamisterna och vänsterextremisterna.

Det som Sveriges Radio inte nämner är att:

 • Säkerhetspolisen följer kontinuerligt alla tre extremistmiljöerna, islamister, vänster- och högerextremister, och bedömer löpande vilket hot de utgör i termer av avsikt och förmåga. I dagsläget bedömer vi att den våldsbejakande islamistiska extremismen utgör det största hotet, men det betyder inte att vi tappat bort övriga miljöer, säger Ahn-Za Hagström, senior analytiker.
 • Säkerhetspolisens prioritering utgår inte ifrån vilka aktörer som syns och hörs mest för tillfället. Ökad synlighet betyder inte automatiskt ökat hot. (Petterssons kommentar, NMR har alltid varit högljudda, syns och därmed lätta för lata journalister att skriva om)
 • Ett exempel är den våldsbejakande islamistiska miljön som nu går in i ett nytt läge. På ytan kan det se ut som att hotet minskar i och med händelseutvecklingen i Syrien. Men det kan också vara tvärtom, att det ger utrymme för nya aktörer.
 • Vi har god kunskap om alla tre extremistmiljöerna ner på individnivå. Vi fokuserar på personer som begår brott, att ha extrema åsikter är i sig inte olagligt. (Petterssons kommentar, det finns enligt Säpo 2.000 våldsbejakande islamister i Sverige. Jämför det med de 178 högerextremister som arbetar öppet och Sveriges Radio skriver och de vänsterextremister som arbetar i hemlighet likt islamisterna.)
 • Pettersson undrar varför Sveriges Radio inte nämner islamister och vänsterextremister. Är de arbetskamrater till Ekots reportrar?

25 reaktioner på “Säpo befarar: NMR kapabla att begå terrorattentat

 1. NMR kan vara stolta att nu ofta bli nämnda i ”korrekta” medier.Det bevisar bara att de finns till. Eller som Frank Sinatra sade på sin tid,över alla de negativa skriverier han fick. Huvudsaken är att mitt namn nämnes,brukade han ge till svar. 🙂

 2. SäPo: att demonstrera mot att HIV-spridar Pride paraden är perversa och gör förargelseväckande beteenden bland barn och stoppar trafiken är terrorattentat

 3. SäPo rimmar på CP… Sverige är SäPo-skadat när Akilov och andra IS får reka och gola ner sig hursomhelst, även på internet utan att mig-Eliasson”polisen” ens slutar spela innebandy…
  Igår stod en afroafrikansk ”polis” utan väst och sköt lasergevär på snälla bilister i Solna och 3 vita stod med armarna i kors bredvid fast 12000 Akilov går lösa där.

 4. De våldtar inte våra döttrar i alla fall.de misshandlar och rånar inte de gamla.de spränger inte polisstationer.de bränner inte våra bilar.nej säpo ni ser inte skogen för alla träden

 5. Som en helt vanlig medborgare kan man ju fundera lite på vilken risk som är störst att utsättas för ett terrorattentat av:
  – NMR, eller
  – Islamister

 6. Jämfört med ”Sten-slungar-vänstern” framstår, trots allt, NMR som en välansad Söndags-skole-klass. Detta bevisades dessutom med all önskvärd tydlighet i Göteborg.

 7. Terror är ett kvitto på att det mångkulturella experimentet är i hamn. Terrorn förenar människor, tar koncentrationen bort från makten, terror är bra.

 8. Nu har visst Säpo drabbats av Trumpofobi. Det påstås nämligen att Ryssland utgör ett hot mot den svenska valrörelsen och följdaktligen även själva valet. Kan det möjligen ligga till på det viset att den notoriske ärke-valfuskaren Mååna S. har sökt sin tillflykt österut ? Det kommer utan tvekan att bli ett smutsigt val och vänsterfolket verkar icke sky några medel.

 9. Det överlägset största hotet mot Sverige är Sveriges regering.
  Dessa kräk gör allt för att splittra folket och bereda vägen för det muslimska övertagandet.

  1. Glöm INTE deras importerade fotssoldater från utlandet. Detta är en extrem farlig mix för oss Pursvenskar.

 10. SVT vinklade som vanligt, klippte så det lät som NMR var de farligaste hotet mot landet. Islamister och jihadister var och är det stora hotet.
  Jimmie Åkesson sa det för ett antal år sen i Aftonbladet, nu säger Säpo samma sak. Men SVT vinklar så det inte framkommer.

 11. Nmr sätter upp klistermärken på elskåp.
  Muslimterrorister mördar folk med lastbil, och våldtar.
  Vänster extremister bränner meningsmotståndares bilar.kastar sten och brandbomber.
  CP Säpo ser nmr som det stora hotet på grund av deras fruktansvärda passion för fosterlandet.

 12. Vad står NMR för? Nordisk Muslimska Revolutionsgardet?

  Det är muslimer som vi ska vara rädda för. Det är muslimer som kommer att starta inbördeskrig.

 13. Löjeväckande retorik och skräckpropaganda. De skulle aldrig begå ett terrordåd, eftersom det skulle innebära slutet för dem som parti, men man vill väl få folk att ta helt avstånd!?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: